|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Wahacze przednie LCC |
| Autor |
Wiadomość |
Grześ

Auto: '97 2,9 Cossworth ASB kombi LPG
|
Wysłany: |2 Gru 2013|, 2013 19:19
|
|
|
| masa300789 napisał/a: | Ostatnio jezdze duzo mniej , mysle ze ponad 50kkm daly rade ,co do lewego to bez znaczenia dla oslon gumowych i malej tuleji (tak mysle) nigdy nie wymienialem wahacza z tych powodow Jak znajde kiedy kupilem ten nieszczesny Lcc to moge policzyc ile km zrobily jesli zalezy Tobie na w miare dokladnym przebiegu |
Ja lewy w starym aucie wymieniłem dopiero po 300 kkm - miał już luz. Ale prawy dwa razy - po 150 i po 300.
W sumie to ciekawe ... ja kupiłem te LCC w sklepie Forda, i nie wiem, czy to te same co ze Szczecina. Jedyne znaki, to wybite LCC na osłonie przegubu, na odlewach nic nie ma, czysty no-name ! Cóż, mam 132 kkm, niedługo może prawy paść. Wolę mieć pod ręką niż szukać na szybciora.
A tuleja - u mnie wygląda jak oryginał, nawet ząbkowanie ma. A ona dość ważna jest, jak miękka jest, to od razu zbieżność mocno na + leci i gumy zedrze.
[ Dodano: |2 Gru 2013|, 2013 19:20 ]
| masa300789 napisał/a: | | Juz wiem ile ma przejechane Lcc ,miedzy 42-45kkm |
Jak bez luzu, i po prawej - to jak na podróbę - dość dobry wynik. Tylko ta tuleja gumowa ... no nic, okaże się po ew. wymianie.
pzdrw. |
_________________ Pozdrawiam
Grzegorz |
|
|
|
 |
konrad85
502 997 723

Auto: '95 2.9 COSS ASB GHIA sedan+LPG
Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Gru 2012 Skąd: Lublin Swoboda
|
Wysłany: |2 Gru 2013|, 2013 23:37
|
|
|
zakładałem w swoim oczatym tylne tuleje wahacza lcc,wahacz oryginalny,zregenerowany z oryginalnymi sworzniami ford,podpiąłem się nawet post bo nie wiedziałem jak je zamontować
http://ford-scorpio.pl/fo...er=asc&start=30
przejechałem niecałe 15tys km na nich i zaczynają dawać znać o sobie przy hamowaniu,ogólnie to nie kupię nic więcej tej firmy |
|
|
|
 |
Grześ

|
Wysłany: |3 Gru 2013|, 2013 07:23
|
|
|
| konrad85 napisał/a: | | przejechałem niecałe 15tys km na nich i zaczynają dawać znać o sobie przy hamowaniu,ogólnie to nie kupię nic więcej tej firmy |
One przy hamowaniu nie dają żadnych objawów .... Najlepszym ich testem - poza stacją diagnostyką i trzepakami - to są takie krótkie wyboje. Pamiętaj, że w czasie jazdy koło "ucieka" lekko do przodu, na dziurze najpierw do przodu, i potem bardzo szybko do tyłu.
Przy hamowaniu też idzie do tyłu, ale tylko jeden raz i raczej powoli. Nawet jak gwałtownie hamujesz, to nie ma wyraźnych uderzeń - bo to guma o gumę. W ogóle stuki od tych tulei są raczej "ciche".
Najlepiej jej zużycie rozpoznać, gry na postoju wahacz w tulei "ucieka" nieco na bok (na zewnątrz) - to oznacza popękane te cienkie gumowe części.
Ta tuleja jest dość ważna - amortyzuje drobne nierówności na drodze, odciąża nieco przegub wahacza.
pzdrw. |
Grzegorz |
|
|
|
 |
Reader

Auto: '96 24V sedan +LPG
Pomógł: 52 razy Dołączył: 03 Mar 2009 Skąd: Puławy / Błonie
|
Wysłany: |3 Gru 2013|, 2013 07:59
|
|
|
| No dobra, ale ile tyś. km robią regenerowane bo oryginalne to wiemy. |
Reader |
|
|
|
 |
Grześ

|
Wysłany: |3 Gru 2013|, 2013 08:23
|
|
|
| Reader napisał/a: | | No dobra, ale ile tyś. km robią regenerowane bo oryginalne to wiemy. |
I podróby ... ktoś już wymieniał regenerowane czy LLC ?
Qrcze, wyjdzie że ja ze swoimi 30 kkm rocznie to dużo jeżdżę !
Aha ... rozmawiałem ze sklepem, gdzie te wahacze kupiłem. Oni to biorą z jakiejś dużej hurtowni, nie ze Szczecina, i wybite LLC na pokrywie przegubu kulowego być może nie oznacza je jest do chińskie LLC ... pomijam już to, że dałem nieco więcej niż za te chińskie ...
Pzdrw. |
Grzegorz |
|
|
|
 |
Jacek12

Auto: BMW e39 sedan97r, 2,0 24V, msb+lpg
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 10 Lut 2010 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: |4 Gru 2013|, 2013 18:08
|
|
|
miałem wahacze firmy LCC, gumy też miałem tej firmy,jeden z wahaczy był źle odlany musiałem reklamować,jak już założyłem to popękały momentalnie osłonki swożniów, oczywiście swożnie też wyrobiły się b.szybko.Tuleje gumowe tej firmy to bubel.
Tak więc jak ktoś lubi często grzebać pod autem i nie szkoda mu czasu i nerwów a szkoda mu pieniędzy to wybór wahaczy i tulei LCC do scorpio to doskonały pomysł. |
_________________ Powyższy post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |