$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - hamulce padly,co to moze byc ?
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
hamulce padly,co to moze byc ?
Autor Wiadomość
adwes
[Usunięty]

Wysłany: |7 Mar 2007|, 2007 00:30   hamulce padly,co to moze byc ?

dopiero wrucilem z drogi w wielkim stresie i jutro musze znowy jechac,nie szukalem w szukajce , bo jestem padniety ,moze cos na szybkiego pomozecie
wiec jest tak ,dwa nacisniecia pedalu hamulca ,jest wszystko OK ,trzecie nacisniecie ,mam cos jakby poduszke powietrzna i auto prawie nie hamuje i im wiecej naciskam ,tym gorzej,5 raz wogle nie ma hamulcöw ( chodzi o naciskanie hamulca raz za razem ) ,wystarczy ,ze przejade pareset metröw ,lub przegazuje auto i hamulce sa spowrotem ,ale tylko do 2 nacisniecia i sprawa sie powtarza
czy to serwo padlo ,czy jest chyba taki przewöd od serwa do silnika ,ktöry daje cis. ,albo podcis. ( nie wiem ) ,moze to jego wina
czy ktos wie co to jest i czy dam rade to do poludnia zrobic
prosze o pomoc :sad:
pozdrawiam

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |7 Mar 2007|, 2007 00:33   

pewnie dasz rade. to najprawdopodobniej pekl przewod od wspomagania wystarczy go skrocic i zalozyc na nowo albo wymienic. ja z takim podobnym czyms jechalem do mechanika bo sie srednio na tym znalem a on zrobil to w 2 minuty. znaczy jezeli to to samo co ja mam ale objawy byly bardzo podobne.

[ Dodano: 2007-03-07, 00:37 ]
przewod idzie od pompy albo wspomagania do tego z napisem efi jezeli dobrze kojarze. mi peklo od strony "efiego"

adwes
[Usunięty]

Wysłany: |7 Mar 2007|, 2007 00:39   

Dzieki mmmk,troche mnie pocieszyles ,mozesz cos blizej opisac ,gdzie tego przewodu szukac ,chodzi o ten ,o ktörym pisalem ,od serwa do silnika,czy o jakis inny

[ Dodano: 2007-03-07, 00:52 ]
razem pisalismy :-D ,ostatnio przy wymianie oleju,cos grzebalem ,i ulamalem taki przwöd z tego (chyba ) EFI,z prawej strony silnika ( patrzac z za kierownicy ),wchodzi w kolektor dolotowy ,gdzies na srodku,taka plastikowa koncöwka na ktöra nachodzi wezyk i ulamalem ta plastikowa koncöwke ,tam jest podcisnienie,jak bylo rozlaczone ,to silnik chodzil nieröwno ,jak zlaczylem ,to chodzil normalnie,wiec owinalem to zlamanie tasma izolacyjna i wszystko bylo OK ,do dzisiaj,czy o to chodzi,jezeli tak to jak wyjac ten plastik z kolektore ,bo mi sie nie udalo tego zrobic :/

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |7 Mar 2007|, 2007 00:54   

tak ten od serwa do silnika ale nie mam pod reka nigdzie fotki silnika wiec nie moge wrzucic foty pogladowej ale tam jest tylko 1 przewod i znajdziesz napewno bez klopotu

adwes
[Usunięty]

Wysłany: |7 Mar 2007|, 2007 01:09   

Dzieki :one:

Odpowiedz do tematu