|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Zakładam sobie BLOSA |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |25 Cze 2007|, 2007 16:24
|
|
|
| Vaux napisał/a: | | A w czarnej podstawce bezpiecznik w tej skrzynce to nie od pompy? | a hgw, u mnie w starym mk1 jak pompa zwarcie robiła to sie kable dymiły a żaden bezpiecznik nie strzelił. być może w poliftowych już było. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
| Ostatnio zmieniony przez Struna |25 Cze 2007|, 2007 16:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adam73
603-820-181

Auto: Mk2 1992 2.0 DOHC,manual,Ghia lift. + LPG
Pomógł: 15 razy Wiek: 53 Dołączył: 23 Kwi 2006 Skąd: Zgierz EZG
|
Wysłany: |25 Cze 2007|, 2007 20:59
|
|
|
| marcys napisał/a: | | jak wbita w dowód to sie mogą popiescic co najwyzej | No niestety w poprzednim roku też wołali,i bez tego nie dadzą stempla.Homologacja musi być nawet przy kontroli drogowej,pytałem o to na komendzie Policji.
[ Dodano: 2007-06-25, 21:01 ]
| Struna napisał/a: | | bo w mk1 nie ma bezpiecznika od pompy | A u mnie jest ,w skrzyneczce nad schowkiem. |
_________________ Było:
Tarpan 237 -79r.
Dacia1310-86r.
Opel Kadett 1.6D- 89r.
Vw transp.T2 -80r.
Scorpio Mk1 -91r./2.0 DOHC |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 09:01
|
|
|
| adam kubiak napisał/a: | | A u mnie jest ,w skrzyneczce nad schowkiem. | bo masz polifta. |
|
|
|
 |
Szuler [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 09:16
|
|
|
| adam kubiak napisał/a: | | .Homologacja musi być nawet przy kontroli drogowej,pytałem o to na komendzie Policji. |
No jak, chwila! Przecież nie ma tak, że masz cały czas wozić w samochodzie papiery od gazu! Jak masz wbity gaz w dowód i aktualny przegląd to policji nic do Twoich papierów od gazu!
Pozdrawiam
Szuler |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 09:20
|
|
|
| Szuler napisał/a: | | Jak masz wbity gaz w dowód i aktualny przegląd to policji nic do Twoich papierów od gazu! | Policji nic ale na przeglądzie mogą o to zapytać i jak najbardziej należy to mieć. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 09:29
|
|
|
| przeglad to przeglad a policja to policja, zasadniczo to na przegladzie interesuje ich glownie papier od butli reszta ich nie obchodzi. w zeszlym tyg mialem przeglad faceta nic nie interesowało poza szczelnoscią instalacji! wzial sobie czujnik i przegladnął całą instalacje. przynajmniej wreszcie zaplacilem za usługe a nie kare za to ze mam gaz. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 10:30
|
|
|
| marcys napisał/a: | | w zeszlym tyg mialem przeglad faceta nic nie interesowało poza szczelnoscią instalacji! | to, że nie chciał oglądać nie znaczy, że nie ma takiego prawa , a że to olewa to inna kwestia. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 10:33
|
|
|
| Struna napisał/a: | | marcys napisał/a: | | w zeszlym tyg mialem przeglad faceta nic nie interesowało poza szczelnoscią instalacji! | to, że nie chciał oglądać nie znaczy, że nie ma takiego prawa , a że to olewa to inna kwestia. |
no własnie olal papiery i zbiornik za to wzial czujnik i sprawdzil szczelnosc. i tak to powinno wygladac (i podbił dowod mimo wywalonej koncówki drazka kier.) |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 11:25
|
|
|
| marcys napisał/a: | | no własnie olal papiery i zbiornik |
| marcys napisał/a: | | i tak to powinno wygladac | tak to wygląda w polsce ale wyglądać tak to nie powinno. |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Cze 2007|, 2007 11:31
|
|
|
najwazniejsze zeby bylo szczelne a papiery pies drapał, nawet ich na przeglad nie brałem zreszta nie wiem jak by sie dostał do zbiornika jak tam 2 tygodnie skrzynia biegów jezdziła |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |6 Lip 2007|, 2007 19:12
|
|
|
w zasadzie na butli jest wybita homologacja i numer, wiec teoretycznie na przegladzie, jesli jest to juz wbite w dowod, wystarczy ze to sprawdzi i sprawdzi przeglad, jednak dla ulatwienia oni czesta chce papiery od butli zeby nie szukan za zbiorniku wybitych dat. Od jakiegos czasu, nowe instalacja musza miec HOMOLOGACJE na calosc, czyli wypisane na swistku poszczegulne elementy i ich numery i podbite przez zaklad gazowy, i z tym idziemy wbijac w dowod w urzedzie, potem jak wyzej. czemu potemjak wyzej? bo jak po roku wymienisz reduktor na inny to w zasadzie nic nikomu do tego, a inny jest juznumer nie zgodny z homologacja, wiec ja so bie mozna w dupe wcisnac. Zasadniczo jest to zabezpieczenie aby niemontowac uzywanychinstalacji gazowych (wodomo kupisz na szrocie, zbiornik z papierem i heja! ) |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |16 Wrz 2007|, 2007 09:00
|
|
|
na alegro jest gosc co za 210zl wystawia chomologacje na istniejace instalacje juz w aucie tylko jest wymagana chomologacja na zbiornik niestety ale mozna zastepczo na wbicie podac z inego zbiornika z inego auta ja tak robilem wbijamy w dowod a potem to juz jest ok |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |