$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Startuje dobrze...nie ma mocy
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Startuje dobrze...nie ma mocy
Autor Wiadomość
Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 15:03   

Witam! Uda sie uda!W razie problemow jestem na miejscu.Prosze tam sie "wypowiedziec" za tych co nie mogli przyjechac.Pozdrawiam.Stefan.
Ostatnio zmieniony przez Stefan |14 Sie 2006|, 2006 15:04, w całości zmieniany 1 raz  

Mattai
[Usunięty]

Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 15:06   

A czemuz nie mogli :-) ?

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 15:11   

Witam! Daleko i zandarm w papilotach!Pozdrawiam.Stefan.

Mattai
[Usunięty]

Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 15:16   

No bez przesady:-) Dobrze ze jest siec...
Ostatnio zmieniony przez Mattai |14 Sie 2006|, 2006 15:25, w całości zmieniany 1 raz  

ScorpioV6
[Usunięty]

Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 17:18   

Mattai napisał/a:
Zaczynam miec mieszane odczucia...jedni pisza wymien, calosc, inni mowia sam napraw reduktor

Prawda jest jedna.. nowy reduktor to nowy... mój Tomasetti jak kiedys zdechł to niebawiłem sie w wymiany elementow czy regeneracje... 320 pln na blat , kupilem mixer Lovato , założyłem sam , przyjechałem na regualcje i sprawdzenie szczelności na wszelki wypadek i chodzi jak żyleta a robie codziennie ~120 km( nowy reduktor zalozony na poczatku wakacji '05). Kupowałem nowy bo koledy którzy bawili sie w regeneracje i wymiany podzepołów albo wkrótce znów narzekali allbo coś było jakby jeszcze nie tak... Nipodważalnym faktem jest ze auto na jak dostanie nowy reduktor to lepiej pali ( mniej spala) i moc jest od razu inna... polecam odzałowac ta kase i kupic nowy reduktor.. ta inwestycja wg. mnie sie oplaca

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 17:22   

Witam! I tak kolega zrobil.Pozdrawiam.Stefan.

Mattai
[Usunięty]

Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 17:39   

Stefan napisał/a:
Witam! Dasz rade! przypomnialem(!) sobie ze ten reduktor reguluje sie w nastepujacy sposob: srobe regulacji skladu wolnych obrotow wkrecic do lekkiego oporu a nastepnie wykrecic 4,5 obrotu.Po rozgrzaniu silnika i przelaczeniu na gaz przytrzymac przepustnice na okolo 1500 i wolno popuszczac"szukajac" przy tym (jak zaczyna sie dlawic) krecac owa sroba wlasciwego skladu.Nie skrecaj za mocno "registra" bo wowczas uzyskasz odwrotny skutek-bedzie wiecej palil.Pozdrawiam.Stefan.

Masz moze jakis sprawdzony sposob na ustalenie kiedy jest ok 1500 rpm ?
Bo nie ma obromierza,szukam i nie moge sie doszukac

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 18:19   

Witam! Ale Ty kupiles inny reduktor! Tak jak napisalem reguluje sie sterowany podcisnieniem!Przyslij mi zdjecia to powiem co robic.Pozdrawiam.Stefan.

Mattai
[Usunięty]

Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 21:36   

Sorki nie doczytalem :-)
czekam na element, i jak dojdzie to go dokladnie obfotografuje

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 13:04   

Stefan napisał/a:
ps.Prosze o potwierdzenie otrzymania meila.

Potwierdzam.

Wedlug mnie to jest tam zwykly reduktor z zaworem elektromagnetycznym. Podobny mialem w oplu rekordzie (gaznik) i przejechalm na nim ponad 200 tys (bez zadnych regeneracji), przy odpalaniu i gaszeniu na LPG. Wymienialem tylko od czasu do czasu filtr gazu jak mi sie przypomnialo. :)
Stefan napisał/a:
Po wlaczeniu zaplonu uruchamia sie elektromagnes powodujac dostarczenie gazu niezbednego do zasilania wolnych obrotow

I wlasnie cos podobnego mialem, tzn. po przekreceniu zaplonu centralka podawala impuls na zawor gazu przy reduktorze i na kilka sekund puszczala gaz. Mozna bylo ten czas wyregulowac potencjometrem z tylu centralki.

Mattai
[Usunięty]

Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 19:34   

Rozumiem ze ta centralka to caly reduktor...?
Bo ja mam to co przy silniku i przymitywny przelacznik w kabinie przy lewej nodze...

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 20:43   

Witam! Nie.Centralka to wlasnie w Twoim przypadku ten wylacznik.Przyslij zdjecia to podpowiemy poniewaz jest kilka rodzajow.Pozdrawiam.Stefan.

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 21:00   

o n ma gaznik jak pamietam, wiec centralka to zwykly przełacznik :) odcinajacy dopływ benzyny a puszczajacy gaz z połozeniem neutralnym na wypalenie benzyny z gażnika :)
http://tinyurl.com/qhaqjsk

Mattai
[Usunięty]

Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 21:08   

Dokladnie..opis autka obok postu

Stefan
[Usunięty]

Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 21:11   

Witam! Ja wolal bym zobaczyc.Tyle dziwnosci w zyciu widzialem ze szkoda gadac.Bedzie jakas pewnosc co do przedmiotu.Pozdrawiam.Stefan.

[ Dodano: 2006-08-15, 21:39 ]
Witam! No i tak jak myslalem.Zdjecia przeslalem kolegom.Jesli to mozliwe zrob fotke od strony "kabli".Pozdrawiam.Stefan.

Odpowiedz do tematu