|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
problem z kablem od przekaźnika do kompa |
| Autor |
Wiadomość |
Niesiu [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Maj 2009|, 2009 12:38 problem z kablem od przekaźnika do kompa
|
|
|
witam. mam mały wielki problem. może mi ktoś powiedzieć który kabel idzie z pinu 2 z przekaźnika wentyli koło lampy prawej do komputera. potrzebuję numer czy schemat. patrzyłem na komupter pod schowkiem pasażera i tam jest ze 100 kabli i kilka czarno-niebieskich więc nie wiem który mam podmienić.
pin 2 na przekaźniku - minus na wolnych obrotach - pojawia się minus po osiągnięciu odpowiedniej temperatury (średnio wysokiej) w chłodnicy lub też, w niektórych rozwązaniach, głównie 2.4 i 2.9V 12V, w przypadku wysokiego ciśnienia na tłoczeniu na układzie klimy.
kabel ma kolor niebiesko czarny. musze go zastąpić nowym ponieważ prawdopodobnie to jest problem nie włączania się wiatraków na połowę mocy a co za tym idzie przegrzewania się układu |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |22 Maj 2009|, 2009 09:29
|
|
|
| jesli jeden wentylator dziala na pelna moc, a dwa na pol mocy nie dzialaja, to problemem jest brak zasilania (+) na pierwszym wentylatorze (stojac przed samochodem ten po lewej, blizej przekażnika) Tam powinien byc stały + (jesli mowa o aucie po 95) |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Niesiu [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Maj 2009|, 2009 09:38
|
|
|
oba działają na pół mocy jak włączę klimę. na maxa też oba ( chyba oba.napewno jeden ) ale dopiero jak temp dochodzi do 80% skali.
czyli co? zamiast szukać kabla który idzie od przkeźnika do kompa i go wymieniać to dac plus prosto z aku do tego pierwszego wiatraka? |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |22 Maj 2009|, 2009 09:50
|
|
|
| sprawdzic, Ale jezeli faktyczni chodza oba przy klimie to raczj twoj trop sluszny - szukac kabla idacego z komputera. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Niesiu [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Maj 2009|, 2009 09:51
|
|
|
napewno chodzą oba. sprawdziłem. ale tylko jak załączę klimę.
a niestety problem jest ze znalezieniem który to kabel przy kompie |
| Ostatnio zmieniony przez Niesiu |22 Maj 2009|, 2009 09:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |