$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - do cent -firmowe scorpio - 2.0 dohc+lpg
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
do cent -firmowe scorpio - 2.0 dohc+lpg
Autor Wiadomość
do cent
[Usunięty]

Wysłany: |27 Sie 2007|, 2007 22:32   do cent -firmowe scorpio - 2.0 dohc+lpg

Dlugo sie zbieralem no i w koncu postanowilem cos napisac o swoim cudzie.
Szczesliwym posiadaczem zostalem 2 tygodnie przed spotem w jaroslawcu na ktory przybylem , aby poznac kilku scorpio maniakow z Marcinem i Maciejem na czele(bylo bardzo milo).Ale do rzeczy:
Poprzedni wlasciciel walnal gdzies w zimie w kraweznik i rozwalil zderzak na wysokosci lewego kierunku, przez telefon mialo to byc pekniecie-lekkie, po obejrzeniu okazalo sie ze pod powertapem jest wywalona dziura ale wszystkie kawalki sa, po upuszczeniu ceny na 10tysi zostalem posiadaczem, poczatkowo szczesliwym.Na spocie w jaroslawcu jeszcze bylem z plastrami na zderzaku.
Kupilem go w Szczecinie od jakiegos goscia ktory sprowadzil go 2 lata temu takze nie zdazyl sie mocno wytluc na naszych drogach, jest to 2.0 dohc 16v z grudnia 95 z zalozonym 1,5 roku temu instalka gazu 2 gen. z podzespolami firmy o dumnie brzmiacej nazwie lo.gas(nie wiedzialbym do dzis co mam za instalke gdyby mi sie nie zepsula i wtedy zaczal sie dramat.

Instalka przestala dzialac tzn sterownik sie zalal woda i sie odcial(do czego doszedlem po remoncie instalacji gazowej,kiedy po deszczu znow mi sie nie wlaczyla).Tyle ile ja sie najezdzilem po gaziarzach nie rzycze nikomu, oczywiscie zaden nie pomogl(slowo scorpio wywoluje w moim regionie poploch) i tak 2 tyg. jezdzilem na beni(fajnie bylo nic nie rwalo,szarpalo).No i w koncu musialem sie wziac sam za to, poprawilem kable, polutowalem kolanka miedziane uszczelnilem instalacje i ...........cud zaczal jezdzic.
No i wtedy padly kszynki bezpiecznikow(widocznie polubil mnie i chcial zebym mu jeszcze troche pogrzebal pod maska) wycieraczki chodzily jak sie wlaczylo awaryjne itd wiekszosc zna objawy.Nastepne dni uplynely na lezeniu glowa w dol i wykrecaniu kszynki oraz regeneracja.Po zalozeniu oczywiscie nie dzialala wiec zrezygnowany postanowilem zakupic nowa z aso ale po drodze mijalem szrot wiec powiedzialem dam sobie jeszcze szanse.Zakupilem nowa stara kszynke i zasmarowana wazelina zamontowalem i ........dziala tyle ze nie wszystko.Brakowalo wycieraczek i swiatel, razem z kolega elektrykiem sprawdzilem cala instalacje i nie doszlismy dlaczego nie m zasilania na lampach, po 2 dniach walki zauwazylem ze wtyczka do duzej kszynki nie jest poprawnie wlozona i kamien z serca(i impreza na slasku przeszla obok).

No i tyle z usterek jakie mnie na poczatku spotkaly(jakby mnie scorpio sprawdzal od poczatku czy nadaje sie na jego kierowce) pokleilem zderzak, oba polakierowalem i wymienilem laczniki z przodu.Wiecej nie robilem do dzisiaj nic.

Wyposazenie jakie posiadam jest dla mnie na razie wystarczajace, jest to:
2 poduchy
2 ele szyby+szyber
klimka -dziala
i reszta pierdol ktore ma kazde inne scorpio, zadnych wypasow poprostu, ale ciesze sie ze klima jest.

Niestety kolor nie jest moim ulubionym a jest to ciemno- zielony ale przyzwyczajam sie powoli a jak wpadnie wiecej gotowki to strzele czarny albo taki jak ma Marcin.

Z rzeczy ktore czekaja mnie do zrobienia to wiazka silnika, oraz tyl zawias bo cos stuka na dziurach.A z wizualnych rzeczy to zamierzam zakup alusow tez takich jak ma Marcin 17'', oraz czarnej skory.

Jest to samochod firmowy-nie biale seicento ale zielony scorpio.

Jak mi sie cos przypomni to dopisze.

Dzis zrobilem abs- nawet dziala i naprawilem lusterko prawe bo mi nie dzialalo, takze dostosowuje fure do swoich wymagan czyli -wszystko ma dzialac.

Wiazka zrobiona, konserwa tez takze witaj zimo.

Zrobione jest jeszcze- kompletny nowiutki wydech, ledy zamiast zarowek, lacznik walu i podpora, zalozony blosik(dumny jestem z tego cholerstwa).

Do zrobienia prawy prog i lewe nadkole tyl.
Ostatnio zmieniony przez do cent |9 Wrz 2008|, 2008 15:19, w całości zmieniany 5 razy  

Odpowiedz do tematu