|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Problemy z Transitem cd. |
| Autor |
Wiadomość |
TCQ [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Sty 2008|, 2008 19:31 Problemy z Transitem cd.
|
|
|
Panowie kiedyś pisałem, że mam problem z transitem z motorem. Silnik co prawda wymieniłem, ale problem mam nadal
Auto po prostu kopci na biało niebiesko. Rano jest strasznie i dużo dymu puszcza z komina non stop. Później po 10km jak się nagrzeje to mniej. Na postoju po zagrzaniu w ogóle nie kopci nawet jak się go gazuje, dopiero jak się ruszy z miejsca. Oleju po przejechaniu 7tys km ani grama nie wziął. Pali na trasie przy 90km/h około 7.2 litra ( transit max ) Silnik miał wymieniane wszystkie uszczelki, uszczelniacze i nowe pierścienie ( docierane 20L ON na postoju ) Wtryski po regeneracji, a pompa raczej powinna być ok, bynajmniej na poprzednim silniku chodziła cacy do końca. Z tym, że silnik ten co wstawiłem jest 2.5D z 86 roku, a pompa była w moim 2.5TD z 96 roku. Byłem na regulacji zapłonu, zmniejszałem dawkę nic nie daję. Zastanawiam się czy może kompresja na którymś garze nie jest za słaba ?? A może ma ktoś jakąś inną radę gdzie szukać przyczyny ?? |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |3 Sty 2008|, 2008 21:52
|
|
|
ty kolego ale w 2.5 TD miales pompe lucasa, z poroniona alektronika, a w 2,5D powinna byc bosha. Te lucasa sie pieprza, i daja taki efekt ze na zimnym stawia zaslone dymna, i zapala kontrolke check engine. Sprawdz wielozlacze na pompie.
Jak filtry itd? |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
TCQ [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2008|, 2008 00:30
|
|
|
| Muszę sprawdzić dokładnie jeszcze co tam mam, kontrolka mi się nie zapala. Filtry itd wszystko nowe. Na ciepłym tylko podczas jazdy kopci, ale nie mocno. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |4 Sty 2008|, 2008 00:44
|
|
|
cos czuje ze pompa lucaca |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
TCQ [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Sty 2008|, 2008 15:06
|
|
|
Myk jest taki, że mam zapakowaną tam pompę BOSCHA która latała w silniku z 96 roku 2.5TD , ale gość od którego brałem furę mi coś wspominał że wymieniał z Lukasa na BOSCHA. |
| Ostatnio zmieniony przez TCQ |4 Sty 2008|, 2008 23:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adamf

Auto: ford scorpio 2,5TD
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 04 Mar 2007 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: |4 Sty 2008|, 2008 17:52
|
|
|
| witam jedż do innego miejsca-mechanika albo zapłon niedokladnie ustawiony albo kturyś wtryskiwacz nie pozpyla paliwa powodzenia adamf..... |
|
|
|
 |
TCQ [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Sty 2008|, 2008 00:21
|
|
|
Panowie, a powiedzcie mi czy w ogóle może być wina kompresji na którymś z garów ?? Zastanawiam się czy jechać gdzieś mierzyć, czy nie ma sensu kasy wydawać ?? Już nie mam pomysłów. Zmniejszyłem dawkę na pompie i poza tym, że muł się zrobił bez zmian |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |