|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
zaciski i tarcze |
| Autor |
Wiadomość |
sykut7 [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Kwi 2007|, 2007 19:04 zaciski i tarcze
|
|
|
posiadam scorpio sedan 2,0 sedan 95 jak widac z reszta. po jak czytalem juz czestwj awarii recznego przy tylnych zaciskach postanowilem kupic inne. zakupilem zaciski od cossiego wraz z tarczami od cossiego srednica 273. mam pytanie bo mechanik twierdzi ze nie pasuja. czy moge je zalozyc wraz z zaciskami cossworth? noramlnie posiadam statdardowe tarcze 253 wraz ze zwyklymi zaaciskami.
Z gory dzieki za zainteresowanie (osoba sprzedajaca mi te zaciski twierdzi ze powinno wszystko pasowac ) |
|
|
|
 |
cosin [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Kwi 2007|, 2007 19:18
|
|
|
| mozesz. pogadaj z mmmk on taka zmiane robil |
| Ostatnio zmieniony przez cosin |13 Kwi 2007|, 2007 19:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Kwi 2007|, 2007 19:31
|
|
|
tarcz 273 nie wlozysz. bo trzeba by zmienic to do czego sie przykreca zacisk z tylu czyli obudowe lozyska (jezeli dobrze to nazywam) a co do zaciskow to ja takie mam u siebie od wentylowanych tarcz no i dzialaja ze zwyklymi litymi tarczami. mialo byc na kilka dni a zostalo na.... a ja wiem?? chyba z rok juz tak jezdze i hamuje. na przegladzie bylem i tez sie nie czepiali. a tarcze planuje wlozyc od kombi srednica pozostaje bez zmian a grubosc tarcz cosworth i kombi sa takie same. ale czy to na 100% bedzie pasowac nie wiem ale na logiczne myslenie to musi. no ale wlasnie tez wymienialem zaciski bo nie mialem recznego i nawet dobre dzialajace cosworthowe zaciski daja rade na litych tarczach i reczny trzyma:)
[ Dodano: 2007-04-13, 19:32 ]
a swoje tarcze kupilem z zaciskami i potem sprzedalem dalej... a 4 srubowe sa latwiej dostepne niz do mojego 5 dziurowego |
|
|
|
 |
sykut7 [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Kwi 2007|, 2007 10:03 klocki
|
|
|
| uwazaj z tymi zaciskami bo gdy klocki sa mocno zuzyte moga wypasc - mi wypadly hi hi |
|
|
|
 |
feluke [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Kwi 2007|, 2007 19:17
|
|
|
Kup tarcze od kombi, zamontuj zaciski od Coswortha i ciesz sie wentylowanymi tarczami z tylu o srednicy 253mm.
Inne opcji nie ma chyba ze znajdziesz obudowe lozysk tylnich kol od Coswortha, wtedy bedziesz mogl zalozyc te tarcze cosworthowe. |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Kwi 2007|, 2007 19:28
|
|
|
| tylko to sporo przedraza takie hamulce. ja odpuscilem wlasnie z tego powodu... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |