|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Skrzypi gdzieś w okolicach prędkościomierza |
| Autor |
Wiadomość |
Blind29

Auto: '03, A4 Avant b6, 1.8t +LPG
|
Wysłany: |2 Mar 2012|, 2012 23:55 Skrzypi gdzieś w okolicach prędkościomierza
|
|
|
Witam, mam problem ze skrzypiącą najprawdopodobniej szybką ochraniającą zegary. Jest to dokuczliwe, wyraźnie słyszalne podczas nawet najmniejszych nierówności. Nie wiem czy to jakiś plastik, czy zatrzask, w każdym razie gdy docisnę szybkę, to trzeszczenie się zmniejsza. Czy ktoś może się z tym spotkał?
Wiem że to stare już auto i jak chcę wszystko mieć idealne, to tylko z salonu... Ale miałem z tym problem w mkII, a teraz identycznie w mkIII. No i mnie to wkurza bo nienawidzę jak coś mi skrzypi w aucie. Może akurat ktoś się z tym spotkał i jakoś to rozwiązał?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |3 Mar 2012|, 2012 13:44
|
|
|
Rozbierasz, i te miejsca między ramką a szybką i szybką a zegarami/stelażem gdzie się dociska/stykają podklejasz ciekną taśmą piankową, albo zwykłą taśmą izolacyjną od biedy. Czasem się udaje trafić z taśmą i przestaje skrzypieć. Ale ja na przykład rozwiązuje takie denerwujące problemy (że skrzypi, że brudna szybka, że porysowana, że zakurzona) po prostu wyjmując szybki z tych samochodów, które mam zamiar dłużej ujeżdżać, np. oba mk1 są bezszybowozegarowe obecnie |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
Julek
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Pomógł: 32 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Lut 2007 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |3 Mar 2012|, 2012 19:37
|
|
|
| ja zdejmowałem "drewienko" i niewielkim torxem dokręcałem śrubki w zegarach, bez ich zdejmowania, tylko z czuciem, bo pęknie |
_________________ Tak to jest normalne, że nie gadasz z bandytami. Nie zapraszasz ich do domu, nie odwiedzasz ich samych. Kto z kim przystaje, takim się staje... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |