|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Przegub w wielorybku |
| Autor |
Wiadomość |
mechanizator [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Lip 2008|, 2008 18:55 Przegub w wielorybku
|
|
|
Poszukuje paru czesci i w zwiazku z tym pytanko zielonego czlowieka
Czy to jest przegub zewnetrzny, ten na ktorym osadzona jest piasta tylnego kola?
http://www.eurodriveshaft...ukt.php?id=1780
Jezeli tak, to czy bedzie pasowal na tyl do mojego wielorybka '95 2.0 DOHC?
Mam wlasnie taki problem bo w zeszlym roku poszlo lozysko i piasta, w tym roku sytuacja sie powtarza. Mechanik stwierdzil tez, ze po zdjeciu kola i obracaniu tarcza w lewo i prawo jest ok 1-2 mm luz spowodowany wg niego uszkodzeniem frezow i konieczna jest wymiana piasty i przegubu(?). Czy to jest faktyczna przyczyna, czy tez lezy gdzies dalej lub czy tez jest to zjawisko normalne (tzn. luz) i problem jest w zlym montazu lozysk czy ewentualnie wyrobieniu sie piasty?
Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi specow dlubiacych w swoich skorupkach. |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |2 Lip 2008|, 2008 19:11
|
|
|
| Taki luz że na biegu mozna sobie pokręcić kołem nieco ? i tak stuka ? To się całą półoś wymienia jeśli jest spory a tak na prawdę to obie na raz , do tego dojdzie luz na dyferku . Jak nie stuka solidnie i nie ma dużego luzi to jezdzić dalej . Problem jeszcze z czasów granady niestety .Tyle że mi się pozrywały frezy ze 2 razy . Piastę zostaw w spokoju . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
| Ostatnio zmieniony przez gufer-posepny |2 Lip 2008|, 2008 19:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |4 Lip 2008|, 2008 11:31
|
|
|
| gufer-posepny napisał/a: | | Piastę zostaw w spokoju . | nie kolego, w oczatym piasty nie należy zostawić w spokoju. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |