|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
1 i 2 przelaczanie przy wysokich obrotach + O/D mruga |
| Autor |
Wiadomość |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |6 Sie 2006|, 2006 23:06
|
|
|
| jak te 2000 po polsce to mozna ryzykowac, jak zagranica to bym sie bał. W tym stanie skrzynia moze powiedzies "urlop" w niespodziewanym momencie. ja swoja przjezdzilem ok 6000 w stanie podobnym, do momentu zgonu. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
marekgt3 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Sie 2006|, 2006 09:21
|
|
|
po polsce naturalnie, bede jechal przez szczecin to zajade do mecha niech opdlacza i zczytaja bledy jak to nic nie da to bede ryzykowal, predzej czy pozniej i tak warsztat mnie czeka.
szkoda ze tak szybko sie pozegnala, przyczepy nie byly ciagane, przedemna jezdzila nim 2 starszych panow
tak to jest niestety
[ Dodano: 2006-08-11, 19:37 ]
cofam wszystko, to nie slizgi na sprzeglach tylko 2 giego biegu nie ma, sprawdzalem wszystko, olej, tps, egr itd czyscilem, troche lepiej chodzi ale 2-ki nie ma jazda prawie normalna tylko ze musze go na 1 dynce do 40 rozpedzac noga z gazu i przy 2000 - 3000 wchodzi 3 jeczka reszta normalnie redukcja z 3 przy kickdownie odrazu na 1 dynke. w srode wszystko bedzie jasne jade na diagnostyke.
pozdro |
|
|
|
 |
marcin_o1 [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Sie 2006|, 2006 22:35
|
|
|
| Dziwne zmiany biegów ASB moga pochodzić od Tps-u. Jak w moim aucie wysunął sie konektorek z wtyczki id Tps-u to skrzynka znieniała normalnie 1 i 2 do 2000 obr. potem 3-ka obroty 2200 a jak dawałem gazu - czyli obroty zwiekszały sie powyżej 2300 obr. to redukował na 2-kę i tak w kółko. Jak nareperowałem wtyczke od Tps to wszystko w róciło do normy. |
|
|
|
 |
mongo [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Sie 2006|, 2006 23:43
|
|
|
| Czee.Mam podobne objawy. Co to jest ten Tps? Sprzedaję brykę za bezcen, bo klient twierdzi,że skrzynia do bani! Przebieg ten sam. |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Sie 2006|, 2006 01:00
|
|
|
| TPS - czujnik polozenia przepustnicy |
|
|
|
 |
marekgt3 [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Sie 2006|, 2006 15:28
|
|
|
| dzieki, zobacze jeszcze i to, rozloze cala wtyczke wyczyszcze i moze bedzie dzialalo jak nie to zostaje mi sroda |
|
|
|
 |
mongo [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Sie 2006|, 2006 22:22
|
|
|
| bigdaaddy napisał/a: | | TPS - czujnik polozenia przepustnicy | dzięki |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |15 Sie 2006|, 2006 20:28
|
|
|
| Jeśli w krótkim czasie przybyło ci oleju w skrzyni to pewnie masz płyn chłodniczy w ATFie ,a to w krótkim czasie doprowadzi do śmierci skrzyni. Ja bym na twoim miejscu z czymś takim nie jeżdził, tylko od razu naprawiał. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
marekgt3 [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Wrz 2006|, 2006 17:34
|
|
|
no to sie narobilo, poszedl sterownik i wywalilo 2 silowniki przez to to wszystko bylo, ale najlepsze to jest to:
w przeddzien wyjazdu do szczecina pojechalem na niemiecki tüv, autko technichnie 1A ale testu na spaliny nie dostal. niemcownia przewidziala 0,3 co2 dla cossiego ja mialem 0,62 co2, facet probowal ustawic poziom spalin na wysokich obrotach i nagle przy 3000 zaczol lancuch walic jak niewiem co, ja do niego "panie daj pan na luz bo bedziemy to pudlo po tym warsztacie zaraz zbierac", no i po tüv - ie, przegladu niet bo spalin nie przeszedl, ja do domku, odstawilem go na 30 min i odpalam cisza, no to na nastepny dzien do szczecina ujechalem 100 km i nagle slysze lancuch no to zwolnilem do 100 i na stacje odstawilem, mysle sobie wystygnie i pojade dalej, ale nic z tego lancuch walil dalej, no to ja telefon po szwagra zeby mnie przycholowal do szczecina, szwagier przyjechal (dzieki mu za to) a ja wtym czasie czytam instrukcje i kurde oczom nie wierze - automat mozna ciagac ale 50 na godzine i nie dalej jak 50 km - zatrzymalem laweciarzy powiedzieli ze przed kolbaskowem inni stoja i przewioza bo on niemoze- no to ja rodzinke do samochodu szwagra i na penkun tam laweciarza wziolem i do szczecina, do kumpla na kanal i rozebralem bestyje- lewy napinacz byl zapieczony calkiem tak ze go z obudowy nie moglem wyciagnac- za 2 dni mialem nowke zalozylem odpalam i .... przeskoczyl lancuszek, ale to nic obiecany wyjazd to obiecany wyjazd ognia do bornego na zlot militariow po zlocie wstawilem go do warsztatu itu sie zaczyna:
skrzynia - walniety sterownik + 2 silowniki 1000 zeta - skrzynka dziala jak maselko
silnik - ulamany lewy slizg ok. 3 cm, lewy lancuch szrot prawy tak sobie, kolo zebate bez 2 zebow czesci 2000 zeta + 600 robota (czesci na 2 strony czyli 2xslizgi 2xlancuchy i zebatka), w sobote jade odebrac gada, za te pieniadze byly by fajne fele albo jakis czip moze....
kurde tyle stresu sie jeszcze nie najadlem |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |5 Wrz 2006|, 2006 19:51
|
|
|
| ciesz sie ze zaworów nie pogieło ... |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |