$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Nie dziala predkosciomierz
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie dziala predkosciomierz
Autor Wiadomość
rubik
[Usunięty]

Wysłany: |23 Kwi 2007|, 2007 19:12   Nie dziala predkosciomierz

Witam.
Nie wiem dla czego, ale kiedy tutaj pisze to tylko wtedy, kiedy mam problem- kiedy bedzie dzien, ze to ja bede mogl komus innemu pomoc?... :neutral:
Ale do rzeczy- nie dziala predkosciomierz, oraz licznik kilometrow, Temperatura jest ok. Myslalem na poczatku ze to linka, ale czasem zdarza sie tak ze jednak dziala (ale to sa chwile) jak jade na bezynie np, na LPG nie ma szans, wskazowka caly czas lezy na zerze. Czy ktos wie co to moze byc?

ps. przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze na kompie w pracy, gdzie mam angielski windows.
Pozdrawiam :)

pitusiek
[Usunięty]

Wysłany: |23 Kwi 2007|, 2007 20:58   

siema. Pierwsze co to walnij go z beckhendu :) . Uderz w deske z piesci. U mnie juz kilka razy pomoglo moze i tobie pomoze. Pozdro

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 15:37   

ale kolega zdajsie ma licznik na linke? ( no wlasnie ma czy nie ma?) bo jesli na linke to moze sobie walic do woli.

u mnie przy el. liczniku (nie na linike) dogorywa prawdopodobnie wiazka przy skrzyni. jak dostanie temperatury od wydechu to przestaje dzialac. i jednoczesnie pada kom spalania.

rubik
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 19:21   

Szczerze to nie wiem czy to klasyczna linka czy tez nie :oops: Z tym ze (przy takim chyba w ogole elektryka nie jest potrzebna?) No ale wlasnie dziwi mnie bardzo fakt iz dziala na bezynie, a na gazie nie.

marcys widze ze jestes z Bielska, jutro sie tam wybieram :) ale niestety do pracy :/

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 19:25   

no 93 rok to tylko linka nawet jezeli 1000 sprzedawcow czesci z rozbrajajacym usmiechem powie Panie... ale w scorpio nie ma linki...

p.s. chyba,ze ktos zmienial bebechy na mk1 to mogl cos namieszac

rubik
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 19:36   

No nie wydaje mi sie zeby cos z tym bylo kombinowane. Ale jezeli linka czy to nie dziwne ze raz dziala a raz nie? Kiedys wymienialem bezpiecznik od migaczy, i jakis inny poruszylem, wtedy wskazowka na chwile podskoczyla, sama od siebie :shock: o co kaman? naprawde nie wiem

VIK 
KR673YV

Auto: BMW E38
Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 19:49   

wyjmij linkę, przeczyść, zerknij, czy nie pozaginany pancerz gdzieś, jak coś, to wymień, ze 30zl kosztuje w podróbce, jeśli to manual, i finał.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 19:49   

no wykrecenie zegarow i sprawdzenie to 2 srubki od tego plastiku co je zaslania(bo bokach trzymaja zaczepy) i potem 4 kolejne ktore trzymaja juz zegary jak sa na linke to sie za duzo nie wysuna a jak elektryczne to kable pozwalaja na wiecej swobody przy wyciaganiu. ja po wymianie linki mam tam tak ciasno,ze nie moge reki pod zegar wsadzic zeby dostac sie do zarowek od kontrolek

rubik
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 22:03   

A moze od spodu trzeba wejsc żeby tą linkę jakoś poluzować?

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |24 Kwi 2007|, 2007 23:42   

rubik napisał/a:
A moze od spodu trzeba wejsc żeby tą linkę jakoś poluzować?

o takkkk :-d ja ważę pod auto, rozkręcam inki w poowie, luzuję i wtedy dopiero mogę wyjąc budziki :P

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 10:22   

Oli napisał/a:
ja ważę pod auto, rozkręcam inki w poowie, luzuję i wtedy dopiero mogę wyjąc budziki :P
a mnie się udaje bez rozpinania.

Struna 

Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 10:31   

aczkolwiek trzeba dodać, że nie jest to jakieś super łatwe, trzeba sobie nieco ręce odrapać :)

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 10:34   

to Ty Jurku masz lapiej :/ a moze masz linke gumowana i sie rozciąga??? :P

linka dzielona z 2 części czy całościowa?

Struna 

Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 10:37   

Oli napisał/a:
linka dzielona z 2 części czy całościowa?
nie wiem, nie przyglądałęm się bo jakoś potrzeby nie widziałem takiej :) udało się odpiąć i zapiąć z zegarów więc się nie zastanawiałem jaka ona jest :)

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |25 Kwi 2007|, 2007 19:13   

stara linke to tez troche sie dalo wyciagnac ale nowa linke sierrowa to juz nie. trzeba sie dostac od zegarow od spodu odpiac linke i wtedy zabrac sie za wykrecanie zegarow... nie wiem co tam sie od spodu odkreca bo sam tego nie robilem ale bylem swiadkiem odkrecania tego w moim samochodzie (Bauer1000 tez widzial) a czas roboty 3 min...
Ostatnio zmieniony przez mmmk |25 Kwi 2007|, 2007 19:14, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu