|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Scorpio '90 2.9 EFI + eLPeGie [Ghia Sedan] |
| Autor |
Wiadomość |
LamBerT [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Cze 2008|, 2008 18:12 Scorpio '90 2.9 EFI + eLPeGie [Ghia Sedan]
|
|
|
Witam wszystkich !
Jakieś 3 tygodnie temu zakupiłem Scorpiona. Założenie było takie, że auto ma być przejściowe, ale póki co tak mi się nim wygodnie pomyka, że kto wie czy nie zostanie na stałe
Z ważniejszych informacji:
- w kraju o 2002 roku
- praktycznie cała elektryka sprawna (fotele przód, kanapa tył, szyber, lusterka, bagażnik) poza jednym przyciskiem od szyby ale to sie naprawi
- klima niesprawna (prawdopodobnie trzeba odczyścić i znaleźć miejsce gdzie napełniają czynnikiem R12
- tempomat bangla jak trzeba
- wspomaganie bangla, nie chrupie nie wyje
- podgrzewanie szyb front i rufa działa
- przednie przeciwmgielnie nie trybią (sprawdzi się)
- abs'y nie chcą współpracować (prawdopodobnie nie stykają przewody)
Jak przystało na auto w swoim wieku ma trochę fochów i przejść. Walnięty z lewej strony przedni zderzak i brak spryskiwacza reflektora z tejże strony. Kilka otarć i niewielkich wgnieceń. Licznik kilometrów uznał, że ma dosyć i nie chce dodawać, zamek od drzwi kierowcy nie trybi (zakładam zerwane lub spadnięte cięgno bo kluczyk wchodzi i przekręcając się czuć że coś ciągnie), podświetlenie zegarów niedomaga, wskaźniki otwarcia drzwi i załączenia świateł raz działają raz nie (nie mam pojęcia dlaczego), wydech z lekka dziurawy i najprawdopodobniej jeden przegub z tyłu do wymiany. No i łuszczy się klar na masce (słyszałem że to poniekąd dość powszechna sprawa). Były właściciel zarzekał się że z tyłu jest hydrauliczne zawieszenie (pewnie chodziło mu o nivo) tylko, że poprzedni właściciel wsadzil zwykłe amortyzatory, ale po przejrzeniu forum ciężko mi wierzyć w nivo w sedanie
Poza tym autko jeździ jak należy, daje frajdę i wygodę podróżowania. i o to chodzi
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |