|
linka od licznika gdzie jest i wchodzi co tam jeszcze jest?? |
| Autor |
Wiadomość |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:01 linka od licznika gdzie jest i wchodzi co tam jeszcze jest??
|
|
|
no to jak w temacie i duzo zdjec bo przeciez aparat to podstawowe narzedzie naprawy samochodu. wlazlem pod samochod i linek kabelkow tam duzo ale co jest co??
1. czy to moze byc linka i jaj laczenie?? bo gdzies kiedys chyba czytalem,ze linka do licznika jest laczona:
2. czy to moze byc wejscie linki do skrzyni?? a jezeli nie to co to jest ??
3. no bo to pod ta guma to chyba linka od sprzegla??
4. no i co to jest to:
5. i jeszcze jedno zdjecie 3 rzeczy ktore chyba lepiej widac:
pozdrawiam
maciek
p.s. pytania pomimo,ze moze smieszne co niektore dla niektorych dla mnie sa powazne bo jakos nikt nie ma czasu na moj samochod a nie chce sie umawiac na za 2 tyg albo dac go komus kto sie na tym wogole nie zna i by sobie z nudow sprobowal a w ASO podana czesc juz nie wystepuje... dziwnie sie czulem wychodzac stamtad. podoroba w sklepie kolo 40 zl ale zanim ja kupie to musze byc pewny,ze ta jest walnieta
pozdrawiam
maciek |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |10 Lis 2006|, 2006 16:02, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:19
|
|
|
Ad.1. -Może - tak jest
Ad.2. - Może - napewno
Ad.3. - Yes od sprzegła
Ad.4. - Zapewne prądniczka
Ad.5. ChGW - nie moge skojarzyc |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:20
|
|
|
| 5 .kable od prądniczki i czujnika biegu wstecznego. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:21
|
|
|
no bo pradniczka u mnie sluzy do danych do kompa pokladowego i to to dziala. a co do reszty to musze powalczyc dzieki za pomoc teraz juz cos wiem
pozdrawiam
maciek
[ Dodano: 2006-11-10, 16:27 ]
a pytanie z dziedziny kolejnych i glupich.... jak linka jest peknieta to jezeli rozlacze ja na tym czyms co wyglada na laczenie to powinno mi sie udac wyciagnac pekniety kawalek?? czy cos i tak bedzie go blokowac i nie dam rady. bo nie chce rozbierac calosci tylko jak najmniej
pozdrawiam
maciek |
| Ostatnio zmieniony przez mmmk |10 Lis 2006|, 2006 16:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:29
|
|
|
wyciagniesz normalnie, ja u siebie wyciagnołem |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:32
|
|
|
ale od ktorej strony?? licznika?? laczenia?? czy skrzyni??
pozdrawiam
maciek
[ Dodano: 2006-11-10, 16:32 ]
no i w wypadku zmiany na nowa musze ja z pancerzem wstawiac czy mozna ryzykowac pchanie w ten co jest?? |
|
|
|
 |
borey [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 21:15
|
|
|
a wiesz która ci szczeliła? jak krótka to bez żadnego problemu po rozkręceniu na łączeniu i odkręceniu od skrzyni wyjmiesz ją razem z pancerzem a wtedy ocenisz jego stan i zadecydujesz, jak długa i da się ją wyjąć (w co szczerze powiedziawszy wątpię by zrobić to bez wyjmowania licznika) to ja bym pchał nową w stary pancerz.
U mnie szczeliła na szczęście ta krótka więc obyło się bez wielkich problemów i kosztów, cały koszt wymiany 7zł |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 21:20
|
|
|
wlasnie nie wiem bo jeszcze z zadnej strony tego nie rozebralem...
pozdrawiam
maciek
[ Dodano: 2006-11-12, 20:31 ]
jutro okolo 8:00 ma do mnie wpasc windykatorek i razem to zepsujemy albo naprawimy...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
tutati [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 09:48
|
|
|
| Napewno na Forum jest ktoś kto Ci pomoże. To napewno nie może być taka trudna sprawa!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 09:51
|
|
|
no to sprawa wyglada zle... bardzo zle:(. linka w obu kawalkach jest cala. zegary jak sie kreci srubokretem tez dzialaja... wiec co padlo?? zebatka w skrzyni?? ile to kosztuje i czy zeby to wymienic trzeba sciagac skrzynie czy jest to montowalne od zewnatrz?? za kilka godzin jade do sklepu forda zapytac o nowa czesc ...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 10:41
|
|
|
| mmmk, zostaw rozłączona linke i pokreć tylnym kołem, bedziesz widział czy linka sie kręci... jeżeli nie - zebatka w skrzyni |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 10:48
|
|
|
jezdzilismy z wyjetymi zegarami i nic sie nie krecilo... potem windykatorek byl w kanale a ja pchalem samochod do przodu i do tylko po kilka metrow i nic sie tam wlasnie krecic nie chce....
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Oli [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 11:11
|
|
|
ja to bym jeszcze wsadził tą krótszą linke bez pancerza w gniazdo napędu w skrzyni i pokręcił kołem - jeśli na bank sie nie kreci... to wiadomo... |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 12:07
|
|
|
dzisiaj jade do znajomego na przekladanie kolek z tylu to wjade na kanal i sprawdze a w miedzyczasie dowiem sie ile kosztuje w sklepie to co w skrzyni siedzi...
pozdrawiam
maciek
[ Dodano: 2006-11-18, 16:10 ]
no to nie ma jak dobry znajomy. kolka dal mi i "se zaloz" a do linki nawet nie zajrzal... no wiec bylem dzisiaj w warsztacie (w koncu znalazlem czas zeby podjechac a szybciej zeby sie umowic) no i zajrzeli. pekla linka w czesci od skrzyni do laczenia. mam ja dokupic (sam tak chcialem) no i za wyjecie i zlokalizowanie usterki skasowali mnie 60 zl... podobno bylo duzo roboty,zeby ja cala wyciagnac ze skrzyni. no i teraz musze dokupic brakujace elementy... tylko nie wiem czy sama linke czy od razu z zebatka. narazie kupie sama linke a za zalozenie wezma tylko 30zl. no ale jakby nie patrzec w ciagu tygodnia pewnie nie zdaze. a koszt linki niby kolo 40 zl ale nie wiem czy calej czy tylko ktorejs czesci... zebatka nowa tez okolo 40 zl tylko trzeba wyjac stara i policzyc ile zebow bo jest duzo mozliwosci...
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
|
|