$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - radio 2007-po czym poznac, czy to deck , czy nie
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
radio 2007-po czym poznac, czy to deck , czy nie
Autor Wiadomość
adwes
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lip 2007|, 2007 19:37   radio 2007-po czym poznac, czy to deck , czy nie

siedze juz 3 godz w szukajce i nic , wyczytalem kiedys , ze 2007 byly deck i nie , po czym to poznac, chce zalozyc w koncu sobie to CD FX 3000, ale nie wiem jak za to sie zabrac , mam w schowku klapke( duza ,praktycznie szerokosci schowka ) , ale pod nia sa tylko 3 jakies przekazniki, po lewej jakis rozowy i po prawej 2 czarne , nie ma tam chyba zadnego wzmacniacza , czy to znaczy , ze u mnie nie ma wzmacniacza pod deska od strony pasazera ?
nie wiem jak to ugrysc , gdzie sa kable od glosniköw, obydwa radia sa Forda , a kostki nie pasuja
jezeli ktos wie cos o tym ,prosze i informacje
pozdrawiam
Adam

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lip 2007|, 2007 20:07   

Jesli do radia jest podlaczona waska wtyczka na 8 pin (nie jestem pewien dokadnie) podobna do komputerowej LAN to masz wzmacniacz osobno. Jest on chyba pod tym drewnopodobnym plastikiem po stronie pasazera. Do wzmacniacza sa podlaczone glosniki.

adwes
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lip 2007|, 2007 20:28   

w radiu jest taka wtyczka , ale podobno w tedy mozna dojsc do wzmacniacza ( do kabli od glosniköw ) przez ta klapke w schowku a tam nie ma zadnych kabli , tak wogle nie wiem czy podlanczajac to drugie radio musze pomijac ten wzmacniacz , czy moge sie jakos pod niego podlaczyc , to by zaoszczedzilo troche roboty , ale czy tak mozna
ma ktos moze jakis schemat, albo oznaczenie kabli we wtyczkach w 2007 i w FX 3000
ktos pisal , ze radia Forda robi Blaupunkt, od rana szukam czegos o tych radiach w inrnecie i jedyne co znalazlem to firme " VISTEON " , ktöra robi , chyba te radia dla Forda i paru innych firm , ale trzeba bylo sie tam logowac , wiec odpuscilem

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lip 2007|, 2007 20:37   

adwes napisał/a:
tak wogle nie wiem czy podlanczajac to drugie radio musze pomijac ten wzmacniacz , czy moge sie jakos pod niego podlaczyc

Nie mozesz podlaczyc radia ze wzmacniaczem przez wzmacniacz.
Nie wiem jak dokladnie jest w mk2, ale w mk3 to trzeba wsadzic reke dosc gleboko w schowek i dopiero sie wymaca wzmacniacz. Tez go nie widac.

adwes
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lip 2007|, 2007 20:51   

OK , a skoro Ford robi takie udziwnienie z tym wzmacniaczem ( nie wiem , czy to jest dobre , czy nie ) , to moze ten FX 3000 , to tez deck , mozna to jakos sprawdzic , on nie ma takiego zlacza , jak komputerowe , ma tylko jedno gniazdo, prostokatne , podzielone na 4 i w kazdym sa 4 druty i jak to teraz dopasowac do kostek z 2007

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lip 2007|, 2007 21:52   

Może TA STRONA Ci w czyms pomoze.

adwes
[Usunięty]

Wysłany: |1 Lip 2007|, 2007 22:00   

dzieki , zaraz to przejze dokladnie , dastalem tez taki adres
http://elektron.pol.lubli...kable/panel.htm
wiec FX jet , teraz tylko oznaczenie kabli w 2007 i kwestia co z wzmacniaczem zrobic ,wystarczy tylko pominac kabelki od niego , czy ma jakies swoje zasilanie , ktöre trzeba odczepic , zeby np. nie byl caly czas pod napieciem

[ Dodano: 2007-07-01, 22:14 ]
2007 jest opisany na tej stronie od Ciebie bigdaaddy - dzieki jeszcze raz , teraz tylko ten wzmacniacz

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lip 2007|, 2007 08:14   

Zobacz jeszcze na TEJ STRONIE .
Jest to co prawda do mk3, ale prawdopodobnie w mk2 jest to samo.
Ostatnio zmieniony przez bigdaaddy |2 Lip 2007|, 2007 08:15, w całości zmieniany 1 raz  

adwes
[Usunięty]

Wysłany: |2 Lip 2007|, 2007 23:07   

Witam
Bylem dzisiaj w sklepie ze sprzetem do bryczek i znalazlem adaptery do forda i mozna dobrac adapter do 2007 z wyjsciem na ISO i tez adapter do FX 3000 z wyjsciem na ISO , mozna to tak skompletowac , zeby ISO w jednym bylo damskie , a w drugim meskie , czyli w sumie mozna tak przejsc z 2007 , poprzez ISO na FX 3000 i sprawa wydaje sie bardzo prosta , ale bigdaaddy pisze , ze nie mozna podlaczyc radia z wzmacniaczem , pod wzmacniacz juz bedacy w Scorupie , wiec czegos nie rozumie ( wogle w tych sprawach malo rozumie ) , skoro nie mozna , to dlaczego sa adaptery pasujace do 2007 ( pasujace , bo nie pisalo , ze sa do 2007 , tylko , ze do Forda , ale wtyczki pasuja i jest nawet ta z wejsciem ,jak komputerowe )
wiec jak to jest , mozna , czy nie

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |6 Lip 2007|, 2007 13:52   

radia ze wzmacniaczem maja 2 duze podobne do siebie wtyczki, radia bez (deck) maja podluzna cienka tylko do zasilania, i cos jak bigdaaddy, napisal, ala LAN
W przejsciowce do wzmacniacza dojscie jest bajak po zdjeciu drewna przed pasazerem.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

adwes
[Usunięty]

Wysłany: |6 Lip 2007|, 2007 21:41   

Rafal , prosze odpisz , jak to jest z tym wzmacniaczem , jezeli bym go pomina, kable glosnikowe bym pociagna do radia, to ten wzmacniacz ma swoje zasilanie , ktöre trzeba by bylo odlaczyc ( odczepic jakas wtyczke , przy nim ) , zeby nie byl caly czas pod napieciem , skoro jest nieuzywany, czy jest on zasilany z radia 2007 i po wymianie radia na inne , nie bedzie juz mial zasilania ( chociaz nie wydaje mi sie , zeby wzmacniacz byl zasilany od decka, predzej na odwröt , ale nie jestem pewien ), czy wystarczy wsadzic nowe radio , dac mu zasilanie , podlaczyc glosniki i nie przejmowac sie wzmacniaczem
pozdrawiam
Adam

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |6 Lip 2007|, 2007 21:59   

jak juz sie dobierzesz do wzmacniacza to mozesz mu odlaczyc zasilanie, np wyciagnac wtyk z niego, i juz
http://tinyurl.com/qhaqjsk

adwes
[Usunięty]

Wysłany: |6 Lip 2007|, 2007 22:10   

Dziekuje :)

Odpowiedz do tematu