|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
wymiary węża do wspomagania |
| Autor |
Wiadomość |
airzocho [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Mar 2008|, 2008 21:50 wymiary węża do wspomagania
|
|
|
Cześć, czy ktoś może ma możliwość poadnia mi wymiarów(długość, średnice wew. i zew.) węża, który zaczyna się na dole zbiorniczka płynu wspomagania i idzie gdzieś w dół?
U mnie puszcza i jest oklejony tasma izolacyjna przez poprzedniego wlasciciela. Po mrozach tasma juz nie daje rady i trzeba wąż czym prędzej wymienić.
Nie chce mi sie spuszczać plynu go wyjąć w celu zmierzenia. 1 - aura nie sprzyja, 2 - nie wiem jak szybko dostane nowy, a auto jest mi potrzebne codziennie do pracy.
Silnik 2.0 16V |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |21 Mar 2008|, 2008 07:28
|
|
|
| Może wprost zapytaj kolegów z forum którzy tną Scorupki, zztop, inni, czy nie wala im się gdzieś taki konkretnie wąż, zamiast mierzenia, ważenia, szukania, kupowania i całej zabawy. |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
sobolaqe

Auto: '96 2,3 manual, kombi + sekwencja
|
Wysłany: |21 Mar 2008|, 2008 08:48
|
|
|
ja sie podlacze pod temat:)
bo jak juz kupilem swojego wieloryba to zbiorniczek z olejem do wspomagania byl ubrudzony olejem(co ciekawe zaciek wyglada jak by spod weza szedl do gory po sciankach zbiorniczka:) mniejsza z tym, przewod od zbiornika do pompy jest caly upackany olejem wiec sadze ze tam gdzies sie saczy:)
moze ma ktos ten waz za pare zl to bym kupil i kiedys jak bede na kanale to zmienil wraz z olejem:) |
_________________ pzdr
piotrek
508 RXH '15 2.0 HDI 180KM
Bylo
508 SW '14 i '12 2.0 HDI
407 SW '07 2.0 HDI
Scorpio '96 2.3 16V
Scropio '87 2,4 V6 |
|
|
|
 |
Luke [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Mar 2008|, 2008 09:14
|
|
|
Ja niedawno u siebie wymieniałem te przewody, bo cały czas były mokre, po wymianie jest już spokój. Jakby ktoś wymieniał to radze od razu obydwa, ten grubszy to nie problem, łączy tylko pompę ze zbiorniczkiem ale przelewowy trzeba odczepić z tej metalowej rurki co wychodzi z listwy, jest tam oryginalna opaska ale da się ją ściągnąć
Jeśli chodzi o przewody to dokładnie średnic nie pamiętam ale wiem, że problemu przy kupnie nie było, jakieś standardowe wymiary 10 i 16 albo coś koło tego, nie pamiętam dokładnie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |