$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Wtryski
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wtryski
Autor Wiadomość
igloo
[Usunięty]

Wysłany: |7 Lut 2005|, 2005 06:05   Wtryski

Jakie są objawy zużytych bądź zapieczonych wtrysków, i czy się je regeneruje, czyści czy wymienia ? oraz jeśli ktoś zna to ewentualne koszta tych operacji.
2.0 dohc efi 92r.
Pozdrawiam IGLOO

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |7 Lut 2005|, 2005 11:20   

Badziewnie pali na benzynie - wrażenie jakby paliwa nie dostawał silnik i nie dopalał na wszystkie gary ( tak jest w mojej V6 ) Czasami dolanie "uszlachetniaczy" do paliwa pomaga np. STP i pojeżdżenie na benzynie całego baku z tymże cudem. Jak nie pomoże to można od biedy rozebrać i wyczyścić. Jeżeli to nie pomoże to wymiana. Można dokupić używaną całą listwę z wtryskami - nie jest tak drogo - tylko trzeba jakby mieć pewność że jest sprawna.

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |7 Lut 2005|, 2005 15:45   

W moim pierwszy DOHC po dolaniu szuwaksu i pośmigania na tym wtryski puściły.

Zysio 
LKR 55077

Auto: '06 Citroen C8 2.0 HDi 136KM
Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 20:12   

czyli jak na gazie i wolne obroty w porządku, i nie jest muł i pali rozsądne ilości a na benzynie znacznie gorzej - wyraźnie pali na 3 cylindry i muł niesamowity to mogą być przypchane wtryski?? I co ile tak mniej więcej po jeździe na gazie trzeba "przegonić" na benzynie?? :?: Faktem jest, że nie mam ochoty na żadne konsekwencje jeżdżenia na 3 garach na beni :?
'06 Citroen C8 2.0 HDi
Było:
'03 Yamaha TDM 900
'99 W210 E430
'05 Volvo V70 2.4 D5
'88 2.9 V6 Ghia + LPG

GrzesPi
[Usunięty]

Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 20:31   

Witam

Mój fachowiec czyscil w moim wtryski. Rozginal naokolo i rozbieral nastepnie plukal w benzynce i przedmuchiwal sprezonym powietrzm. No i przez jakies 3 miechy bilo w porzadku, a teraz znowu sie dlawi ale na wysokich obrotach jedzie. Inna sprawa ze przed czyszczeniem nie jezdzil wcale - poprzedni wlasciciel jezdzil 2 lata ze spalona pompka paliwa.

Pozdrawiam

remi
[Usunięty]

Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 21:16   

Witam wszystkich i pytanko czy jesli chodzi na gazie a wtryski niby wtedy sa odciete (czyli nie chodza)to tez sie zapiekaja ? bo mi coś dziwnie odpala na beni i wlasnie poszarpuje a nieraz za 1 razem zgaśnie i odpali dopiero za 2 a odpala zawsze na beni

monter
[Usunięty]

Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 21:35   

ja po jezdzie na benzynie zauwwazylem ze mi strasznie kopci. Myslalem ze olej w ciaga ale ku mojemu wieeelkiemu zdziwieniu okazuje sie ze po przejechaniu ponad 2 tys km nie wciagnal nic lub wciagnal tak malo ze jeszcze nie zdazylem sie zorientowac (z tym ze jazda tylko na gazie). Czyli wyglada na to ze mam zrabane wtryskiwacze. Tez bede musial cos z tym zrobic jednak na razie nie uzytkuje go na benzynie wiec mi to nie przeszkadza.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 22:07   

no moja sierra ohc tez tak odpalala. na forum niektorzy wymadrzali sie,ze wiedza co jest i nigdy sie nie dowiedzialem. moze tu ktos madrzejszy napisze albo ten co mi nie napisal tam napisze tu??
pozdrawiam
maciek

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 22:10   

mi elegancko zapala na benie - potem dupa. ale roznie na roznych przeplywomierzach a kazdy z nich do d.... zapieczone wtryskiwacze czy jednak przeplywomierz?

Zysio 
LKR 55077

Auto: '06 Citroen C8 2.0 HDi 136KM
Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 22:11   

no cóż... więc moje pytanie brzmi: czy katować auto na benzynie+specyfiku do czyszczenia przez jakieś 200-300 km z objawami jak pisałem z nadzieją że się samo przeczyści czy jeździć na gazie a na wolnym czasie dać ustrojstwo do wyczyszczenia i zobaczyć co będzie?? :?:
'06 Citroen C8 2.0 HDi
Było:
'03 Yamaha TDM 900
'99 W210 E430
'05 Volvo V70 2.4 D5
'88 2.9 V6 Ghia + LPG

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |5 Maj 2005|, 2005 22:59   

Witam
Ja tez mialem objawy jak zrabane wtryski.. czyszczenie, wymiana i dajel dupa.. w koncu kumaty mechaniur zadzialal i znalazl jakas nieszczelnosc w dolocie odpalal zawsze ladnie ale pozniej to padaka byla a na gazie nie ma tego problemu moze sobie lewe leciec a i tak bedzie chodzil rowno.. w kazdym razie przeplywomierz musi byc bardzo szczelny i musi miec przegrode od wolnych uszczelniona bo inaczej odpalac bedzie ale nie bedzie mial wolnych.. posprawdzajcie.. zeby wykluczyc wtryski bo to na koncu wymieniac.. no i moze jeszcze pompka dawac za slabo wtedy tez jakby sie byna konczyla..
pozdrawiam

monter
[Usunięty]

Wysłany: |6 Maj 2005|, 2005 09:10   

O ktorych przeplywomierzach wy mowicie ?? Ja tez mam problem z wtryskami (chyba). Ale przeplywomierzof u mjenja nie budjet.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |6 Maj 2005|, 2005 10:27   

bo Ty masz widocznie silnik już z nowszej serii - przepływomierze to w staruszkach były no i potem tez powrócili ale w V6 12v od 1989 już nie było tego szmelcu aż do końca ich produkcji.

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |6 Maj 2005|, 2005 16:50   

panowuie, jeszcze jeden pomysł. Jak pali duzo benzyny, jak mam problem z obrotami ( faluja ) jak smierdza sptrasznie spaliny i kopca na czarno, to sprawdzcie wezyk podcisnienia od map sensora.. juz 2 razy sie na niego nabrałem.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

lancer
[Usunięty]

Wysłany: |6 Maj 2005|, 2005 17:44   

ja mam całą listwe wtrysków do dohc

Odpowiedz do tematu