|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Witajcie Bracia scorpiacowscy!!! problem z asb |
| Autor |
Wiadomość |
zimowisko [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Paź 2006|, 2006 20:41 Witajcie Bracia scorpiacowscy!!! problem z asb
|
|
|
Moja scorupka dojechala do Anglii gdzie dzien w dzien jest eksploatowana jednak po przebyciu 1800km na gorskich serpentynach 50 km od miejsca docelowego zaczely sie problemy wielka plama ATF pod skrzynią bylo to w marcu tego roku. Od tamtego czasu nic sie nie dzieje gdy autko jest zimne czyli zanim zrobie jakies 10-15km powyzej tego olej cieknie z laczenia miedzy skrzynka a silnikiem. i kleby dymu oleju palonego na ukladzie wydechowym biegi wchodza jak powinny wszystko jest super ale nie mozemy sie wybrac nad morze macie jakies pomysly wymiana uszczelniacza zalatwi sprawe czy moze to cos z chlodzeniem atf? Pozdrowionka dla wszystkich i sorki ze nie odpowiadalem na zadne pytania ale dopiero od niedawna mam net w domu. Zimowisko |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |20 Paź 2006|, 2006 13:11
|
|
|
| wymiana usszczelniacza, panewki szlif konwertera, zalezy gdzi i jak mocno cieknie |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
zimowisko [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Paź 2006|, 2006 21:07
|
|
|
eh to chyba taniej wymienic skrzynie albo nie bede jezdzil na dluzsze dystanse niz 15km hehe dzieki bardzo |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Paź 2006|, 2006 12:29
|
|
|
| Doraźnie spróbój zrobić kołnierz z żywicy. U mnie dał radę, ale mój nie ciekł tak bardzo żeby dymić, tylko po prostu wszystko mokre było. |
|
|
|
 |
zimowisko [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Paź 2006|, 2006 16:13
|
|
|
| dzieki ale chyba nie ma juz co w niego inwestowac swoje juz zrobil niech odpocznie pozatym dziwi mnie to ze od 4 miesiecy nie dolalem ani kropli atf-u bo jezdze nim tylko po miescie stan caly czas taki sam tylko raz z 5 miesiecy temu wybralem sie na 20km wycieczke i musialem potem dolac 1.5 litra ale dzieki za rady. Pozdrowionka |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |