|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Wieloryb Cossie - kilka pytań nt. wału napędowego |
| Autor |
Wiadomość |
Peterson [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Lut 2009|, 2009 19:54
|
|
|
W sensie takim że nie ma bić. luzów itp. i że po założeniu będzie OK.
Generalnie to człowiek z Forum więc mam nadzieję że nie będzie robił kumpli w jajo. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |11 Lut 2009|, 2009 20:13
|
|
|
aaa czyli taka rozruchowa to spoko. Bo nie wyobrażam sobie gwarancji na towar z demobilu |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
nk3 [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Lut 2009|, 2009 20:55
|
|
|
witam.
mam pytanko scorpio 2.3 manual kombi, są dwie podpory wału czy są one takie same.
Auto wibruje tak jak koledze Peterson, z tym że u mnie zaczyna sie tak od 80km/h w zwyż najbardziej odczuwalne przy 120km/h i przy hamowaniu silnikiem z piątego biegu. Dziś byłem u mechanika i przeglądał cały układ napędowy. Jedynie miał zastrzeżenia do podpory wału napędowego tej tylniej. Ta zaraz przy skrzyni była wporządku.
Czasem przy ruszaniu jak za szybko puszczę sprzęgło coś zaczyna uderzać tak jakby telepał wał napędowy. Najprawdpopodobniej to właśnie tak podpora. Chyba, że macie jeszcze inny pomysł.
Opony raczej wykluczam na letnim i zimowym komplecie było identycznie, zresztą opon są nowe i oczywiście wyważone.
Zamierzam kupić podporę i dwie tuleje amortyzatora dolnego które również się rozsypały w tedgum mam nadzieje, że podejdzie mi to wszystko. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |