|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
element mocowany do skrzyni asb |
| Autor |
Wiadomość |
mariusz_technik [Usunięty]
|
Wysłany: |27 Sty 2008|, 2008 19:51 element mocowany do skrzyni asb
|
|
|
W sobotę miałem robić nagrzewnicę, i się nie udało
Podczas wjeżdżania na podwórko, przystanąłem aby włączyć wsteczny, a tu wajcha lużno lata. Jeszcze żeby było mało, skrzynia zablokowała się na P, i pół auta na ulicy, pół na posesji. Po podniesieniu auta(zobaczyłem nigdy nie używany zapas z naklejkami, nigdy nie używany lewarek, klocek pod koło-wszystko nie ruszane od nowośći ), okazało się że mam pęknięty element przykręcany na dwie śruby do skrzyni. Przez niego przechodzi taka oś 12 mm, z dwoma plastikowymi podkładko-tulejkami i zabezpieczenia. Po prostu w tym elemencie rusza się mechanizm od zmiany biegów, nie wiem jak to wytłumaczyć. Jak ktoś tam grzebał to się domyśli o co chodzi. W każdym razie potrzebuję to pilnie! Jak ktos ma, to proszę o kontakt. I jakiś rysunek tego by się przydał koledzy, to wtedy może dokładnie pokarzę o co mi chodzi.
tutaj zdjęcie, na tym to mniej więcej widać
http://moto.allegro.pl/it...6v_2_3_16v.html
Kurde, już miało byc ciepło w aucie, a tu wogóle teraz przymusowy postój.
Co do nagrzewnicy, to tylko pobierznie obadałem sprawę, i dajcie spkój, będzie trochę roboty |
| Ostatnio zmieniony przez mariusz_technik |27 Sty 2008|, 2008 21:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |27 Sty 2008|, 2008 21:12
|
|
|
| Chodzi ci o tą czarną plastikową część z wtyczką na kable, czy może o tą metalową , do ktorej dochodzą cięgienka? |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |27 Sty 2008|, 2008 21:34
|
|
|
| Chodzi mi o odlew(słabo widoczny), który jest po lewej stronie zdjęcia, tuż pod grubą wiązką(widać wyrażnie mocowanie na 2 sruby wpustowe)on mi pękł. Do niego dopiero jest mocowany rychomy element zmieniający biegi do którego są przyczepione cięgna |
| Ostatnio zmieniony przez mariusz_technik |27 Sty 2008|, 2008 21:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |27 Sty 2008|, 2008 21:44
|
|
|
Jeśli jest przykręcany, jak napisałeś, to trzeba go odkręcić i w zależności co da się dalej zrobić - naprawić (pospawać), wymienić na inny ( gdy jest dostępny) albo dorobić u jakiegoś ślusarza ( można też samemu ) Natomiast jak pękł nieodkręcalny kawałek obudowy skrzyni to bieda jest większa. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |28 Sty 2008|, 2008 11:06
|
|
|
To wszystko co napisałeś to prawda, ja o tym wiem. Poszukuję tego mocowania, bo nie chcę spawać, więc jak ktoś ma to kupuję! Tylko szybko, bo auto unieruchomione |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |28 Sty 2008|, 2008 11:10
|
|
|
| mariusz_technik, przywaliłeś o coś podwoziem/skrzynią ? |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |28 Sty 2008|, 2008 12:03
|
|
|
| Nie przywaliłem, to już musiało takie być, bo było wzmocnione podkładką, ale patent widać kiepski. Teraz chcę to zrobić jak należy, znowu wydech trzeba ściągać |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |