|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
łożysko oporowe i igiełkowe - wymiana |
| Autor |
Wiadomość |
ulik87 [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2009|, 2009 14:19 łożysko oporowe i igiełkowe - wymiana
|
|
|
Witam ponownie,
mam zamiar na dniach zasadzić tarczę sprzęgła od transita i przy tej okazji wymienić łożysko igiełkowe [mam podejrzenia, że padło, ale może okazać się, że rzężenie na jałowych pochodzi od padniętych sprężynek tłumika drgań] oraz łożysko oporowe. Pytania mam dwa:
1. czy mogę udać się do pierwszego lepszego sklepu z łożyskami i poprosić o łożysko o wymiarach 15x21x16, czy musi być ono jakieś "specjalne" czyt. z logiem forda i drogie?
2. czy w końcu łożysko oporowe od transita pasi do MT75? bo katalogi twierdzą, że w DOHCu i Vce są takie same, w niektórych przypadkach również twierdzą, że pasują też do transita 2,5TD, jak to jest?
Dzięki z góry za podpowiedzi!
Daniel |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |13 Wrz 2009|, 2009 16:25
|
|
|
1. Łożysko może być dowolnej firmy
Tylko wymiary 21 i 15 są krytyczne , czyli wewnętrzna i zewnętrzna średnica
Można zastosować łożysko o długości nawet 20 mm , dokładnie mogę to zmierzyć jutro |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
ulik87 [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2009|, 2009 23:20
|
|
|
nie ma sprawy, nie kłopocz się, chodziło mi o to, czy wystarczą mi same wymiary czy jednak musi to być jakiś konkretny model, dziękuję serdecznie za odpowiedź,
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |