|
Wnetrze z wieloryba z klimatronikiem w krokodylu:-) |
| Autor |
Wiadomość |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Kwi 2008|, 2008 01:52 Wnetrze z wieloryba z klimatronikiem w krokodylu:-)
|
|
|
| Witam Kolegów i tak jak obiecywałem pragne pochwalic sie ,po dluzszej nieobecnosci na forum spowodowanej wzmozona praca we firmie...aby po godzinach moc sie zajac swoim autkiem ,że udało mi sie zaszczepic wnetrze od wieloryba wraz z klimatronikiem do mojego bolida i dziala bez zastrzezen:-) Oczywiscie beda fotki efektu końcowego jak juz wszystko bedzie skrecone do kupy.Pozdrawiam serdecznie skorpiomaniaków:-). |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |29 Kwi 2008|, 2008 09:22
|
|
|
| Gratulować. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
mariusz_technik [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Kwi 2008|, 2008 10:42
|
|
|
oj chyba będzie się to trochę telepać wszystko razem (inne mocowania), ale spoko-trza trochę się pewnie przy tym namęczyć, więc też gratuluję |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |29 Kwi 2008|, 2008 11:08
|
|
|
pogratulować skorubka ładniejsza w srodku
[ Dodano: 2008-04-29, 11:09 ]
i niekoniecznie musi się coś telepać jak ktoś sie przyłorzył do tego |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
robkom

Auto: Omega '98 MV6 nivo
Pomógł: 8 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Lut 2007 Skąd: Osięciny
|
Wysłany: |29 Kwi 2008|, 2008 14:54
|
|
|
ciekaw jestem jak to wygląda i działa... no bo klimatronik w mk2?? ciekaw jestem jak to wszystko podłączyłeś.. wrzucaj fotki |
_________________ Jest:
Omega '98 B 3,0 MV6 ASB TECH, HANA, GOLD
Vectra B 1,6 '96 LPG
Były:
MK3 Coss '98 Ghia AGIS |
|
|
|
 |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Kwi 2008|, 2008 00:58
|
|
|
| mariusz_technik napisał/a: | oj chyba będzie się to trochę telepać wszystko razem (inne mocowania), ale spoko-trza trochę się pewnie przy tym namęczyć, więc też gratuluję |
Witam Kolegów wiec po krotce powiem tak aby nikt nie musial sie głowic że cos jest przerabiane czy sztukowane jak kolega przytoczyl tu.
Wszystko jest oryginalnie w oryginalnych wiazkach ,poniewaz moim zalozeniem jest posiadac auto zlozone na oryginalnych wiazkach i podłaczeniach kierowalem sie zasada zadnych przerobek tudziez dokladania kabli typu od zelazka itp.Instalacja klimatronika jest dziecinnie prosta i chetnie sie podziele info jezeli bedzie ktos potrzebowal.Co do mocowan to zadnych przerobek nie robilem ,poniewaz buda w srodku sie nie zmienila (szkielet) i zapewniam ze nic nie telepie bo w srodku mam normalnego wieloryba z klimatronem.Sam jestem zadowolony ,poniewaz zajelo mi to mniej czasu niz sadzilem tymbardziej ze spodziewałem sie naprawde jakis łamigłowek tymczasem rozszyfrwanie wiazek licznika zajelo minimalnie wiecej czasu niz calego klimatronika.W dodatku cale wnetrze (podswietlanie) bedzie na czerwono -oczywiscie tez na oryginalnych tarczach zegarow zadnych allegrowskich wyklejanek przekladnia od biegow juz ma barwy zmienione.
Co do samego klimatrona chodzi rewelacyjnie a dla kolegow zainteresowanych dodam ze jezeli ktos ma klime zwykla idzie dolozyc klimatrona ,poniewaz sama zasada dzialania(mam na mysli uklad podlaczenia reszty czujnikow itp)jest taka sama w zasadzie jak w manualnej.Zreszta nie beda tu teraz kolegow zanudzal i zasmiecal jezeli ktos chcialby jakies info sluze pomoca.Pozdrawiam wszystkich:-) |
| Ostatnio zmieniony przez Niki |30 Kwi 2008|, 2008 01:14, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |30 Kwi 2008|, 2008 07:51
|
|
|
| Niki napisał/a: | | W dodatku cale wnetrze (podswietlanie) bedzie na czerwono | - a to już jest nie fajne grupa audi vw takie ma i mi to się nie podoba a klimatronik do wersji zwykłej też adaptowałem |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
maup
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
|
Wysłany: |30 Kwi 2008|, 2008 08:47
|
|
|
zanudzaj i zaśmiecaj jak najbardziej, po to jest to forum, tylko DZIE ZDJĘCIA?????? |
_________________ == Im lepsze auto terenowe ======
== tym dalej trzeba iść po ciągnik === |
|
|
|
 |
Miszcz
2.0 Team

Auto: '94, 2.0 DOHC EFI, lift., without lpg
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lip 2006 Skąd: Zd-Wola / Łódź
|
Wysłany: |30 Kwi 2008|, 2008 09:05
|
|
|
No właśnie?? Chętnie bym się ponudził oglądając jakieś zdjęcia. Zarówno z przebiegu prac, jak i z efektu końcowego |
_________________ Jest:
- Scorpio '94 2.0 EFI DOHC,NO LPG
- Sierra '91 2.0 EFI DOHC+LPG+BLOS
Tel. 697-977-363
Pozdrawiam, Piotr. |
|
|
|
 |
WTOM [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Kwi 2008|, 2008 10:44
|
|
|
to jest nic . kumpel zaszczepił do sierry motor 2.0i 16V z całym osprzętem (abs, tcs, tempomat) oraz kompletne wnątrze z wieloryba !!! jedyny problem to drzwi trzeba było podciąć od srodka. ale bajer niezły weszły kanapy, fotele recaro. to jest sztuka szczepa zrobić |
|
|
|
 |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Kwi 2008|, 2008 10:47
|
|
|
| maup napisał/a: | zanudzaj i zaśmiecaj jak najbardziej, po to jest to forum, tylko DZIE ZDJĘCIA?????? |
Witam Kolegów.Hehe zdjecia postaram sie dzis wrzucic z przebiegu prac a co do calosci to musicie poczekac ,ponieważ konsoli nie mam zlozonej ze wzgledu na to ze poki mam wszystkie kable na wierzchu to połoze kable do przygotowania auta na montaz systemu multimedialnego...ale o tym to pozniej. Co do całosci to od razu po zakonczeniu prac zarzuce zdjecia gotowego wnetrza jak tylko bedzie na gotowo złozone:-) Co do podswietlania wnetrza jak kolega tu powiedzial zgadza sie ze uzywa go koncern WV np w audi...ale kazdy ma inne gusta ja wole czerwony z bialymi wskazówkami niz zielony takie zalozenie przyjalem na poczatku projektu...wszak czyms musi sie wyrozniac:-). Dodam ze koncern VW zielony rowniez stosowal kiedys tak samo jak stosuje rownolegle niebieski w swoich autach...wiec jaki by wybor nie padl bedzie zawsze miec swoje odbicie u innego producenta.Pozdrowionka |
|
|
|
 |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
Pomógł: 55 razy Wiek: 42 Dołączył: 14 Mar 2005 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |30 Kwi 2008|, 2008 10:47
|
|
|
| Ktoś ze sierrafan? Jak tak to może tam jakieś zdjęcia tego się znajdą. |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
|
|
|
 |
Niki [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Kwi 2008|, 2008 10:52
|
|
|
No ciekawe jak mu to wyszlo ...bo wydawalo mi sie ze sierra jest mniejsza od skorpio:-) wiec jak to wszystko przypasilo mu... |
|
|
|
 |
WTOM [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Kwi 2008|, 2008 12:36
|
|
|
dużo mniejsza w środku nie jest. deska i podłokieć wchodzą bez problemu, jedynie drzwi się nie domknie bez wycinki bo rogi dechy wchodzą jak w scorpio w drzwi. ogólnie bajerancko to wygląda. kanapa i fotele wchodzą bez problemu. tak naprawdę scorpio to większa sierra, można spokojnie wsadzić np. cały tylni wózek scorpio do scierwa (większy rozstaw się uzyskuje ). na sierrafan kumpel nie zagląda. trochę zabawy było ze zmiwszczeniem skrzynek bezpiecznikowych ale się udało. |
|
|
|
 |
mariusz_technik [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Kwi 2008|, 2008 12:46
|
|
|
Nie chce mi się wierzyć, że cała deska wejdzie bez problemu w miejsce starej, i jeszcze sie ją normalnie poskręca. Ale nie będę się sprzeczał, chociaż miałem różne Scorpiony Mk1 Mk2 Mk3. Jeśli akurat punkty mocowania są takie same, to masz z górki. No i ta zmiana koloru podświetlenia, ciekawe |
|
|
|
 |
|
|