|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
problem z asb |
| Autor |
Wiadomość |
Padul [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Sty 2008|, 2008 18:47 problem z asb
|
|
|
witam i pozdrawiam wszystkich uzytkowników.
przeszukałem wszystkie posty i nieznalazłem podobnego objawu u innych.jak właczam bieg w moim cossim,to odrazu jest gwałtowne szarpniecie do przodu,jakby konwerter był załaczony cały czas,tak samo jest jak właczam wsteczny,skrzynia bardzo szarpie przy zmianie biegów,praktycznie nie da sie nim ruszyc bo tak ostro szarpie przy ruszaniu ze az gasnie,muslałem ze to moze vacummodulator ale to nie to,olej w skrzyni jest sprawdzałem go jak nalezy,odłączałem kostke od skrzyni i dalej to samo więc to chyba nie elektronika,prądniczka jest ok,silnik nie stracił mocy,obroty tez są ok.pomocy |
|
|
|
 |
Marcin
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Pomógł: 22 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |25 Sty 2008|, 2008 18:49
|
|
|
| Ty masz scorpio mk2 czy mk3? |
_________________ Było:
-Scorpio sedan; 2.0 DOHC; 1990r
-Scorpio sedan; 2.3 DOHC; 1996r
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r |
|
|
|
 |
Padul [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Sty 2008|, 2008 18:54
|
|
|
mk2
[ Dodano: 2008-01-25, 18:55 ]
moj scorpiak to przejsciówka 94r |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |25 Sty 2008|, 2008 19:31
|
|
|
| Padul napisał/a: | | .jak właczam bieg w moim cossim,to odrazu jest gwałtowne szarpniecie do przodu,jakby konwerter był załaczony cały czas,tak samo jest jak właczam wsteczny,skrzynia bardzo szarpie przy zmianie biegów,praktycznie nie da sie nim ruszyc bo tak ostro szarpie przy ruszaniu ze az gasnie | To wygląda tak jakby sprzęgło Lock up w konwertorze było cały czas spięte, więc problem będzie albo z konwertorem, albo ze sterowaniem tego sprzęgła w skrzyni. To jest najbardziej prawdopodobne, ale nie wyklucza też i innych przyczyn. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
Padul [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Sty 2008|, 2008 06:37
|
|
|
| więc gdzie mam szukacprzyczyny??jest jakas szansa ze da sie to naprawic bez zwalania skrzyni?? |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |26 Sty 2008|, 2008 21:25
|
|
|
| Padul napisał/a: | | jest jakas szansa ze da sie to naprawic bez zwalania skrzyni?? | Moim zdaniem niewielka. W Twojej skrzyni Lock up sterowany jest tak jakby hybrydowo, przez kompa, elektrozaworem, a także hydraulicznie, cisnieniem oleju. Jeśli uszkodzenie jest w sterowaniu, to jest szansa to zrobić bez wyciągania skrzyni, ale miskę olejową i płytę sterowania demontować trzeba. Natomiast jesli uszkodzone ( zespawane) jest samo sprzęgło Lock up w konwertorze, to niestety trzeba skrzynke ściągać. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |