|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Walki z obrotkiem ciag dalszy |
| Autor |
Wiadomość |
stempel1984 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Lip 2006|, 2006 02:18 Walki z obrotkiem ciag dalszy
|
|
|
Jakis czas temu ustawilem obrotomierz ( potencjometr ) wzgledem obrotow na pozycji 'P'. Wszystko pieknie, ale jak mam na 'D' to wskazowka bardzo powoli przekracza 2000 obrotow/min ( przy lekkim - normalnym wciskaniu gazu ). Skacze wyzej, jak wcisne mocniej lub zalaczy sie kick-down - do ok. 3000 obr. Max co wyciaga podczas jazdy to 4000 obr. Wydaje mi sie, ze obrotek jest ok. Czy to jest normalka w automacie, czy moge cos sprawdzic raczej przy silniku/cewce zaplonowej?
[ Dodano: 2006-07-07, 02:28 ]
Wiem, ze temat byl juz na forum, ale nie znalazlem nikogo z automatem w 2.0i OHC :694: |
|
|
|
 |
stempel1984 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Lip 2006|, 2006 09:22
|
|
|
Poza tym cala ta kalibracja jest troche nie ten tego... Jak odpalam to niby jest kolo 900 obrotow, ale jak juz wcisne gaz i potem zapne 'N' lub 'P' to pokazuje ponad 1000 obr. Nie wiem poza tym, czy nie mam za wysokich wolnych obrotow , bo mam wrazenie, ze ktos sie bawil "pewna" srubka niedaleko przepustnicy |
| Ostatnio zmieniony przez stempel1984 |7 Lip 2006|, 2006 09:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
stempel1984 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Lip 2006|, 2006 09:26
|
|
|
Nie nie nie... Po zapieciu 'D' spada, ale po powrocie na luz wolne obroty sa wyzsze niz poprzednio |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |