|
Dusi jak wilgotno |
| Autor |
Wiadomość |
Tritan

Auto: brak
|
Wysłany: |16 Kwi 2006|, 2006 16:16 Dusi jak wilgotno
|
|
|
| Witam kuzyn ma seirre 2.0 DOHC i ma taki problem że jak jest wilgotno albo pada albo przejedzie przez duuużżzą wode to mu dusi silnik jak chce mocno przyśpieszyć bo jak powoli przyśpiesza to pracuje w miarę normalnie. Wymienił kable od świec. Co jeszcze należałoby sprawdzić?? Dzieki za pomoc. |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |16 Kwi 2006|, 2006 16:23
|
|
|
1. Na co wymienił te kable? Bo jak na nie oryginalne to może dalej wymieniać.
2. Wszystkie kabelki niskiego napięcia przy cewce zap. - sprawdzić, przeczyścić.
3. Moduł zapłonowy - on oryginalnie jest dość niefortunnie upchnięty pod puszką filtra świeżego powietrza - lubi podmakać. Jak podmoknie, to albo nie jadzie wogóle albo jak jadzie to tak jak piszesz. Aha - w Sierrze może byc gdzie indziej niż w Scorpio - ale i tak znajdźcie i obwąchajcie.
W Scorpio stawiałbym duży browar na pkt. 3 |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
Tritan

|
Wysłany: |16 Kwi 2006|, 2006 19:28
|
|
|
| maup napisał/a: |
W Scorpio stawiałbym duży browar na pkt. 3 |
To ja znam z autopsjii
chce zmierzyć cewke i kopułke w książce do scorpio są podane parametry jkakie mają spełniać czy w sierce będą takie same (ten sam silniki teoretycznie) czy ford jednak wprowadził jakieś zmiany?? |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Kwi 2006|, 2006 21:42
|
|
|
| Cytat: | | 1. Na co wymienił te kable? Bo jak na nie oryginalne to może dalej wymieniać. |
Stawiam na to. Dokladnie takie mialem objawy. Wymienilem swiece na NGK i kable na Janmory. Rowniez na forum odradzano mi te kable ale chcialem byc madrzejszy. Radosc trwala miesiaci powrocila usterka. Kabelki niestety tylko Motorcraft. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |19 Kwi 2006|, 2006 02:24
|
|
|
| a ja na co innego, niech zdejmie blache/odizoluje ja plastikiem tą co jest nad rozdzielaczem i sprawdzi, oczywiscie o i le kable to nie janmory, no i kabel cewka - rozdzielacz dobry szczelny i suchy |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Tritan

|
Wysłany: |19 Kwi 2006|, 2006 08:13 do tematu
|
|
|
| Ok będe się tym zajmował dopiero weekend dam znac jakie kable i wogóle co obadalem. Dzięki. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Kwi 2006|, 2006 09:34
|
|
|
| niech kable WN wrzuci w peszel. Jak troche pomoze to masz winowajce. |
|