$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Chyba Blos mi pomoze??????
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Chyba Blos mi pomoze??????
Autor Wiadomość
cinek
[Usunięty]

Wysłany: |26 Sty 2007|, 2007 20:05   Chyba Blos mi pomoze??????

witam! wiem ze temat ten jest przerobiony chyba na wszystkie mozliwe sposoby, ale problemy z moim gazem w scorpio 96, 2,3 DOHC nie daje mi spac!!a nie wspomne o wydanej kasie. Przyprowadzilem scorpio z Holandii po jakims czasie gaz zaczal nawalac, "gazownicy" w moich stronach nie wiedzieli jak sie zabrac do rzeczy przerobili instalacje , wlozyli nowy parownik i emulator i regulacje na srube,wymontowali jakis sterownik gazu i parownik sterowany elektr. Teraz mam wybuchy,auto zamula, a jak wcisne gaz na swiatlach to mam 50 % na to ze strzeli pod maska i zgasnie silnik :evil:
Czytam tak i czytam.... i widze ze ten BLOS to chyba ratunek z tej sytuacji, bo juz nie mam cierpliwosci do tych "gazownikow". Jezeli ktos moglby mi odpowiedziec czy to bylby dobry trop(z tym blosem) to bede bardzo wdzieczny, co ewentualnie musialbym zmienic ,wymontowac i kupic , oczywiscie poza blosem, a i czy musze kupic jakis konkretny BLOS????? wielkie dzieki za pomoc!!!!!

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |26 Sty 2007|, 2007 20:18   

Witam! Ja bym sie nie zastanawial. :one: Pozdrawiam.Stefan.

Cossi86
[Usunięty]

Wysłany: |26 Sty 2007|, 2007 20:31   

Myślę że blos nie rozwiąże w 100% twoich problemów.
Jeśli Ci strzela to raczej kwestia zbyt ubogiej mieszanki, z tąd też może sie pojawiać zamulenie autka. Dużo też zależy od miksera i wydajności parownika.

Myślę że poprostu zmień gazownika.

zztop2 

Auto: 98, 2.3, 16V GHIA SEDAN Manual + LPI
Wysłany: |26 Sty 2007|, 2007 20:56   

cinek napisał/a:
Teraz mam wybuchy,auto zamula, a jak wcisne gaz na swiatlach to mam 50 % na to ze strzeli pod maska i zgasnie silnik

a kolektorek masz jeszcze cały po wystrzałach

cinek
[Usunięty]

Wysłany: |26 Sty 2007|, 2007 23:10   

kolektor mam chyba jeszcze caly(-chyba bo nie mam 100% pewnosci)?????????????????
gazownikow to juz dawno zmienilem, a troche z nimi przeszedlem, raz twierdzili ze to kable wysokiego napiecia, raz ze mam silnik do remontu lub ze bledy w kompie. wszystkie usterki poza gazem juz wykluczylem , a z tego co wiem to nie ja jeden mam zle zdanie na temat tych "gazownikow", ale niestety " Polak madry po szkodzie", z kolei inni gazownicy chca mi wstawiac sekwencje, wiem ze bylo by to najlepsze rozwiazanie , ale u mnie ,pewnie jak u wiekszosci krucho z kasa zeby wylozyc 3000 tys. wiec szukam alternatywych rozwiazan

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |27 Sty 2007|, 2007 00:41   

Witam! I BLOS jest takim rozwiazaniem. :one: Pozdrawiam.Stefan.

zztop2 

Wysłany: |27 Sty 2007|, 2007 12:27   

cinek napisał/a:
wylozyc 3000 tys.

ceny spadaja za 2500 juz mozna sekwencje załozyć ;)

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |27 Sty 2007|, 2007 12:29   

Witam! 300 a 2500 daje spora rezerwe. :one: Pozdrawiam.Stefan.

zztop2 

Wysłany: |27 Sty 2007|, 2007 12:32   

Stefan napisał/a:
Witam! 300 a 2500 daje spora rezerwe. Pozdrawiam.Stefan.

Stefek okulary se kup :shock:
cinek napisał/a:
zeby wylozyc 3000 tys.

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |27 Sty 2007|, 2007 12:35   

Witam! Slusznie.Starosc.Sleposc......... :-d :one: Pozdrawiam.Stefan.

cinek
[Usunięty]

Wysłany: |27 Sty 2007|, 2007 13:03   

wiem ze najlepiej byloby zalozyc sekwencje i problemy prrawdopodobnie by sie skonczyly, ale kurcze troche duzo nawet 2500, a nie zamienilbym scorupy chyba na inne auto, wiec szukam i szukac bede alternatywy:) Chlopaki z zalozenie takiego blosa to jakies skomplikowane jest??? bo z tego co czytalem to chyba nie , co?

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |27 Sty 2007|, 2007 13:20   

Witam! Kolega STRUNA jest bardzo dobrze w temacie i pewnie chetnie pomoze. :one: Pozdrawiam.Stefan.

cinek
[Usunięty]

Wysłany: |27 Sty 2007|, 2007 22:13   

Witam ponownie! wielkie dzieki za wsszelkie wskazowki, z pewnoscia je wykorzystam. Z godziny na godzine przekonuje sie do Blosa, czytam troche na necie i ogolnie jest bardzo dobre zdanie na jego temat. Mam jeszcze jedna prosbe, ma moze ktos namiary na jakies zdjecia jak to powinno wygladac w silniku 2,3 DOHC ,tzn mniej wiecej wiem gdzie i jak powinien byc zmontowany Blos, ale fajnie jest miec jakas sciage. Gdyby moze ktos znal kogos kto zamontowal sobie blosa, lub wie jak to zrobic to juz wogole bylo by suuuuuper! byloby mniejsze prawdopodobienstwo ze cos popsuje :695: jestem z Chojnic wiec odpowiadaja mi rejony Bydgoszcz, Gdansk, Pila. WIELKIE DZIEKI!! ;)

[ Dodano: 2007-01-27, 22:14 ]
aha do kolegi Struny juz sie odezwalem, teraz musze sie uzbroic w cierpliwosc i czekac na odpowiedz :):

arek33
[Usunięty]

Wysłany: |27 Sty 2007|, 2007 22:59   

Zakładaj blosa , ja w moim biednym wielorybku mialem smigal az milo , a sekwencja daj se spokój szkoda kasy , takie jest moje zdanie , po przebytych problemach z gazem w oczatym.
Pozdrawiam Arek

maup 
FST 008

Auto: Subaru OBK '96 2.2 MT LPG
Wysłany: |28 Sty 2007|, 2007 22:57   

Blos blosem ale jak parownik nie ma wydajności to cudów nie będzie.
Poza tym do tego motorka to już się prosi 8mm przewód od zbiornika - pasowałoby sprawdzić ale jak olendry zakładały to powinno być ok.
Tanią sekwencją bym się szczerze mówiąc nie podniecał bo może chodzić gorzej niż porządnie zrobiona instalka I gen. na blosie.
Ad rem: sprawdź jak masz parownik i jak za mały (min: moc silnika x 1.5) to go opędzluj i kup OMVL R90 - sprawdzone rozwiązanie, na pewno nie braknie Ci gazu (jeszcze rurka i osprzęt 8mm), z blosem bardzo ładnie się komponuje.

Odpowiedz do tematu