|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Czujnik polozenia walka rozrzadu |
| Autor |
Wiadomość |
grzechu913

Auto: Audi a4b9
Pomógł: 20 razy Wiek: 44 Dołączył: 23 Gru 2005 Skąd: Chrzanow
|
Wysłany: |29 Paź 2006|, 2006 09:27 Czujnik polozenia walka rozrzadu
|
|
|
| Jak w temnacie chodzi mi o ten czujnik czy w tej wtyczce do niego ma byc jakies napiecie jesli tak to jakie bo mi wydaje sie ze ok 5V ale u mnie nic tam nie ma czy poprostu ten czujnik cos indukuje i dopiero pojawia sie napiecie i ktore piny w kompie sa odpowiedzialne za ten czujnik i taka prosba czy ma ktos moze schemat elektryczny do tego silnika z EEC V bo do EEc IV mam ale tam czegos takiego nie ma tylko jest walu korbowego Prosze o pomoc |
_________________ Bylo scorpio 2.0 16V 95r LPG |
|
|
|
 |
VIK
KR673YV

Auto: BMW E38
Pomógł: 67 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2004 Skąd: Kraków
|
Wysłany: |29 Paź 2006|, 2006 09:56
|
|
|
| w piny 76 i 85 jest wpięty, ma indukować napięcie w trakcie pracy silnika, tak jak i czujnik położenia wału |
_________________ "mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało..."
tel.: 502894108. |
|
|
|
 |
gw21
Grzesiek

Auto: '96 2.3 sedan ASB + lpg
|
Wysłany: |30 Paź 2006|, 2006 08:16
|
|
|
| Piny podał ci VIK, a czujnik indukuje napięcie w czasie pracy. Rezystancja powinna być około 500 Ohm(ow). Napięcie najlepiej sprawdzić oscyloskopem (wiesz wtedy dokładnie) ale ja sprawdzając latałem tylko magnesem koło niego i mierzyłem zwykłym miernikiem (pokazało się coś, więc było ok). Napięcie musisz sprawdzać pomiędzy pinami. |
_________________ sierra 2.9 24V MSB,
Elektryka i elektronika pojazdowa...692-102-431
Również auta z USA |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |