|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Michu - granatowe kombi 2.0 dełohac 8V z kuchenką LPG 93' |
| Autor |
Wiadomość |
Michu
GPU 94WU

Auto: Fiat Ducato 10 2.8D 2001 blaszak
|
Wysłany: |13 Kwi 2008|, 2008 14:36 Michu - granatowe kombi 2.0 dełohac 8V z kuchenką LPG 93'
|
|
|
Swoją skorupę nabyłem w marcu 2007. Auto nie było w najlepszej kondycji, ale jakoś tak wyszło,że nie miałem wyboru, bo mój passat się rozleciał i potrzebowałem auta. Padło na Forda...
Rok produkcji lipiec 93, przywieziony z niemcowni jako śmieci i poskładany w 97 roku, stąd w dowodzie rok prod. 97... pod maską 2.0 Litre DOHC i manualna skrzynia biegów MT75. Instalacj gazowa BRC założona w 2003r.
Na początku byłem zadowolony z auta. Dobrze się prowadziło na długiej trasie, wygodne, duże... dość ekonomiczne, jak na taki silnik i wagę, spodobało mi się mimo kilku mankamentów...
Ogólnie, to zrobiłem przy tym aucie już tyle, że już nic nie powinno mnie zaskoczyć... ale to jednak ford
Wyposażenie:
- full manual
- ABS
- szyberdach z korbką
- wspomaganie kierownicy
- centralny zamek
- welurowa tapicerka
- wymienione przednie fotele na wielorybowe
- fotel kierowcy pompowany
- instalka LPG BRC z kuchenką
- CB TTI 770 z anteną Hustler 100
Odkąd go mam, to moje podróże do domu sa dużo wygodniejsze [wcześniej VW passat 32B kombi 4x4 1.8 i pożyczana czasem Skoda Felicja 1.3]. Przyzwyczaiłem się do niego, mimo psikusów jaki mi robił...
Przez rok zrobiłem przy nim:
- wymiana rozrządu
- zaworek na pompie
- tuleje zawieszenia
- półosie i przeguby
- spawanko i konserwacja zadka
- pompa paliwa
- regeneracja zacisków tylnych
- czyszczenie skrzynki bezpieczników
- klapa tylna z szybą, poprzednią wybiły dzieciaki piłką...
- i jeszcze wiele pierdół, które mnie wkurzały i trza było zrobić...
Na razie sprawuje się przyzwoice, mimo przejechanych 293kkm [odpukać]. Czasem już nerwa miałem na niego, ale jak miałbym go sprzedać za 2000 albo i mniej, to mi się w żaden sposób nie opłaca... postanowiłem jeździć do zajeżdżenia... Auto zadbane w środku, poprzedni właściciele niepalący...
W przyszłości czeka mnie jeszcze zaradzenie coś na cieknący nivo [pewnie używke wsadze], podniesienie zadka, bo troche klapnięty i ruda gryzie nadkola... i to tyle... Wiadomo,że ideału już nie będzie, w końcu to wiekowe auto... ale niech jeździ jak najdłużej...
Pozdrawiam wszystkich kierowników skorupek...
Foto:
 |
_________________ 793-126-511
Jest: Ducato 2.8D "01 blaszak
Było: Scorpio '93 2.0 DOHC kombi; 126p "79 0,6; Passat B1 "78 1,3; Passat B2 Syncro "89 1,8 |
| Ostatnio zmieniony przez Michu |14 Kwi 2008|, 2008 21:45, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |