|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Jaki reduktor do 2,9 cossi |
| Autor |
Wiadomość |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |7 Mar 2008|, 2008 22:05
|
|
|
| Masz ten adres od razu. Wałbrzych, ul.Wrocławska 33. Tel. 0502288382, 0506048714, 074 8467109 . Facet jest adminem na forum gaziarskim Eco-Alma. Ma nick ; MkeDat. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |10 Mar 2008|, 2008 11:29
|
|
|
1Bodzio, ale reduktor do sekwencji to z deka inny jest niż II generacji.
Co do tego BRC to nie wystarczy, nawet się w to nie pakuj, to juz zdecydowanie lepiej te dwa słabsze dać po jednym na sekcję - będzie chodziło. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Niesiu [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Mar 2008|, 2008 14:23
|
|
|
| i chyba sie na to zdecyduje.tylko zebym nie żałował.no ale cóż,zbyt wielkiego wyboru nie mam.dam sobie jeszcze kilka dni na sprawdzenie i przemyślę sprawe |
|
|
|
 |
1Bodzio

|
Wysłany: |10 Mar 2008|, 2008 19:12
|
|
|
| Niesiu napisał/a: | | tylko zebym nie żałował | Raczej będziesz. Bardzo ciężko jest uzyskać z dwóch parowników jednakowe parametry gazu. Wystarczy że jeden bedzie cieplejszy od drugiego i już układ bedzie niestabilny. | Struna napisał/a: | | będzie chodziło. | Ale jak?
Rozmawiałem z tym gościem (z adresu) i pytałem o instalację do cossa. Trochę stękał na brak miejsca pod maską na cokolwiek. Jak mu wspomniałem o dwóch parownikach, to mi odpowiedział: "życzę szczęścia przy regulacji układu". Jak zapytałem o koszt porządnego zagazowania cossa, to podał mi cenę ok 3800 zł. Instalka polska, ale nie powiedzial jaka. Mówił też że są parowniki, które spokojnie nakarmią cossa. Tylko żebyś mnie źle nie zrozumiał. Facet nie jest jakimś moim bliskim znajomym i nie mam najmniejszego zamiaru namawiać Cię na jego uslugi. Byłem na wymianie filta gazu, i tak sobie rozmawialiśmy na temat cossa.
[ Dodano: 2008-03-10, 19:14 ]
| Struna napisał/a: | | reduktor do sekwencji to z deka inny jest niż II generacji. | Zgadza się. Ale tylko z deka. |
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |10 Mar 2008|, 2008 19:17
|
|
|
| 1Bodzio napisał/a: | | Ale jak? | a jak ma chodzić ? dobrze będzie chodziło, przecież to ma utrzymać ciśnienie w jakimśtam zakresie, czujniki ciśnienia i tak sa w listwach więc odczyt będzie i można to monitorować, wydaje mi się, że gazownik zepnie wyloty obu reduktorów poprzez filtr gazu fazy lotnej i finał, redo dodatkowej regulacji, ustawi ciśnienia na reduktorach i po krzyku, wątpię aby się wykazał finezją i sterował osobno każdym reduktorem i każda listwą na podstawie sondy z pojedynczej sekcji. |
|
|
|
 |
Niesiu [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Mar 2008|, 2008 20:50
|
|
|
| kurna chłopaki bo zaczynam sie bać.juz prawie się zdecydowałem ale teraz to sam nie wiem.musze spytać czy do tej polskiej instalacji można dac jakiś jeden mocniejszy reduktor zamiast 2 mniejszych.ale pewnie sie nie da jak znam życie.znaczy nie da w tamtej firmie.a jak oni spinają te 2 reduktory to nie mam pojęcia |
|
|
|
 |
1Bodzio

|
Wysłany: |10 Mar 2008|, 2008 21:43
|
|
|
| A co Ci szkodzi popytać jeszcze w innych firmach montujących instalki gazowe?. Ja swoją instalacje zakladałem w Świdnicy na ul. Towarowej, i nie powiem, zrobili to bardzo przyzwoicie. Ale wlasciciele tej firmy są gburowaci z lekka i malo komunikatywni, wiec regulację i obsługę robię w Wałbrzychu. Przed montażem to chyba z pięć zakladów odwiedziłem i w każdym co innego gadali. Tak że z opowieściami panów gaziarzy to trzeba ostrożnie. Najlepiej to jak własny zdrowy rozsądek zdecyduje o wyborze gazmajstra. |
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |11 Mar 2008|, 2008 08:10
|
|
|
| Struna napisał/a: | | 1Bodzio napisał/a: | | Ale jak? | a jak ma chodzić ? dobrze będzie chodziło, przecież to ma utrzymać ciśnienie w jakimśtam zakresie, czujniki ciśnienia i tak sa w listwach więc odczyt będzie i można to monitorować, wydaje mi się, że gazownik zepnie wyloty obu reduktorów poprzez filtr gazu fazy lotnej i finał, redo dodatkowej regulacji, ustawi ciśnienia na reduktorach i po krzyku, wątpię aby się wykazał finezją i sterował osobno każdym reduktorem i każda listwą na podstawie sondy z pojedynczej sekcji. | -tylko pytanie po co tyle kłopotu nie lepiej jeden i po kłopocie
[ Dodano: 2008-03-11, 08:11 ]
czujniki ciśnienia i tak sa w listwach - e gdzie tam jest jeden |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |11 Mar 2008|, 2008 10:35
|
|
|
| pepicosi napisał/a: | -tylko pytanie po co tyle kłopotu nie lepiej jeden i po kłopocie
| oczywiście że lepiej, ale jak się upierają na dwa to też będzie chodzić. | pepicosi napisał/a: | czujniki ciśnienia i tak sa w listwach - e gdzie tam jest jeden | jest tyle ile sobie wpakujesz |
|
|
|
 |
Niesiu [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2008|, 2008 10:56
|
|
|
| popatrze jeszcze w legnicy .mam 2 adresy do zachaczenia. ale agis kosztuje 3300.mysle ze to dobra cena i sie zastanawiam tylko czy to bedzie dobrze hulało na 2 reduktorach.bo jesli tak to chetnie bym sie zdecydował. gdyby to był wydatek kilku ste zł to pewnie nie było by probemu.ale to jednak jest duzo wiecej.a nie chce tez miec problemow i ciagle jezdzic na regulacje a nie daj Boże naprawy silnika.gdyby ktos mi zalozyl instalke i dał papiery to pewnie kupil bym na allegro kompletna instalke hehe i po sprawie.sa stagi 300 za rozsadne pieniadze do 250 koni.popytam jeszcze.moze ktos si zgodzi przynajmniej n ainny reduktor.pojedynczy |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |11 Mar 2008|, 2008 11:52
|
|
|
| Struna napisał/a: | | Niesiu, podjedź do wrocka, niech Ci to zrobia normalni ludzie a nie jakieś pierdoły z legnicy |
ten koles co zaproponował Niesiowi dwureduktorową instalacje zagazował mi i moim znajomym kilkadziesiat samochodów i nikt nie jest z tego powodu niezadowolony.
nie pytałem się go jednak ile cossow zagazował natomiast scorup ma na swoim koncie troszkę nie wspominajac o duzych silnikach w audi vw oplach i innych gadach
polecam go jednak nie biorę za niego odpowiedzialności bo sami wiecie jak się może zdarzyć
pozdrawiam
Wąski
ps. gdybym gazował swojego cossa to bym dał zeby mi taką założył- chocby dla sprawdzenia tego rozwiązania |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
Niesiu [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Mar 2008|, 2008 12:16
|
|
|
| chętnie bym to sprawdził tylko boje sie pozniej problemow.ale jestem coraz bardziej na tak.najwyzej trza bedzie kupic później jakis jeden reduktor porządny.jeszcze popytam.mam kilka dni na zastanowienie się |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |11 Mar 2008|, 2008 17:13
|
|
|
| Struna napisał/a: | | pepicosi napisał/a: | -tylko pytanie po co tyle kłopotu nie lepiej jeden i po kłopocie
| oczywiście że lepiej, ale jak się upierają na dwa to też będzie chodzić. -tak to fakt | pepicosi napisał/a: | czujniki ciśnienia i tak sa w listwach - e gdzie tam jest jeden | jest tyle ile sobie wpakujesz | - niewiem zakładałem tylko pare sekwecji w tych co robiłem to z listwy na czujnik cisnienia gazu a ten był jeden jakis patent jak na kalibracje domyslam ze było zdłubać????? a co do tych gazowników ja tam bym im auta nie dał robic 2 reduktory pewnie wlizie pod maske ale dostemp bedzie utrudniony byle co zdłubać potem tam meczarnia |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |