|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Mokra miska olejowa skrzyni automatycznej |
| Autor |
Wiadomość |
andrzeji [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Kwi 2007|, 2007 16:28 Mokra miska olejowa skrzyni automatycznej
|
|
|
Znalazłem fajnego mechanika. Za wymianę oleju w silniku , filtra oleju, świec, filtra powietrza, filtra paliwa, płynu hamulcowego, płynu chłodniczego i płynu wspomagania ze mną w roli pomocnika wziął 100pln (ja kupiłem towar). Bardzo fajnie się gadało ale chyba coś nie poszło jak należy...
1. na bagnecie w silniku mam olej na 0,5 cm wyżej niż max (na zimnym) - czy mogę jeździć do wtorku zanim podjade do gościa odlać ?
2. jak patrzę pod spód to chyba na misce skrzyni automatycznej zbiera się jakiś płyn - nie jest to pocenie tylko normalnie krople się pojawiają (przed zmianami skrzynia była suchuteńka i wogóle jej nie ruszaliśmy
3. Przed wymianą pompa wspomy była sucha, a mokry był wąż gumowy od zbiorniczka płynu w dół. Teraz pompa jest mokra i kapie na osłonę silnika (nie są to jakieś kosmiczne ilości)
4. Płyn, który zalaliśmy we wspomaganiu (wypasiony dexIII) po przejechaniu 5 km od mecha do domu i po jednej nocy zszedł poniżej wartości minimum.
Czy możliwe jest, że PKT 4 wynika z pkt 2 i 3 czy może 2 i 3 nie mają ze sobą nic wspólnego ?
dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Kwi 2007|, 2007 16:47
|
|
|
| andrzeji napisał/a: | | 1. na bagnecie w silniku mam olej na 0,5 cm wyżej niż max (na zimnym) - czy mogę jeździć do wtorku zanim podjade do gościa odlać ? |
Nie
| andrzeji napisał/a: | | 2. jak patrzę pod spód to chyba na misce skrzyni automatycznej zbiera się jakiś płyn - nie jest to pocenie tylko normalnie krople się pojawiają (przed zmianami skrzynia była suchuteńka i wogóle jej nie ruszaliśmy |
Sprawdź czy to olej silnikowy czy czerwony płyn ze skrzyni.
| andrzeji napisał/a: | | Przed wymianą pompa wspomy była sucha, a mokry był wąż gumowy od zbiorniczka płynu w dół. Teraz pompa jest mokra i kapie na osłonę silnika (nie są to jakieś kosmiczne ilości) |
Słabo dokręcił, uszczelka źle założona (wymieniana wogle?)
| andrzeji napisał/a: | | 4. Płyn, który zalaliśmy we wspomaganiu (wypasiony dexIII) po przejechaniu 5 km od mecha do domu i po jednej nocy zszedł poniżej wartości minimum. |
Nie żaden wypasiony tylko taki jak ma być No i normalne że jak z pompy leje to będzie znikał. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |