|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
problemy z silnikiem 2,dohc, 93r |
| Autor |
Wiadomość |
mnisio [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Cze 2005|, 2005 10:22 problemy z silnikiem 2,dohc, 93r
|
|
|
podczas ruszania dusi sie, staje, traci moc, strasznie wali paliwem w kabinie.
stwierdzono ze walnieta jest uszczelka, zrobilem ale obiawy pozostaly.
w rozmowie z innymi dowiedzialem sie zo moze to byc wina rozrzdu, ale nie wiem jak ma byc ustawiony. podobno walki musza byc odchylone o jakie katy w stosunku do znakow na silniku. pomozecie mi?? |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Cze 2005|, 2005 14:57
|
|
|
no ja niestety w tym ci nie pomoge ale jak ktos nie zna fordowskiego dohc to dziwnie go sklada. jak widzialem samochod awb ostatnio u xxxxx w garazu przed wymiana silnika to ktos mu ustawil tak rozrzad,ze xxxxx smial sie z tego z pol godziny. gdyby byl caly to po odpaleniu polamalo by sie wszystko . ale kazdy uwaza ze forda byle kowal naprawi a tu jednak nie.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
mnisio [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Cze 2005|, 2005 15:01 kolejne pytanie o rozrzad
|
|
|
| czy to prawda z tym ustawieniem rozzrzadu na katy. znasz moze opios do tego ustawienia?. zdradzisz? |
|
|
|
 |
VIK
KR673YV

Auto: BMW E38
Pomógł: 67 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2004 Skąd: Kraków
|
Wysłany: |24 Cze 2005|, 2005 18:35
|
|
|
| walki w bok znaki, od siebie, koło pasowe wału korbowego-nacięcie w górę |
_________________ "mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało..."
tel.: 502894108. |
|
|
|
 |
mnisio [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Cze 2005|, 2005 21:41 tzn standardowe ustawienia rozrzadu
|
|
|
| czyli nie ma jakis specyficznych ustawien rozrzadu w scorpiaku? |
|
|
|
 |
VIK
KR673YV

Auto: BMW E38
Pomógł: 67 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2004 Skąd: Kraków
|
Wysłany: |27 Cze 2005|, 2005 16:31
|
|
|
nie wiem jak rozumieć specyficzne, tak ustawiam jak w książce, każdemu z resztą polecam |
_________________ "mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało..."
tel.: 502894108. |
|
|
|
 |
mnisio [Usunięty]
|
Wysłany: |28 Cze 2005|, 2005 17:11 dziekuje bardzo za pomoc
|
|
|
jednak cala przyczyna byla w tym ze nie byly wykasowane bledy z komputera. w zasadzie zostalo jescze kilka ale ogolnie silnik powrocil do normalnosci. takich niestety mamy mechanikow w plonsku - naprawiaja silniki jak slepy gwalciciel, tzn na chybil trafil.
jescze raz dziekuje za pomoc |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |