|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
ABS a wymiana płynu. |
| Autor |
Wiadomość |
raf7

Auto: Zafira A 1.8 16V + LPG
|
Wysłany: |27 Mar 2012|, 2012 11:37 ABS a wymiana płynu.
|
|
|
Witam wszystkich po duuuuużej przerwie. Wciąż jeszcze jeżdżę swoim scorpiakiem i od czasu do czasu (a nawet częściej) coś trzeba w nim ponaprawiać. Ostatnio znowu trochę przy nim
porobiłem i m.in. wymieniałem płyn hamulcowy. Przy okazji wyszło jeszcze, że dobrze by było wymienić przednie przewody hamulcowe (te krótkie elastyczne przy kołach), co niniejszym również uczyniłem. Wymiana płynu standardowa - najpierw wyciągnięcie
strzykawką tego co buło w zbiorniczku, dolanie do pełna nowego płynu i po kolei odpowietrzanie wszystkich kół, aż zacznie lecieć świeży płyn i uzupełnienie w zbiorniczku do poziomu max i to wszystko. Niestety po tej operacji zapaliła się kontrolka ABS-u i przestał
działać. Oczywiście przed operacją wymiany płynu ABS działał całkiem normalnie i prawidłowo. Ma ktoś jakiś pomysł, gdzie szukać przyczyny ? |
_________________ Było Scorpio '94 2.0 16V KOMBI + LPG
Pozdrawiam
Rafał |
|
|
|
 |
masa300789

Auto: Mondeo 2,5 v6
|
Wysłany: |27 Mar 2012|, 2012 17:15
|
|
|
| Wystarczy ze przy okazji wymiany przewodow zruszyles wtyczki i gniazda w nadkolach i moze nie fungac,w moim jak abs i tcs swieci to rusze wytczka i jest ok ,jedna musi byc w srodku podbrudzona i czasami nie zalapie .A i najwazniejsze te objawy to po pozytywnym przejsciu testu po zaplonie, |
_________________ Pozdrawiam Robert |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |