|
Startuje dobrze...nie ma mocy |
| Autor |
Wiadomość |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 15:03
|
|
|
| Witam! Uda sie uda!W razie problemow jestem na miejscu.Prosze tam sie "wypowiedziec" za tych co nie mogli przyjechac.Pozdrawiam.Stefan. |
| Ostatnio zmieniony przez Stefan |14 Sie 2006|, 2006 15:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 15:06
|
|
|
A czemuz nie mogli ? |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 15:11
|
|
|
| Witam! Daleko i zandarm w papilotach!Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 15:16
|
|
|
| No bez przesady:-) Dobrze ze jest siec... |
| Ostatnio zmieniony przez Mattai |14 Sie 2006|, 2006 15:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ScorpioV6 [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 17:18
|
|
|
| Mattai napisał/a: | | Zaczynam miec mieszane odczucia...jedni pisza wymien, calosc, inni mowia sam napraw reduktor |
Prawda jest jedna.. nowy reduktor to nowy... mój Tomasetti jak kiedys zdechł to niebawiłem sie w wymiany elementow czy regeneracje... 320 pln na blat , kupilem mixer Lovato , założyłem sam , przyjechałem na regualcje i sprawdzenie szczelności na wszelki wypadek i chodzi jak żyleta a robie codziennie ~120 km( nowy reduktor zalozony na poczatku wakacji '05). Kupowałem nowy bo koledy którzy bawili sie w regeneracje i wymiany podzepołów albo wkrótce znów narzekali allbo coś było jakby jeszcze nie tak... Nipodważalnym faktem jest ze auto na jak dostanie nowy reduktor to lepiej pali ( mniej spala) i moc jest od razu inna... polecam odzałowac ta kase i kupic nowy reduktor.. ta inwestycja wg. mnie sie oplaca |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 17:22
|
|
|
| Witam! I tak kolega zrobil.Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 17:39
|
|
|
| Stefan napisał/a: | | Witam! Dasz rade! przypomnialem(!) sobie ze ten reduktor reguluje sie w nastepujacy sposob: srobe regulacji skladu wolnych obrotow wkrecic do lekkiego oporu a nastepnie wykrecic 4,5 obrotu.Po rozgrzaniu silnika i przelaczeniu na gaz przytrzymac przepustnice na okolo 1500 i wolno popuszczac"szukajac" przy tym (jak zaczyna sie dlawic) krecac owa sroba wlasciwego skladu.Nie skrecaj za mocno "registra" bo wowczas uzyskasz odwrotny skutek-bedzie wiecej palil.Pozdrawiam.Stefan. |
Masz moze jakis sprawdzony sposob na ustalenie kiedy jest ok 1500 rpm ?
Bo nie ma obromierza,szukam i nie moge sie doszukac |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 18:19
|
|
|
| Witam! Ale Ty kupiles inny reduktor! Tak jak napisalem reguluje sie sterowany podcisnieniem!Przyslij mi zdjecia to powiem co robic.Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Sie 2006|, 2006 21:36
|
|
|
Sorki nie doczytalem
czekam na element, i jak dojdzie to go dokladnie obfotografuje |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 13:04
|
|
|
| Stefan napisał/a: | | ps.Prosze o potwierdzenie otrzymania meila. |
Potwierdzam.
Wedlug mnie to jest tam zwykly reduktor z zaworem elektromagnetycznym. Podobny mialem w oplu rekordzie (gaznik) i przejechalm na nim ponad 200 tys (bez zadnych regeneracji), przy odpalaniu i gaszeniu na LPG. Wymienialem tylko od czasu do czasu filtr gazu jak mi sie przypomnialo.
| Stefan napisał/a: | | Po wlaczeniu zaplonu uruchamia sie elektromagnes powodujac dostarczenie gazu niezbednego do zasilania wolnych obrotow |
I wlasnie cos podobnego mialem, tzn. po przekreceniu zaplonu centralka podawala impuls na zawor gazu przy reduktorze i na kilka sekund puszczala gaz. Mozna bylo ten czas wyregulowac potencjometrem z tylu centralki. |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 19:34
|
|
|
Rozumiem ze ta centralka to caly reduktor...?
Bo ja mam to co przy silniku i przymitywny przelacznik w kabinie przy lewej nodze... |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 20:43
|
|
|
| Witam! Nie.Centralka to wlasnie w Twoim przypadku ten wylacznik.Przyslij zdjecia to podpowiemy poniewaz jest kilka rodzajow.Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 21:00
|
|
|
o n ma gaznik jak pamietam, wiec centralka to zwykly przełacznik odcinajacy dopływ benzyny a puszczajacy gaz z połozeniem neutralnym na wypalenie benzyny z gażnika |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Mattai [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 21:08
|
|
|
| Dokladnie..opis autka obok postu |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 21:11
|
|
|
Witam! Ja wolal bym zobaczyc.Tyle dziwnosci w zyciu widzialem ze szkoda gadac.Bedzie jakas pewnosc co do przedmiotu.Pozdrawiam.Stefan.
[ Dodano: 2006-08-15, 21:39 ]
Witam! No i tak jak myslalem.Zdjecia przeslalem kolegom.Jesli to mozliwe zrob fotke od strony "kabli".Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
|
|