|
zaworek powietrza ze srodka? |
| Autor |
Wiadomość |
Ujek [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Wrz 2007|, 2007 20:45 zaworek powietrza ze srodka?
|
|
|
kiedys wymienialem podlaczam i lipa posunie sie o 1-2 mm i stanie jak rurke zdejme i wlacze to normalnie idzie w obie strony ale ta cholerna rurka, zakladalem ja na rozne sposoby na wylacoznym i wlaczynym, na tym ostatnim pochodzilo troche ale po dniu znow padlo efektem bylo parowanie szyb |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |15 Wrz 2007|, 2007 21:54
|
|
|
Pewnie jest cały zardzewiały w środku i dlatego nie chodzi jak trzeba. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
zztop2

Auto: 98, 2.3, 16V GHIA SEDAN Manual + LPI
|
Wysłany: |15 Wrz 2007|, 2007 22:18
|
|
|
| 1Bodzio napisał/a: | | Pewnie jest cały zardzewiały w środku i dlatego nie chodzi jak trzeba. |
tak i za chwilę pewnie sie rozleci znajac zycie |
_________________ tel.603221275
Moje Allegro-wszystko do SCORPIO i nie tylko |
|
|
|
 |
Ujek [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Wrz 2007|, 2007 00:11
|
|
|
| z zewnatrz byl prawie jak nowka wiec w srodku chyba tez bedzie ok ogolnie po podlaczeniu jest tak: podlaczenie rurki na wylacoznym i wcisnieciu knefla odskakuje tiptop ale po wylaczeniu juz tak powolusiu i dupa blada nie pojdzie z kolei jak sie wlaczy i dopiero rurke podlaczy to idzie w obie strony ok coprawda wraza po wylaczeniu o polowe wolniej niz po wlaczeniu ale pochodiz 1 dzien moze z 2-3 wlaczenia/wylaczenia i znowu padnie, juz kombinowalem na rozne sposoby wzialem tez i w polowie zamontowalem rurke recznei odciagajac ciegno. Moze wd40 albo smar w spreju walnac do srodka troszke ? tam sa takie dziurki niewielkie wiec moze cos by to uratowalo ? |
|
|
|
 |
awb [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Wrz 2007|, 2007 14:50
|
|
|
mialem to ustrojstwo cale rozebrane tz odgiete ranty wyciagnieta guma ze sprezyna ze srodka poniewaz moj byl w polowie zezarty przez rdze wziolem polowe drugiego ktory mialem na stanie (tez zardzewialy ale z dugiej strony) wyczyscilem wzzystko papierem sciernym (drobnym) i polalem wd ---efekt smiga az milo ----ale u ciebie wyglada mi to nie na ten zaworek ktory ciagnie klapke od mieszania w srodku tylko na to do czego jest on podlaczony (czarna skrzyneczka zkabelkiem .dwa przewody od cisnienia -ssania z silnika i ssacy do tego zaworu) sprobuj zobacz jak co to mam taka skrzyneczke tanio oddam |
|
|
|
 |
Ujek [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Wrz 2007|, 2007 15:41
|
|
|
| a gdize to jest i jak to wyglada i czy latwo do tego sie dostac bo msuze to zobaczyc |
|
|
|
 |
zztop2

|
Wysłany: |16 Wrz 2007|, 2007 15:52
|
|
|
| Cytat: | a gdize to jest i jak to wyglada i czy latwo do tego sie dostac bo msuze to zobaczyc
_________________ | po lewej stronie dmuchawy taka okrągła pucha metalowa |
_________________ tel.603221275
Moje Allegro-wszystko do SCORPIO i nie tylko |
|
|
|
 |
Ujek [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Wrz 2007|, 2007 18:53
|
|
|
| jakies wieksze kombinacje zeby sie do tego dostac i po lewej jak patrze od maski czy polewej normalnie ? |
|
|
|
 |
zztop2

|
|
|
|
 |
Ujek [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Wrz 2007|, 2007 22:09
|
|
|
| czyli to gdzies musi byc zaraz obok tego zaworka ? a jeszcze tak dopowiem to ostatnio zauwazylem ze jedna rurka o znacznie grubszych sciankach i mniejszym przelocie wystaje z pod podszybia mniejwiecej na wysokosci tego ustrojstwa ale brakuje jakies 20 cm od czego to to jest ? moze cos tam gdzies wypadlo i dlatego nei wraca do pozycji wylaczonego, kurde no nie wiem |
|
|
|
 |
|
|