$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Skorzane fotele przednie (MkIII) - wymiana tapicerki
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Skorzane fotele przednie (MkIII) - wymiana tapicerki
Autor Wiadomość
Igi
[Usunięty]

Wysłany: |16 Kwi 2008|, 2008 22:38   Skorzane fotele przednie (MkIII) - wymiana tapicerki

Tak jak w temacie i opisie - czy da się zrobić taką przekładkę?

Konkretnie chodzi mi o następujący manewr:
- moje fotele przednie to skórka, pasażer manual, kierowca elektryka tylko góra/dół
- mogę wysępić fotele skórka z full elektryką (ustawienia wszystkie, pompki elektryczne, pamięć, grzanie)
- skórka na moich fotelach jest super, a na tych z full elektryką dosyć zniszczona

I tu pytanie - czy da radę przełożyć samo skórzane poszycie z moich na te "elektryki"?

Michal2110
[Usunięty]

Wysłany: |16 Kwi 2008|, 2008 22:51   

Da sie. 36h pracy na 1 fotel zeby dokladnie spasowac. Zestaw cienkich i roznych kombinerek i przelozysz.
Przekladalem skore i wiem, ze sie da...drug raz bym tego nie zrobil. POWODZENIA

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |16 Kwi 2008|, 2008 22:52   

da sie, acz dobrze miec zdolnosci tapicera.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Julek 
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Wysłany: |16 Kwi 2008|, 2008 23:55   

Igi, wysęp te podniszczone, kup za 30 zyli URAD na allegro i jak będa na zewnątrz to je nim przetrzyj - roboty na godzinę, a efekt może Cię zdziwić (pozytywnie..). A swoje golasy na allegro spuść i wszyscy będą szczęśliwi;]

Igi
[Usunięty]

Wysłany: |17 Kwi 2008|, 2008 16:39   

Serio ten URAD pozwala uzyskać takie efekty jak na tych fotkach? Rzeczywiście tak skutecznie barwi wytarcia? Czy nie ma potem problemu z brudzeniem tyłka od tego kremu?

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |17 Kwi 2008|, 2008 16:41   

Igi, środek sprawdzony, używany i polecany - poszukaj na forum. Ogólnie miodzio środek.

Julek 
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Wysłany: |17 Kwi 2008|, 2008 16:44   

Igi, nie mam dziś aparatu, ale porobię przy okazji zdjęcia tych skór, które smarowałem - efekt naprawde super. Zwłaszcza, że fotele do kremacji masz na zewnątrz - będzie Ci łatwiej, a i dokładniej to zrobisz.

5 godzin po "zabiegu" wiozłem dziewcyznę (jasna bluzka) i mamę (biały płaszcz). Nie było mowy o jakimś brudzeniu, słyszałem raczej ochy i achy jak tu ładnie w skorpiaku teraz.

Igi
[Usunięty]

Wysłany: |17 Kwi 2008|, 2008 20:38   

Julek napisał/a:
Igi, nie mam dziś aparatu, ale porobię przy okazji zdjęcia tych skór, które smarowałem

Jak byś mógł te fotki wlepić to był bym wdzięczny.
Aha, mam jeszcze pytanko - skórka jest w tym wielorybku taki ciemny granat (nie czarna), czyli chyba raczej ten bezbarwny krem wziąć i może jeszcze ten szampon do mycia?

p.s.
Mimo wszystko przymierzę się chociaż do zmiany tej tapicery bo w tych elektrykach jest ona dosyć "poryta".
Ostatnio zmieniony przez Igi |17 Kwi 2008|, 2008 20:38, w całości zmieniany 1 raz  

Struna 

Wysłany: |17 Kwi 2008|, 2008 20:39   

Igi napisał/a:
Aha, mam jeszcze pytanko - skórka jest w tym wielorybku taki ciemny granat (nie czarna),
wieloryby mają właśnie taką "czarną" skórę co to nie do końca wygląda na taką czerń, kup czarny URAD - będzie ok.

pepi 
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Wysłany: |17 Kwi 2008|, 2008 20:42   

Struna napisał/a:
mają właśnie taką "czarną" skórę co to nie do końca wygląda na taką czerń
- bo to grafit :)

Igi
[Usunięty]

Wysłany: |17 Kwi 2008|, 2008 21:40   

Struna napisał/a:
kup czarny URAD - będzie ok.

kurde, no nie wiem czy czarny - fotele zasmaruje na czarno, a deska i boczki zostaną granat/grafit? bardzo widoczna jest różnica po nasmarowaniu tym czarnym?

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |18 Kwi 2008|, 2008 07:34   

Nie ma wielkiego kontrastu, nadal wszystko ladnie sie komponuje, za to skóra superancko zaczyna wyglądać w tej glębokiej czerni.
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

Struna 

Wysłany: |18 Kwi 2008|, 2008 12:41   

Marcin napisał/a:
za to skóra superancko zaczyna wyglądać w tej glębokiej czerni.
otóż to bo to co jest z fabryki to jakieś nijakie jest, choć bywają różne odcienie tej czarno/szarości.

Igi
[Usunięty]

Wysłany: |21 Kwi 2008|, 2008 16:52   

a powiedzcie mi jeszcze jak rozdłubać te plastikowe kółeczka, w które wchodzą zagłówki tak aby ich nie połamać? jest jakaś sprytna metoda?

[ Dodano: 2008-04-21, 20:45 ]
byłem obadać te fullelektryki fotele i w zasadzie to nie wiele widać bez odkręcenia ich, ale zauważyłem, że silniczki od przesuwania przód/tył oraz od pochylania siedziska są z całym osprzętem mocowane chyba tylko do sanek, a sanki chyba są mocowane dalej dopiero do fotela, więc może jest możliwość przełożenia samych sanek do tych moich golasków. Pozostaje pytanie jak jest rozwiązane pochylanie oparcia - czy silniczek jest też gdzieś przy sankach czy może w oparciu? Czy bez przekładania tapicerek da radę coś wykombinować aby oparcie też było elepstryczne? Bo popmpowanie i grzanie to już bez zdejmowania tapicerki chyba nie przejdzie?
Aha, jeszcze coś - fotele te są z pamięcią i przy fotelu pasażera są tylko silniczki i napinacz pasów, natomiast przy fotelu kierowcy jest poza tym jeszcze taka czarna skrzyneczka zaraz na przodzie - czy to jest może ten moduł pamięci? Czy jest szansa przełożyć ten moduł do golasa tak aby pamięć działała?

[ Dodano: 2008-04-21, 21:25 ]
OK, dobra, już doczytałem na forum, że ta krzyneczka pod fotelem to nie pamiec tylko multiplex, że silnik oparcia i pompka jest w oparciu, czyli z przełożenia samych sanek uzyskam jedynie regulacje całego fotela przód/tył i pochylanie siedziska - szkoda :(

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |22 Kwi 2008|, 2008 01:28   

pamiecpamiec jest pod fotelem, a to ze to czesc multiplexu to inna bajka.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Odpowiedz do tematu