|
[elektryka]Pytanko odnośnie alarmu fabrycznego... |
| Autor |
Wiadomość |
screwdriver [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Kwi 2005|, 2005 19:57 [elektryka]Pytanko odnośnie alarmu fabrycznego...
|
|
|
| Witam.Po przekreceniu kluczyka w mojej skorupce słychać pikanie znaczy to ze mam alarm fabryczny jak sie domyslam.Teraz pytanie:gdzie znajduje sie moduł alarmu?I drugie pytanie:czy po odłaczeniu akumulatora i przyłaczeniu trzeba wykonac jakies zabiegi zeby alarm "odpuscił"??Trzecie pytanie:co blokuje alarm?nie mozna zakrecic rozrusznikiem?nie ma zapłonu?czy jeszcze cos?Liczę na waszą pomoc. |
|
|
|
 |
tomi503 [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Kwi 2005|, 2005 21:22
|
|
|
Ad.1 Tak znaczy że masz alarm fabryczny.
Ad.2 Moduł alarmu znajduje się nad pedałami czyli pod kierownicą tam gdzie moduł do świateł.
Ad.3 Po odłaczeniu akumulatora nie trzeba nic robić.
Ad.4 Alarm nic nie blokuje przynajmniej tak mi się wydaje po konsultacji z kolegami z forum jakiś czas temu. Z tego co mówili to taka z niego pociecha że wyje wtedy kiedy nie trzeba |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |26 Kwi 2005|, 2005 21:40
|
|
|
chyba jednak zapłon to on blokuje a nawet napewno |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
screwdriver [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Kwi 2005|, 2005 22:01
|
|
|
Dzieki.No teraz juz cos wiem.Moze jeszcze ktos cos wie?Jak alarm wlaczony to czy rozrusznik zakreci?To mnie ciekawi bo podejrzewam kopniety alarm ale nie moge zapalic bo nie kreci na zapych tez nie odpala.A to wlasnie po rozlaczeniu aku sie stalo i po czyszczeniu skrzynek bezpiecznikowych.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |26 Kwi 2005|, 2005 23:45
|
|
|
jak masz właczonny alarm to nic nie zrobi, przy probie uruchomienia bedzie wył.
Ale ty mozesz jeszcze miec przypadkiem immobilajzer w kluczyku, nie iwem od kiedy jemontowali, zapodaj na priv numer VIN nadwozia moze micropcat cos powie.
Jesli nie odpala i rozrusznik nie kreci, cos pomerdałes raczej w podłaczaniach skrzynek bezpieczników. odłaczenia aku nic nie szkodzi. Tak wiec szukaj niepodlaczonych przewodow, lub zle podlaczonych, moze pt przez ten masowy kabel, przekazniki nie startuja aq bez tego to nie pojdzie. |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Kwi 2005|, 2005 23:58
|
|
|
chyba prawie nieaktualny temat. gadalem na gg z screwdriver i scorpio stoi u elektryka. powiedzial mu,ze go zrobi. ja proponowalem mu wywalenie alarmu jezeli to to odcina zaplon itp. co wy na to? u mojej mamy w ibizie alarm montowany w 1997 padl w zeszlym roku. nie naprawialne bylo zostal wymieniony. to podobno nie jest wieczne. czy to znowu moje herezje?? u mnie w zielonym tez to nie dziala. bedzie inny dokladany taki z pilotem za 290 zl.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 01:09
|
|
|
| herezje, skoro dzialal to dziala, raczej nie padł w sposob odcinajacy zapłon, sugeruje bład w podpieciu skrzynki i tyle. |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
screwdriver [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 09:09
|
|
|
Nie ma błędu!!!!!!!!!!Dziesiec razy sprawdzałem te cholerne skrzynki!!!Pracuje w serwisie rtv wiec sie na tym troche znam a juz w ogole na połączeniach zwykłych kabli!!!Temat aktualny bo wydaje mi sie ze co niektorzy tutaj moga byc madrzejsi od tego elektryka.... |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 10:10
|
|
|
no i nie wiadomo czy ten alarm dziala. tam niewiele z elektyki dzialalo i temu byl remont skrzynki. Juz nawet podejrzewalem,ze wlasnie dlatego facet zamienil sie na honde. w koncu dla kogos kto nie wie,ze scorpio czasami tak ma i trzeba remoncik skrzynki zrobic to to byl grat najgorszy z mozliwych. raz nic nie dziala,raz wlacza sie samo, raz jest ok a czasami dziala ale nie pelna moca/np jak swiatla u screwdriver'a/. juz sobie wyobrazam co dzialoby sie z tym samochodem gdyby np. byl mojej mamy a poprzedniego wlasciciela na forum nie znamy.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 10:20
|
|
|
| Czekajcie pokolei, powoli ,itd. Rozbieraliscie obie skrzynki bezpieczników? pospisywaliscie ktore kostki w ktore miejsce? pospisywaliscie ktory przekaznik gdzie itp? po podlaczeniu co nie działa tylk zapłon czy cos jeszcze? rozrusznik kręci cokolwiek czy milczy jak zaklety? Z tego co pamietam wąski miał problem z rozrusznikiem po czyszczeniu skrzynki, cos zle poskladał. KOstki w skrzynxce da sie pomylic. |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 11:22
|
|
|
| ale może on ma ten alarm z immobiliser-em wtedy jak pilotem nie klikniesz to rozruch wogóle nie zakręci. kontrolki świecą ale nie da się odpalić. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 11:57
|
|
|
on nie ma zadnego pilota. ja tez. no i pytanie asa(czyli moje ) czy fabryczny alarm ma wogole pilot? piszemy caly czas o rocznikach 92-94. bo ja tez nie mialem.
pozdrawiam
maciek |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |27 Kwi 2005|, 2005 12:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |27 Kwi 2005|, 2005 11:59
|
|
|
| no u Hryniaka w jego nabytku ( sedan 2.0 dohc ) jest pilot do immobiliser-a bez tego nie odpali. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |28 Kwi 2005|, 2005 01:18
|
|
|
| podaj win to sprawdze w microcacie, były takie z immobilajzerem i takie bez. zam alarm odpalany jest tylko z kluczyka. |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
screwdriver [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Kwi 2005|, 2005 00:03
|
|
|
| Ok temat zamkniety auto juz chodzi.....Sam musialem wziac sprawy w swoje rece bo elektryk to cienias i nie mogl sobie poradzic.Dziek wszystkim ktorzy starali sie mi pomoc.Pozdrowionka. |
|
|
|
 |
|
|