|
2 tygodnie bez efektu |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |3 Paź 2005|, 2005 10:04
|
|
|
| czyjnik położenia wału sprawdź. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
olo [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Gru 2005|, 2005 22:34
|
|
|
| chcialem jeszcze wrocic do sprawy katalizatora. moj kat rozpadl sie jakis rok temu i w to miejsce mam wspawana rure. w zasadzie nic sie nie zmienilo poza dzwiekiem docierajacym do kabiny. zastanawialem sie nad wstawieniem strumienicy w obudowie kata ale ona nie rozwiaze mojego glosnego problemu. i mam pytanie co mam tam wstawic aby wyciszyc uklad wydechowy. rozgladalem sie za jakims tlumikiem poczatkowym i znalazlem takie cos http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=74994077 podejdzie? i czy bedzie ciszej? pozdro i dzieki |
|
|
|
 |
buku
Pedro

Auto: '97 2.3 ASB GHIA
|
Wysłany: |9 Gru 2005|, 2005 22:45
|
|
|
chyba pozostaje kupic i spróbowac bo nie bardzo ktos ma akurat identyczny przypadek..ja wymieniłem srodkowy zardzewiały oryginał na nowy robiony...gdzieś tam...efekt...z tyłu słychać słabe dwa litry..pach..pach..pach..pach....(szeptem)z boku auta słychac coś jakby 5.7 Hemi, bul..bul.bul.bul...(basem) |
_________________ Piotr
Było:Fiat Tempra 1.9 TDS Version Limitada
Daihatsu HI-Jet
Ford Fiesta 1.3 Enduro
Ford Scorpio 2.0 OHC ASB
Jest: Opel Tigra Sport Coupe ASB |
|
|
|
 |
Naimad [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Gru 2005|, 2005 22:50
|
|
|
to dawaj namiar na producenta tego tłumika!!! Ja bym wszystko oddał za dzwięk V8 |
|
|
|
 |
buku
Pedro

Auto: '97 2.3 ASB GHIA
|
Wysłany: |10 Gru 2005|, 2005 09:45
|
|
|
i całość kosztowała 90 pln to sie nazywa niezamierzony tjunink ekonomiczny |
_________________ Piotr
Było:Fiat Tempra 1.9 TDS Version Limitada
Daihatsu HI-Jet
Ford Fiesta 1.3 Enduro
Ford Scorpio 2.0 OHC ASB
Jest: Opel Tigra Sport Coupe ASB |
|
|
|
 |
VIK
KR673YV

Auto: BMW E38
Pomógł: 67 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2004 Skąd: Kraków
|
Wysłany: |10 Gru 2005|, 2005 12:06
|
|
|
| Struna napisał/a: | tosz to każdy tjuningowiec co ma jakąś wiedze wie |
....... że strumienica przede wszystkim daje......wyciągnięcie kasy z kieszeni |
_________________ "mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało..."
tel.: 502894108. |
|
|
|
 |
Naimad [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Gru 2005|, 2005 12:36
|
|
|
| Cytat: | ....... że strumienica przede wszystkim daje......wyciągnięcie kasy z kieszeni Wink
|
No nie iwem to chyba zależy od tego czego się oczekuje strumienica to zdaje się jest patent z samolotów ona podnosi parametry przy danych obrotach, mocy maksymalnej to nam nie podniesie ale w zakresie średnich odrotów może coś pomóc, a właśnie te zakresy są najważniejsze dla codziennej eksploatacji tak myslę może nie mam racji ale myślę że wymiana kata (kat 10 -15 letni to jest już dosyć dobrze zatkany) na strumienice to zawsze jakieś odetkanie wydechu
pozdrawiam |
|
|
|
 |
VIK
KR673YV

Auto: BMW E38
Pomógł: 67 razy Wiek: 47 Dołączył: 20 Maj 2004 Skąd: Kraków
|
Wysłany: |10 Gru 2005|, 2005 13:17
|
|
|
tzw. Autosugestia
rzeczywiscie jak się wywali katalizator, zwłaszcza w stanie rozkładu, to nie ma cudów, żeby efektu nie odczuć, cokolwiek się wstawi, byle przelot miało. |
_________________ "mądremu wystarczą dwa słowa a głupiemu to i referatu mało..."
tel.: 502894108. |
|
|
|
 |
Naimad [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Gru 2005|, 2005 14:29
|
|
|
Ja tam nie wiem ale wsystko zależy od samochodu- mój kumpel jeździ mustangiem 3,8 V6 nie ma nic - rura od kolektora aż do końca a tam strumienica i ozdobna końcówka, znaczy dwie strumienice i dwie końcówki - wynik - jak się stoi przy silnkiu to słychać jak pracują łożyska - zero dzwięku silnika, a jak się stanie przy wydechu to słychać całkiem przyjemny gang 6, jak ten patent zamontował mój brat w camaro 3,4 V6 to się nie dało do sqrwie.la podejść jak na wolnych obrotach chodził. Wszystko jest rzeczą względną, ale wdaje mi się że gdyby strumienica nic nie dawała to by jej nie produkowano, może moja logika kuleje, ja wiem że jak coś się sprzedaje to bezie produkowane bez wzgledu czy jest skuteczne czy nie, ale widziałem samochody z usa które miały takie patenty z wydechem zrobione a mimo to koleś który mi zamieniał kata na strumienicę powiedzieł że moja jest "fajansowa" a to była sztuka prosto zza oceanu - została bratu zamiast 3 włożył tylko 2 jeżeli chodzi o autosugestię to mój koleś jak wymienił amory w ładzie to twierdził że mu lepiej przyśpiesza może mój post nie jest logiczny ale bardziej nadaje się do alkocholicy.pl bo odwiezili mnie kumple dzisial w celu zrobienia pracy zaliczającej semestr a skończyło się na zrobieniu zgrzewki piwa we trzech |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |12 Gru 2005|, 2005 11:38
|
|
|
| jeeeżuuuuu - normalnie aż mi się nie chce po raz któryś wywodów snuć nad strumienicami - wystarczy sprawdzić co to takiego wogóle strumienica z definicji i się okaże że stosowanie jej nie bardzo ma sens oprócz ciekawego dla niektórych "syczenia" z wydechy. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|