|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Amortyzatory na tyl - jakie? |
| Autor |
Wiadomość |
pandy

Auto: Scorpio Mk3 96, 2.3, MAN, sedan, benzyna
|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 15:47 Amortyzatory na tyl - jakie?
|
|
|
Witam, z gory dzieki za opinie - ja mysle o KYB553151 - rekomendacje mile widziane - no i jedna kwestia jeszcze - jakies ceny spodziewac sie za amory na tyl? 190zl za te kayabe wydaje mi sie cena dobra - duzo przeplacam?
cel to usztywnienie samochodu jak rowniez koniecznosc zmierzenia sie z tylem - przod zrobiony (zostaly tylko sprezyny nieruszane) i dalej uskarzam sa na nieznosna miekkosc i podatnosc na bujliwosc |
| Ostatnio zmieniony przez pandy |9 Lut 2010|, 2010 15:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 16:24
|
|
|
| sobie doprowadź do ładu zawias to nie będzie bujać ani miękko nie będzie. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
masa300789

Auto: Mondeo 2,5 v6
|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 17:00
|
|
|
oponki tez moga byc bardzo miekkie.. i wrazenia jak lajby |
_________________ Pozdrawiam Robert |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 18:42
|
|
|
| pandy napisał/a: | | cel to usztywnienie samochodu jak rowniez koniecznosc zmierzenia sie z tylem - przod zrobiony (zostaly tylko sprezyny nieruszane) i dalej uskarzam sa na nieznosna miekkosc i podatnosc na bujliwosc | - http://aukcja.interia.pl/...?item=908891051 |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
pandy

|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 19:37
|
|
|
| Struna napisał/a: | | sobie doprowadź do ładu zawias to nie będzie bujać ani miękko nie będzie. |
Strun - polec jakis warsztat gdzie ktos sprawdzi i powie co jest nie tak - jak prosze by sprawdzili i zrobili co trzeba to slysze zrobione, jest ok - kasuja i daja zielone swiatlo a potem mam kwiaty jak teraz ze robie naprawe zacisku w polu...
Wsadze i sprezyny i amory i zrobie zawias tylko gdzie?
[ Dodano: |9 Lut 2010|, o 19:38 ]
| pepicosi napisał/a: | | http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=908891051 |
ano wiem o tym i dlatego przy najblizszej okazji chce to wsadzic - nie moze byc ze mi sie fura trzesie jak mnie tico mija w druga strone... dzieki za link do aukcji
[ Dodano: |9 Lut 2010|, o 19:41 ]
| masa300789 napisał/a: | oponki tez moga byc bardzo miekkie.. i wrazenia jak lajby |
ech dbam o cisnienia choc w zimie teraz nie chce przesadzac z nabijaniem wiecej niz fabryka |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 19:54
|
|
|
| tak z własnych obserwacji. Nawet idiotyczne gumki co trzymają stab mają spore znaczenie. |
|
|
|
 |
gufer-posepny

Auto: M 120d
Pomógł: 104 razy Wiek: 45 Dołączył: 08 Sie 2007 Skąd: Katowice
|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 19:59
|
|
|
| no weźcie tego chińskiego harta w pierony . jak ci auto lata jak dzikie to zrób test amorów na początek . sprawność 60-50 % - na śmieci . potem lecisz i badasz czy piasty są ok i tak dalej . |
_________________ W nocy wszystko jest czarne . |
|
|
|
 |
pandy

|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 20:01
|
|
|
| Struna napisał/a: | | tak z własnych obserwacji. Nawet idiotyczne gumki co trzymają stab mają spore znaczenie. |
Ech... mam tego swiadomosc - przod wymienilem chyba wiekszosc jesli nie wszystko - tylko sie pukali w glowe dlaczego to robie - przeciez nie trzeba, mowie cos mi trze, mam stuki, mechnika wisada jezdzi i mowi ok, jade po jakims czasie na stacje diag i prosze panowie rzucice okiem bo mnie niepokoi to stukanie - efekt luzna maglownica - niedokrecona sruba (a mechanik sprzedawal mi bajke o wpadajacym w rezonans przewodzie hydraulicznym)
W tej chwili wiem ze musze robic co najmniej jedna polos, dyfer, wal i zaciski bo mechanik powiedzial ze jest dobrze gdy nie bylo dobrze...
Skasowalem juz jeden samochod i w tej chwili staram sie nie oszczedzac na zawieszeniu i ogumieniu
[ Dodano: |9 Lut 2010|, o 20:05 ]
| gufer-posepny napisał/a: | | no weźcie tego chińskiego harta w pierony . jak ci auto lata jak dzikie to zrób test amorów na początek . sprawność 60-50 % - na śmieci . potem lecisz i badasz czy piasty są ok i tak dalej . |
amory na przodzie nowe, podobnie drazki, przeguby, gumy, wahacze, odobije, oslony nawet lozyska przy kolumnie (przynajmniej to kupilem i dalem do zalozenia)
w tej chwili chce zrobic tyl bo na przodzie nie mam za bardzo juz co... dlatego pytam o amory do tylu, a takze o inne elementy ktore sie moga sypac np jesli domyslam sie ze poprzedni wlasciciel uzywal samochodu do driftu i palenia laczkow bo nie stac bylo go na BMW |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 20:05
|
|
|
a sam sobie jakoś nie możesz posprawdzać ?
[ Dodano: Wto 09 Lut, 2010 ]
| Cytat: | | amory na przodzie nowe, podobnie drazki, przeguby, gumy, wahacze, odobije, oslony nawet lozyska przy kolumnie (przynajmniej to kupilem i dalem do zalozenia) | i po tym wszystkim masz jakieś problemy z bujaniem i miękkością przodu ?
co do tyłu to amory, spręzyny ( w razie potrzeby ). Oblukać czy nie ma luzu na piaście, no i sprawdzić stan poduszek belki. |
| Ostatnio zmieniony przez Struna |9 Lut 2010|, 2010 20:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pandy

|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 20:50
|
|
|
| Struna napisał/a: | | a sam sobie jakoś nie możesz posprawdzać ? |
Hmmm to czuje ze cos jest nie tak - przeciez nikt nie wydaje kasy bez potrzeby...
| Struna napisał/a: |
[ Dodano: Wto 09 Lut, 2010 ]
| Cytat: | | amory na przodzie nowe, podobnie drazki, przeguby, gumy, wahacze, odobije, oslony nawet lozyska przy kolumnie (przynajmniej to kupilem i dalem do zalozenia) | i po tym wszystkim masz jakieś problemy z bujaniem i miękkością przodu ? |
Nawet na diagnostyce powiedzili ze jest miekki no ale to limuzyna wiec pewnie tak ma...
trudno mi powiedziec czy naprawde amory wymienione - zakladam ze tak bo widze ze wygladaja jak nowe
Dlaczego meczy mnie tyl - bo mam wrazenie jakby mi gdzies dupa latala - inaczej mowiac mam wrazenie jakbym miedzy mna a samochodem lub meidzy droga a samochodem mial cos miekkiego i bujliwego - rodzaj wodnego materaca i to powoduje ze zwyczajnie nie mam psychicznego komfortu - moze za duzo wymagam - nie wiem
| Struna napisał/a: |
co do tyłu to amory, spręzyny ( w razie potrzeby ). Oblukać czy nie ma luzu na piaście, no i sprawdzić stan poduszek belki. |
amory bede robil bo i tak wypada je zrobic, luz na piascie to mnie niepokoi jak juz zawracalem glowe w innym watku - tak czy siak pytam sie o te amortyzatory bo w UK sa po 35 funtow co nawet z wysylka oznacza ze sa po ok 188zl za sztuke gdy w PL wszedzie widze je powyzej 270zl
A wlasnie szukam i wynalazlem cos takiego:
http://www.allegro.pl/ite...ja_wahacza.html
http://www.allegro.pl/ite...nego_dolna.html
jakies info o tym? |
| Ostatnio zmieniony przez pandy |9 Lut 2010|, 2010 20:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 21:08
|
|
|
| pepicosi napisał/a: | | pandy napisał/a: | | cel to usztywnienie samochodu jak rowniez koniecznosc zmierzenia sie z tylem - przod zrobiony (zostaly tylko sprezyny nieruszane) i dalej uskarzam sa na nieznosna miekkosc i podatnosc na bujliwosc | - http://aukcja.interia.pl/...?item=908891051 | Przecież to nie jest forum Bizona
| pandy napisał/a: | | luz na piascie to mnie niepokoi jak juz zawracalem glowe w innym watku |
Może być jedną z przyczyn
Jeżeli nie usuniesz go w porę będziesz miał więcej wydatków |
_________________ Scorpio 4ever |
| Ostatnio zmieniony przez ford2fast |9 Lut 2010|, 2010 21:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gufer-posepny

|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 21:15
|
|
|
| co do amorów to zapodaj sprawne używki . luz na pieście daje efekt że auto tyłem pływa po drodze . jest trudne do prowadzenia w łuku . w końcu tył prowadzi już jedno koło a nie dwa . |
|
|
|
 |
masa300789

|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 21:20
|
|
|
| co do piast to tez niezle potrafia bujac ...jak wiekszy to nawet na prostej drodze plywa |
|
|
|
 |
gufer-posepny

|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 21:23
|
|
|
| jak się koło zablokuje to ładnie obraca . |
|
|
|
 |
masa300789

|
Wysłany: |9 Lut 2010|, 2010 21:29
|
|
|
| gufer-posepny napisał/a: | | jak się koło zablokuje to ładnie obraca . | do tego na szczescie nie doszlo |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |