|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
problemik z klima (pomocy) |
| Autor |
Wiadomość |
golden86

Auto: Scorpio '96 2.3 DOHC sedanik LPG
|
Wysłany: |12 Kwi 2009|, 2009 22:32
|
|
|
| Reader napisał/a: | | golden86 napisał/a: | | Wymieniłem te podzespoły, które opisujesz. Pokrętła mi działają. Klima chłodzi i dogrzewa jak trzeba do 22 bo tak mam ustawione. Nie działają mi przyciski do zmiany temp oraz recyrkulacja i A/C. |
Jak wymieniałeś panel i moduł to czy taśma połączeniowa (z wtykami 34pin) była też wymieniana?
Jeszcze chciałbym uściślić:
1.Gdy pokrętło jest na OFF - na obu wyświetlaczach masz - - ?
2.Pokrętło na AUTO lub manual - na wyświetlaczach masz stale 22 i brak reakcji przycisków?
3. Kontrolki OZ i A/C są wygaszone (ewentualnie istnieje delikatne zielone podświetlenie w klawiszach OZ i A/C ) ?
wstępnie podejrzewałbym taśmę |
Wszystko tak jak wymieniłeś z tym że jak włączam auto lub manual to od razu włącza sie klima i świeci przycisk A/C. A taśma też była wymieniana razem w komplecie z modułem i panelem. Tylko że też kupiłem ją używaną. To już by musiał być pech aby obydwa były padnięte ale tego nie mogę wykluczyć.
[ Dodano: |18 Kwi 2009|, o 21:56 ]
Dziś znalazłem na forum reset klimy opisany po polsku i zauważyłem że przy resecie muszą się wyświetlić jakieś kody więc poleciałem do autka i zrobiłem to jeszcze raz ale jednak nie działa reset nie da się go zrobić ustawiam oba pokrętła w lewo i naciskam przycisk recyrkulacji i A/C ale nic się nie dzieje. Sory za wprowadzenie w błąd w takim razie nie da się zrobić nawet resetu klimy. ale zauważyłem że jak odłączę panel przedni to włącza się nadmuch. Czy może być przyczyną to że klimę trzeba nabić bo ma zbyt mało tego płynu. Czy to może być przyczyną że nie da się zmienić tej temperatury itd.
[ Dodano: |29 Lip 2009|, o 17:43 ]
Męczyłem się z tym problemem około 3 miesiące, w tamtym tygodniu padło mi HBC zaczęło cały czas dmuchać więc je wymieniłem. Po wymianie climatronik zaczął chodzić bez problemu wszystkie przyciski działają na panelu. Czyli wszystkiemu był winien HBC a mechanicy rozkładali ręce.
Pozdarawiam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |