|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
pielegnacja klimy |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |21 Lut 2008|, 2008 20:51
|
|
|
| Stefen napisał/a: | | ale jaja były niezłe wiec nie chciał bym żeby to sie powtórzyło | pończochę było żonie dziabnąć i po problemie |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lut 2008|, 2008 21:05
|
|
|
a najlepsze było potem, znalazlem jakiegoś mechanika, to bylo w niedziele, zaholował mnie z 10km zwalił ten pierwszy pasek, dal swój nowy zamontował i kiedy przychodzi do płacenia mówi 38zł a ja ze co.... patrze sie na niego, a on mówi 38zł dałem mu 100zł podziękowałem i odjechałem, jednak porządni ludzie są na tej Lubelszczyźnie |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |22 Lut 2008|, 2008 18:57
|
|
|
| Stefen napisał/a: | a najlepsze było potem, znalazlem jakiegoś mechanika, to bylo w niedziele, zaholował mnie z 10km zwalił ten pierwszy pasek, dal swój nowy zamontował i kiedy przychodzi do płacenia mówi 38zł a ja ze co.... patrze sie na niego, a on mówi 38zł dałem mu 100zł podziękowałem i odjechałem, jednak porządni ludzie są na tej Lubelszczyźnie |
Ooo to przyjedź do mnie coś wymienić hehe . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
mariusz_technik [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Lut 2008|, 2008 19:56
|
|
|
Stefen, miało ci się oberwać ode mnie, bo myślałem że mu dałeś dyche(tak mi pokazał skrót ostatniego postu), a tu jednak stówa |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Lut 2008|, 2008 20:03
|
|
|
| mariusz_technik napisał/a: | Stefen, miało ci się oberwać ode mnie, bo myślałem że mu dałeś dyche(tak mi pokazał skrót ostatniego postu), a tu jednak stówa |
heh, ale zaholował mnie do siebie ok 10 km dal nowy pasek itd i chciał tylko 38zł no kurcze u mnie na miejscu za takie cos by sobie policzyli ze 300zł |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |25 Lut 2008|, 2008 14:16
|
|
|
| Stefen napisał/a: | u mnie na miejscu za takie cos by sobie policzyli ze 300zł | dziwne, pierdoły po 300 zeta a sekwencje promocji po 2800, bardzo zastanawiające |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Lut 2008|, 2008 14:21
|
|
|
| Struna napisał/a: | | Stefen napisał/a: | u mnie na miejscu za takie cos by sobie policzyli ze 300zł | dziwne, pierdoły po 300 zeta a sekwencje promocji po 2800, bardzo zastanawiające |
heh, ciekawe ile by u Ciebie w niedziele wzięli za zaholowanie auta wymianę paska plus pasek??
Z sekwencje nie robiłem po znajomości ile można powtarzać, chcesz dam Ci namiary i tez Ci założy za 2900 |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |25 Lut 2008|, 2008 14:36
|
|
|
| Stefen napisał/a: | | chcesz dam Ci namiary i tez Ci założy za 2900 | po co mi ja mam i działa | Stefen napisał/a: | | ciekawe ile by u Ciebie w niedziele wzięli za zaholowanie auta wymianę paska plus pasek?? | ja bym sam sobie zrobił |
|
|
|
 |
Stefen [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Lut 2008|, 2008 14:41
|
|
|
| Struna napisał/a: | | Stefen napisał/a: | | chcesz dam Ci namiary i tez Ci założy za 2900 | po co mi ja mam i działa |
mi tez dzxiała bez najmniejszego problemu
| Stefen napisał/a: | | ciekawe ile by u Ciebie w niedziele wzięli za zaholowanie auta wymianę paska plus pasek?? | ja bym sam sobie zrobił [/quote]
ciekawe jakbyś nie miał paska, kluczy itd |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |25 Lut 2008|, 2008 16:46
|
|
|
Poszedłby do domu, wziął co trzeba i naprawił
Albo druga wersja:Struna wozi wszelkie części i narzędzia w bagażniku |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |25 Lut 2008|, 2008 16:55
|
|
|
| mariusz_technik napisał/a: | Struna wozi wszelkie części i narzędzia w bagażniku | o widzisz, tu sie daleko nie rozminąłeś z prawdą, w renówce 18 to sporo miałem taili w bagażniku, w Scorpio to już bez taili ale spora skrzynia z narzędziami i pierdółkami jest w razie W choć w kosie ostatnio ograniczyłem sie do lewarka i drobnego kompleciku narzędzi. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: |25 Lut 2008|, 2008 17:04
|
|
|
Ja nie wożę NIC, ale to może i źle, chociaż jeżdżę do 80 km w koło domu
Tylko lewarek itp co jest pod kołem |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |25 Lut 2008|, 2008 17:08
|
|
|
| mariusz_technik napisał/a: | | chociaż jeżdżę do 80 km w koło domu | no tyle to jeszcze pikuś, ja jadę np. 200 i więcej od domu na kilka dni, i raczej nie uśmiechałoby mi się rozkraczyć w jakimś zadupiu bez narzędzi Po jednej zimie to wożę jeszcze saperkę składaną żeby się odkopać jakby co, kiedyś nie miałem i poległem kosem mk2 i to na parkingu ( żwir i głęboki śnieg ) szpera nic nei pomogła, zakopałem się po same wahacze tylne - teraz już jestem przygotowany |
|
|
|
 |
Extrementus [Usunięty]
|
Wysłany: |31 Mar 2008|, 2008 18:17
|
|
|
Witam. Trochę odświeze ten temat, chciałem po zimie odświeżyć trochę układ klimatyzacji, oczywiście klima(klimatronik) w moim aucie działa, kupiłem dziś taki niby środek do odświeżania klimatyzacji, z tego cos się doczytałem w instrukcji(jak zwykle nie ma polskiej instrukcji obsługi) trzeba odpalić auto, włączyć klime, zamknąć wszystkie szyby i ustawić ten pojemnik za tylnym siedzeniem z wciśniętym zaworkiem. Tylko nie pisze tam czy trzeba ustawić klime na obieg wewnętrzny czy nie ale moim zdanie chyba tak. Proszę o radę.
Pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez Extrementus |31 Mar 2008|, 2008 18:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |31 Mar 2008|, 2008 18:19
|
|
|
| Extrementus napisał/a: | | ustawić ten pojemnik za tylnym siedzeniem z wciśnię tym zaworkiem. | cooo ?? hehehe cos chyba źle doczytałeś to się raczej przez klapkę inspekcyjną psika na parownik, potem się włącza klime na max i spieprza z auta aż to się rozejdzie i przedmucha |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |