$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - linka od licznika gdzie jest i wchodzi co tam jeszcze jest??
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
linka od licznika gdzie jest i wchodzi co tam jeszcze jest??
Autor Wiadomość
mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:01   linka od licznika gdzie jest i wchodzi co tam jeszcze jest??

no to jak w temacie i duzo zdjec bo przeciez aparat to podstawowe narzedzie naprawy samochodu. wlazlem pod samochod i linek kabelkow tam duzo ale co jest co??

1. czy to moze byc linka i jaj laczenie?? bo gdzies kiedys chyba czytalem,ze linka do licznika jest laczona:

2. czy to moze byc wejscie linki do skrzyni?? a jezeli nie to co to jest :) ??

3. no bo to pod ta guma to chyba linka od sprzegla??

4. no i co to jest to:

5. i jeszcze jedno zdjecie 3 rzeczy ktore chyba lepiej widac:

pozdrawiam
maciek
p.s. pytania pomimo,ze moze smieszne co niektore dla niektorych dla mnie sa powazne bo jakos nikt nie ma czasu na moj samochod a nie chce sie umawiac na za 2 tyg albo dac go komus kto sie na tym wogole nie zna i by sobie z nudow sprobowal a w ASO podana czesc juz nie wystepuje... dziwnie sie czulem wychodzac stamtad. podoroba w sklepie kolo 40 zl ale zanim ja kupie to musze byc pewny,ze ta jest walnieta :)
pozdrawiam
maciek
Ostatnio zmieniony przez mmmk |10 Lis 2006|, 2006 16:02, w całości zmieniany 2 razy  

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:19   

Ad.1. -Może - tak jest
Ad.2. - Może - napewno
Ad.3. - Yes od sprzegła
Ad.4. - Zapewne prądniczka
Ad.5. ChGW - nie moge skojarzyc :): :one:

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:20   

5 .kable od prądniczki i czujnika biegu wstecznego.

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:21   

no bo pradniczka u mnie sluzy do danych do kompa pokladowego i to to dziala. a co do reszty to musze powalczyc :) dzieki za pomoc teraz juz cos wiem :):
pozdrawiam
maciek

[ Dodano: 2006-11-10, 16:27 ]
a pytanie z dziedziny kolejnych i glupich.... jak linka jest peknieta to jezeli rozlacze ja na tym czyms co wyglada na laczenie to powinno mi sie udac wyciagnac pekniety kawalek?? czy cos i tak bedzie go blokowac i nie dam rady. bo nie chce rozbierac calosci tylko jak najmniej :)
pozdrawiam
maciek
Ostatnio zmieniony przez mmmk |10 Lis 2006|, 2006 16:28, w całości zmieniany 1 raz  

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:29   

wyciagniesz normalnie, ja u siebie wyciagnołem :one:

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 16:32   

ale od ktorej strony?? licznika?? laczenia?? czy skrzyni?? :)
pozdrawiam
maciek

[ Dodano: 2006-11-10, 16:32 ]
no i w wypadku zmiany na nowa musze ja z pancerzem wstawiac czy mozna ryzykowac pchanie w ten co jest??

borey
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 21:15   

a wiesz która ci szczeliła? jak krótka to bez żadnego problemu po rozkręceniu na łączeniu i odkręceniu od skrzyni wyjmiesz ją razem z pancerzem a wtedy ocenisz jego stan i zadecydujesz, jak długa i da się ją wyjąć (w co szczerze powiedziawszy wątpię by zrobić to bez wyjmowania licznika) to ja bym pchał nową w stary pancerz.

U mnie szczeliła na szczęście ta krótka więc obyło się bez wielkich problemów i kosztów, cały koszt wymiany 7zł :-d

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |10 Lis 2006|, 2006 21:20   

wlasnie nie wiem bo jeszcze z zadnej strony tego nie rozebralem...
pozdrawiam
maciek

[ Dodano: 2006-11-12, 20:31 ]
jutro okolo 8:00 ma do mnie wpasc windykatorek i razem to zepsujemy albo naprawimy...
pozdrawiam
maciek

tutati
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 09:48   

Napewno na Forum jest ktoś kto Ci pomoże. To napewno nie może być taka trudna sprawa!!!!!!!!!!!

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 09:51   

no to sprawa wyglada zle... bardzo zle:(. linka w obu kawalkach jest cala. zegary jak sie kreci srubokretem tez dzialaja... wiec co padlo?? zebatka w skrzyni?? ile to kosztuje i czy zeby to wymienic trzeba sciagac skrzynie czy jest to montowalne od zewnatrz?? za kilka godzin jade do sklepu forda zapytac o nowa czesc ...
pozdrawiam
maciek

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 10:41   

mmmk, zostaw rozłączona linke i pokreć tylnym kołem, bedziesz widział czy linka sie kręci... jeżeli nie - zebatka w skrzyni

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 10:48   

jezdzilismy z wyjetymi zegarami i nic sie nie krecilo... potem windykatorek byl w kanale a ja pchalem samochod do przodu i do tylko po kilka metrow i nic sie tam wlasnie krecic nie chce....
pozdrawiam
maciek

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 11:11   

ja to bym jeszcze wsadził tą krótszą linke bez pancerza w gniazdo napędu w skrzyni i pokręcił kołem - jeśli na bank sie nie kreci... to wiadomo... ;(

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |13 Lis 2006|, 2006 12:07   

dzisiaj jade do znajomego na przekladanie kolek z tylu to wjade na kanal i sprawdze a w miedzyczasie dowiem sie ile kosztuje w sklepie to co w skrzyni siedzi...
pozdrawiam
maciek

[ Dodano: 2006-11-18, 16:10 ]
no to nie ma jak dobry znajomy. kolka dal mi i "se zaloz" a do linki nawet nie zajrzal... no wiec bylem dzisiaj w warsztacie (w koncu znalazlem czas zeby podjechac a szybciej zeby sie umowic) no i zajrzeli. pekla linka w czesci od skrzyni do laczenia. mam ja dokupic (sam tak chcialem) no i za wyjecie i zlokalizowanie usterki skasowali mnie 60 zl... podobno bylo duzo roboty,zeby ja cala wyciagnac ze skrzyni. no i teraz musze dokupic brakujace elementy... tylko nie wiem czy sama linke czy od razu z zebatka. narazie kupie sama linke a za zalozenie wezma tylko 30zl. no ale jakby nie patrzec w ciagu tygodnia pewnie nie zdaze. a koszt linki niby kolo 40 zl ale nie wiem czy calej czy tylko ktorejs czesci... zebatka nowa tez okolo 40 zl tylko trzeba wyjac stara i policzyc ile zebow bo jest duzo mozliwosci...
pozdrawiam
maciek

Odpowiedz do tematu