$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Chce podlaczyc wzmacniacz w moim kombiku ....
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Chce podlaczyc wzmacniacz w moim kombiku ....
Autor Wiadomość
Seba
[Usunięty]

Wysłany: |29 Paź 2006|, 2006 15:10   Chce podlaczyc wzmacniacz w moim kombiku ....

Jak poradziliscie sobie w wielorybach z kablem pradowym?? Sa jakies wolne dziury czy trzeba cos wiercic?? A jesli tak to gdzie najlepiej. Czy 5,5 m pradowego i 5m czinczy wystarczy?? Bo takie sa zazwyczaj zestawy kabli.

grzechu913 

Auto: Audi a4b9
Wysłany: |29 Paź 2006|, 2006 15:38   

raczej powinno zalezy gdzie to puscisz najlepiej to progiem wiesz pod listwami tak jak kable ida do tylu jak mocny piecyk to przynajmniej 10-16mm kw trzeba by dac co by za bardzo nie siadalo napiecie chyba ze kondensator zalozysz
Ostatnio zmieniony przez grzechu913 |29 Paź 2006|, 2006 15:39, w całości zmieniany 1 raz  

sierars1
[Usunięty]

Wysłany: |29 Paź 2006|, 2006 16:39   

Spokojnie starczy 5,5m prądowego i 5 metrów między radiem i wzmacniaczem.
Cały samochód ma 5metrów długości więc wystarczy z zapasem.

Seba
[Usunięty]

Wysłany: |29 Paź 2006|, 2006 16:59   

No tez mi sie tak wydawalo,ze dlugosci starcza.
Progami to wiem,ale pradowy trzeba do aku doprowadzic i tu moze byc troche kombinacji ...

Szuler
[Usunięty]

Wysłany: |29 Paź 2006|, 2006 17:59   

Koło aku zobaczysz jak wchodzą oryginalne kable do środka kabiny osłonięte gumową osłonką przy samej blasze. Przetykasz dodatkowy kabel przez tą osłonkę, kabel wtykasz do środka. Wchodzisz do samochodu, otwierasz schowek, następnie otwierasz tą klapkę co jest do góry gdzie są przekaźniki i szukaj gdzie wylazł Ci tam kabel. Dalej to już sobie rozprowadzisz kabel jak chcesz ale chyba nie ma innej rozsądnej drogi jak przez progi pod tymi plastikowymi nakładkami..

Pozdrawiam
Szuler

Seba
[Usunięty]

Wysłany: |29 Paź 2006|, 2006 18:08   

Chodzi Ci o prawa strone aku?? Tam cos jest?? Bo po lewej mam skrzynke bezpiecznikow,juz myslalem tam sie jakos dostac,ale przez to poznij wilgoc moze mi wlazic bo juz nie bedzie tak szczelne.

sierars1
[Usunięty]

Wysłany: |29 Paź 2006|, 2006 18:45   

Mam tak u siebie poprowadzone Szuler zapewne też i jakoś od ponad dwóch lat nic się nie dzieje a jeśli chcesz to możesz to zawalić silikonem żeby być pewnym.

Seba
[Usunięty]

Wysłany: |29 Paź 2006|, 2006 23:25   

No to tak zrobie :)
Przewody na allegro juz zamowilem teraz poczekac az przyjda i przy okazji konserwacji profili progow je zaloze.

KOREK
[Usunięty]

Wysłany: |30 Paź 2006|, 2006 08:55   

Wzmachol elegancko włazi do prawego schowka pod podłogą bagażnika.
Zrób sobie jeszcze odcięcie zasilania wzmacniacza. Takie serwisowe - wlącznik klawiszowy + dodatkowy bezpiecznik.
Ja mam je właśnie w schowku pod tą mniejszą klapką w suficie schowka. Jak coś to sobie włącznikiem odcinam zasilanie od wzmacniacza i nie muszę biegać i odkręcać kabli zasilających spod śrub.

Odpowiedz do tematu