|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
regenaracja wahaczy wieloryb |
| Autor |
Wiadomość |
windykatorek [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Wrz 2006|, 2006 19:55 regenaracja wahaczy wieloryb
|
|
|
a wiec byłem dzisiaj z potworem na regeneracji wahaczy zakład z zewnatrz wyglada jak stara buda za to w środku całkiem całkiem panował pożadek troszke narzedzi tokarki prasy i takie inne cuda , a wiec 2ch gosci dosyć sprawnie je zdemontowało nastepnie tokarz wyciągnoł stare swożne z wahacza i wstawił teflon czy to co tam jest takie plastyki zwalcował i było gucio, wyglądało to dosyć normalnie w kazdym razie daja rok gwarancji , dali nowe osłonki wszystko zasmarowali biteksikiem i smarem wydaje mi sie ze za takie pieniadze to jest jakas alternatywa ,koszty;
wahacze 2 sztuki 260 zł
koncówki drazka 60 zł
ogolnie zrobił jeszcze kilka drobnych rzeczy i po znizce studenckiej skasował mnie 300 zł wiec spoko
maja dosyć duży przemiał w tym warsztacie praktycznie co chwilke podjezdzało auto i umawiali na inny termin.
mam jeszcze do wymiany tą tylną gume co trzyma wahacz gdzie to dostac i jakie koszta???
warsztat miesci się w Gdansku na ulicy Bolesława Prusa 26 |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Wrz 2006|, 2006 20:05
|
|
|
no to teraz tylko jeszcze musimy sie wybrac do firmy kolo nas od pouliretanow na przeszpiegi i sprawdzenie oferty i bedziesz mial prawie tak dobry samochod jak moj
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
Przemko [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Wrz 2006|, 2006 20:26
|
|
|
Tylna guma wahacza jest tu www.ford.sklep.pl kosztuje 102 złote. Podobno można je kupić taniej ale ja nie wiem gdzie. Ja kupiłem tutaj, przesyłka jest błayskawiczna (2 dni od zamówienia) te tuleje są tylko w oryginale.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |6 Wrz 2006|, 2006 00:33
|
|
|
| taniej mozna u jacka ford klub polska kupic cos kolo 75zł |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
KaZet

Auto: od IX2010 już bez 1995, 2,5 td, kombi, CMax
|
Wysłany: |29 Wrz 2006|, 2006 20:37 Windykatorek, dzięki za namiar na Prusa
|
|
|
Byłem na Prusa, zrobili 2 wahacze + łącznik i skasowali 300 pln za 2 godziny majstrowania.
Buda faktycznie wg standardów wczesnego Gierka ale mam nadzieję, że robota jest na pozomie (a ta gwarancja to chyba lipa, no bo co, wezmą odpowiedzialność za stan dróg, ciulniesz w dużą dziurę i kicha)
[ Dodano: 2006-09-29, 20:43 ]
zapomniałem dodać, wcześniej przy hamowaniu w okolicy 80 km/h zawsze pojawiała się dziwna wibracja zawieszenia (80 km/h +/-3 ). Teraz spokój |
_________________ Krzysztof w Ford Focus '2007
było Scorpio '95, 2,5 TD (raczej bez "T") kombi,
jest Focus 2007 1,4 benz, i CMax 2012 1,6 ten mocniejszy |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |