|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Dziwna praca silnika |
| Autor |
Wiadomość |
grzeniu76 [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Paź 2006|, 2006 23:36 Dziwna praca silnika
|
|
|
| cześć wszystkim posiadaczom scorpio.otóż mam problem ze swoim 2.0dohc,raz jeżdzi na 4 cylindry a w czasie jazdy pływa- raz 4raz 3cylindry.gdy sie przełącza na 3c;zaczyna nim narywać na boki,a z rury wydechowej wydobywa się niebieski dym(auto nie brało nigdy oleju}.Czy ktoś wie co to są za objawy ,co się dzieje w silniku?dodatkowo jak odpali na 3cylindry i po natychmiastowym zgaszeniu silnika;słychać takjakby stuk metaliczny pod pokrywą zaworów,jakby zawór walił w popychacz hydrauliczny-prócz tego słychać cykanie tak jakby któryś wtrysk lub coś w okolicach kolektora ssącego.Jak ktoś wie co to za objawy to pproszę o pomoc. Aha głowica nie jest pęknięta ,płyn z chłodnicy nie ubywa i kable i wiece są sprawne -sprawdzałem u elektromechanika. |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |30 Paź 2006|, 2006 23:44
|
|
|
| Wydaje mi się że możliwe jest uszkodzenie któregoś zaworu, lub śmierć któregoś regulatora hydraulicznego luzu zaworowego. Ale bez usłyszenia tego dźwięku to tylko wróżby z twoich liter. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |