|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Decyzja zapadła zakładam LPG |
| Autor |
Wiadomość |
Kevin Xy
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Pomógł: 39 razy Wiek: 49 Dołączył: 17 Sie 2004 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: |17 Maj 2007|, 2007 21:57
|
|
|
| Kuzyn napisał/a: | | Bo Struna chce wózek bez składania do bagażnika włożyć |
widlowy ?? |
_________________ Kevin Xy
535 015 788
'88 2.0 OHC GL
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN |
|
|
|
 |
Miszcz
2.0 Team

Auto: '94, 2.0 DOHC EFI, lift., without lpg
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lip 2006 Skąd: Zd-Wola / Łódź
|
Wysłany: |18 Maj 2007|, 2007 01:36
|
|
|
| Kevin Xy napisał/a: | | Kuzyn napisał/a: | | Bo Struna chce wózek bez składania do bagażnika włożyć |
widlowy ?? |
I to taki, co mało gazu pali |
_________________ Jest:
- Scorpio '94 2.0 EFI DOHC,NO LPG
- Sierra '91 2.0 EFI DOHC+LPG+BLOS
Tel. 697-977-363
Pozdrawiam, Piotr. |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |18 Maj 2007|, 2007 06:49
|
|
|
| Kuzyn napisał/a: | Zakupy można zapakować na tylną kanapę. Jak małżeństwo jedzie razem do hipermarketu po dwa wózki zakupów to proponuję wszystkie dzieci zostawić u teściowej bo mogą być niezłe cyrki w M1 |
Zostawiamy zakupy na tylnym siedzeniu, idziemy do innego sklepu, wracamy, hmmm gdzie jest ta szyba?
Z tą teściową toś doradził, wyskoczymy z Poznania do Lublina podrzucić dzieci, na Franowo po zakupy, po dzieci i do domu. Razem jakieś 2000 km... |
_________________ Waldi |
| Ostatnio zmieniony przez Waldi_L_N |18 Maj 2007|, 2007 06:49, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Kuzyn [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2007|, 2007 09:27
|
|
|
No to masz przechlapane. Było się tak dalego wyprowadzać ?!
Zresztą Ty masz disla i bagażnik pusty.
Co do złodziejstwa to sobie to wyobrażam tak :
Podjeżdża dwóch kolesi Żukiem na miejsce parkingowe obok Twojego Scorpio. Narzucająplandekę na Forda i pod jej osłoną wybijają szybę i przeładowują wszystkie pyrki, owoce, nabiał, 4 kostki masła, proszek do prania pollena rex (do roboczego) i Persil do wyjściowych ubrań.
Potem odjeżdżają dalej, szukać następnego auta z zakupami na siedzeniu |
|
|
|
 |
feluke [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2007|, 2007 10:15
|
|
|
| Kuzyn napisał/a: | No to masz przechlapane. Było się tak dalego wyprowadzać ?!
Zresztą Ty masz disla i bagażnik pusty.
Co do złodziejstwa to sobie to wyobrażam tak :
Podjeżdża dwóch kolesi Żukiem na miejsce parkingowe obok Twojego Scorpio. Narzucająplandekę na Forda i pod jej osłoną wybijają szybę i przeładowują wszystkie pyrki, owoce, nabiał, 4 kostki masła, proszek do prania pollena rex (do roboczego) i Persil do wyjściowych ubrań.
Potem odjeżdżają dalej, szukać następnego auta z zakupami na siedzeniu |
To ci powiem ze w maluchu matki stracilismy szybe za kompletnie lysy zapas z bagaznika. Pozatym to zginela zmiotka do sniegu. I powiedz ze ktos sie nie polasi na np. 3 reklamowki z zarciem. |
|
|
|
 |
Kuzyn [Usunięty]
|
Wysłany: |19 Maj 2007|, 2007 22:18
|
|
|
Owszem ale na parkingu przed supermarketem są ciekawsze okazy niż reklamówa z zakupami: radio, pozostawiona komóra, portfel, torebka kobiety w schowku (bo za chwileczkę wróci to po co zabierać! )
Pozatym łysy zapas i zmiotke do śniegu miałeś chyba w bagażniku a nie na tylnym siedzeniu (chociaż kto wie)
Złodziej jak chce ukraść to i do bagażnika się dostanie. Co za różnica gdzie leży siata z zakupami.
Jak podjeżdżasz do auta i wypakowujesz dwa wózki zakupów do bagażnika to czujesz się bezpieczniej niż gdybyś do bagażnika schował alkohol, drogie artykuły a na siedzenie pieluchy, srajtaśme, bochen chleba.... ? |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Maj 2007|, 2007 05:38
|
|
|
Witam! | BC_Leszcz napisał/a: | | Jakoś nikt nie wspomniał o kwestii wagi tych 120l gazu - Scorpio niskie i jeszcze wpakować do bagażnika walec + 120l gazu, toż to będzie leżeć na glebie | -A nivo?Ja mam 100 l i z reguly pelny zbiornik paliwa a w bagazniku caly sprzet turystyczny i nie siedzi! | Boni napisał/a: | | potem jeszcze kobiety wepchnąłem | -o to pewnie sie nie cieszyly skoro wpychac cza bylo..... | Waldi_L_N napisał/a: | | Jak mialem jedyne LPG miałem wszystkie możliwe defekty | -potem kupilem VM-a..... | maca_maca napisał/a: | | wszytko jest ok nawet po rozwierceniu wtrysków | -na fsi szfagier to robi?! | BC_Leszcz napisał/a: | ja już korzystałem z "poleconych" warsztatów, daleko od domu i jakoś na tym nigdy dobrze nie wyszedłem.
teraz mam 500m do warsztatu | -to takich czestych wizyt auto wymaga? Pozdrawiam.Stefan. |
| Ostatnio zmieniony przez Stefan |20 Maj 2007|, 2007 05:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Waldi_L_N
VM pa,pa!

Auto: Na szczęście bez Forda :D
|
Wysłany: |20 Maj 2007|, 2007 07:48
|
|
|
| Stefan napisał/a: | Waldi_L_N napisał/a:
Jak mialem jedyne LPG miałem wszystkie możliwe defekty
-potem kupilem VM-a..... |
Tak, ale kupiłem też felicję z 1.9D VW i nie miałbym o czym pisać. Bo przez 3 lata wymieniam tylko rzeczy eksploatacyjne - oleje, filtry, klocki, pasek rozrządu
A mogłem kupić np. MB124 2.5D lub Omegę 2.5TD i też nie miałoby mi się co psuć. A gdybym trafił na NASZE forum przed zakupem samochodu (decyzja o kupnie padła w 5 min - wcześniej "meduzy", jak to mówiła kiedyś moja żona, nie braliśmy w ogóle pod uwagę) to tak naprawdę nigdy byśmy się nie poznali. |
_________________ Waldi |
| Ostatnio zmieniony przez Waldi_L_N |20 Maj 2007|, 2007 07:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Maj 2007|, 2007 07:53
|
|
|
Witam! Gdyby to Scorpio nie mialo tych lat i tego przebiegu..... Pozdrawiam.Stefan. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |