$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Sygnał dźwiękowy przy otwartych drzwiach kierowcy
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sygnał dźwiękowy przy otwartych drzwiach kierowcy
Autor Wiadomość
jaawor 



Auto: '96 2.3 sedan, manual + LPG
Dołączył: 14 Maj 2012
Skąd: Wrocław
Wysłany: |6 Maj 2023|, 2023 14:31   

bingo napisał/a:
jaawor napisał/a:
Dodatkowo przy ustawieniu lamki w kabinie na 20 sekund, nie świeci się ona po zgaszeniu silnika.
- za to odpowiada moduł , który właśnie jest tym brzęczykiem. Więc może być sam moduł uszkodzony.

Co to za moduł, gdzie go znajdę? Pod dechą?

bingo napisał/a:
Choć teoretycznie może być też bimbadełko - sygnał z postojówek idzie na nie, więc równie dobrze może zasilić postoje.

Podobne pytanie. Co to za moduł, gdzie go znajdę? Pod dechą?
 
 
bingo 
PO 656 EY



Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Pomógł: 113 razy
Wiek: 49
Dołączył: 10 Wrz 2007
Skąd: Poznań
Wysłany: |6 Maj 2023|, 2023 18:26   

jaawor napisał/a:
może być też bimbadełko -
i
jaawor napisał/a:
moduł , który właśnie jest tym brzęczykiem
to to samo. Jest pod dechą na wysokości kierownicy.
_________________
nigdy nie mów nigdy
 
 
 
jaawor 



Auto: '96 2.3 sedan, manual + LPG
Dołączył: 14 Maj 2012
Skąd: Wrocław
Wysłany: |7 Maj 2023|, 2023 20:14   

bingo napisał/a:
to to samo. Jest pod dechą na wysokości kierownicy.

Dziękuję za tą informację!

Podmiana 'bimbadełka' nie pomogła. Co ciekawe 20s podświetlanie wnętrza zaczęło działać ;) Próbowałem przeczyścić styki, ale niewiele to dało. Póki co odłączyłem wtyczkę od tego modułu. Co prawda dużo ciekawych dodatków przestało działać, ale przynajmniej aku żyje.

Czy ktoś dysponuje jakimś schematem elektryki w mk3? Widzę, że kable od wtyczki, która idzie do bimbadełka idą pod dechę, więc najprawdopodobniej trzeba będzie ją zrzucać (ciekawe ile zatrzasków połamię), ale fajnie byłoby się do tego przygotować. Obecnie nawet nie wiem który kabel w tej wtyczce za co odpowiada.
 
 
bingo 
PO 656 EY



Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Pomógł: 113 razy
Wiek: 49
Dołączył: 10 Wrz 2007
Skąd: Poznań
Wysłany: |23 Maj 2023|, 2023 19:12   

A co jeszcze nie działa?
_________________
nigdy nie mów nigdy
 
 
 
ford2fast 
603911630



Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy
Dołączył: 28 Lip 2008
Skąd: Zabrze Maciejów
Wysłany: |27 Maj 2023|, 2023 21:55   

jaawor napisał/a:
bingo napisał/a:
to to samo. Jest pod dechą na wysokości kierownicy.

Dziękuję za tą informację!

Podmiana 'bimbadełka' nie pomogła. Co ciekawe 20s podświetlanie wnętrza zaczęło działać ;) Próbowałem przeczyścić styki, ale niewiele to dało. Póki co odłączyłem wtyczkę od tego modułu. Co prawda dużo ciekawych dodatków przestało działać, ale przynajmniej aku żyje.

Czy ktoś dysponuje jakimś schematem elektryki w mk3? Widzę, że kable od wtyczki, która idzie do bimbadełka idą pod dechę, więc najprawdopodobniej trzeba będzie ją zrzucać (ciekawe ile zatrzasków połamię), ale fajnie byłoby się do tego przygotować. Obecnie nawet nie wiem który kabel w tej wtyczce za co odpowiada.

Schemat jak całość nie istnieje
Są tylko w TIS fragmenty układanki schematów
Trzeba trochę poćwiczyć, żeby znaleźć to co się potrzebuje :)
_________________
Przegiąłem, więc prostuję
 
 
Aro 



Auto: 3 x 2,9: 91/96/96; noLPG/LPG/noLPG; ghia/ghia
Pomógł: 23 razy
Wiek: 56
Dołączył: 06 Lis 2004
Skąd: Łomża
Wysłany: |29 Maj 2023|, 2023 08:15   

A'propos tych schematów. Jest jakiś sposób, żeby to drukować? Bo ja mam tisa zrobionego na XP w VirtualBox i jedyne co mi wychodzi to robienie screenów, ale to straszna dłubanina...
_________________
2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
2,9 24V '96 sedan "oberżyna"
 
 
 
ford2fast 
603911630



Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy
Dołączył: 28 Lip 2008
Skąd: Zabrze Maciejów
Wysłany: |30 Maj 2023|, 2023 00:31   

Aro napisał/a:
A'propos tych schematów. Jest jakiś sposób, żeby to drukować? Bo ja mam tisa zrobionego na XP w VirtualBox i jedyne co mi wychodzi to robienie screenów, ale to straszna dłubanina...

W normalnie zainstalowanym TISie można drukować bezpośrednio klikając na ikonkę w dolnym lewy rogu
Po co Ci ten TIS na XP ?
_________________
Przegiąłem, więc prostuję
 
 
Aro 



Auto: 3 x 2,9: 91/96/96; noLPG/LPG/noLPG; ghia/ghia
Pomógł: 23 razy
Wiek: 56
Dołączył: 06 Lis 2004
Skąd: Łomża
Wysłany: |30 Maj 2023|, 2023 19:19   

ford2fast napisał/a:
Po co Ci ten TIS na XP ?
bo na 7 i wyżej się nie instaluje
_________________
2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
2,9 24V '96 sedan "oberżyna"
 
 
 
WieSiu 


Auto: Thunderbird MN12 4.6 V8
Pomógł: 20 razy
Wiek: 40
Dołączył: 24 Lip 2009
Skąd: Wrocław
Wysłany: |31 Maj 2023|, 2023 09:27   

idzie to bez zapisać do pdf, zainstaluj drukarkę typu PDFCreator (link wersji do XP wysyłam na PW)
_________________
Thunderbird MN12 4.6 V8
Escort MK5 2.0 RS2000 LPG
 
 
Aro 



Auto: 3 x 2,9: 91/96/96; noLPG/LPG/noLPG; ghia/ghia
Pomógł: 23 razy
Wiek: 56
Dołączył: 06 Lis 2004
Skąd: Łomża
Wysłany: |31 Maj 2023|, 2023 15:55   

Dzięks :)
_________________
2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
2,9 24V '96 sedan "oberżyna"
 
 
 
ford2fast 
603911630



Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy
Dołączył: 28 Lip 2008
Skąd: Zabrze Maciejów
Wysłany: |1 Cze 2023|, 2023 18:04   

Aro napisał/a:
ford2fast napisał/a:
Po co Ci ten TIS na XP ?
bo na 7 i wyżej się nie instaluje

Bzdura
Miałem na 7
Na 10 też działa
_________________
Przegiąłem, więc prostuję
 
 
Aro 



Auto: 3 x 2,9: 91/96/96; noLPG/LPG/noLPG; ghia/ghia
Pomógł: 23 razy
Wiek: 56
Dołączył: 06 Lis 2004
Skąd: Łomża
Wysłany: |2 Cze 2023|, 2023 16:49   

Może mam jakąś starszą wersję, ale jak dobrze pamiętam pisało, że nie jest zgodna z systemem (...) i przerywało instalację.
_________________
2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
2,9 24V '96 sedan "oberżyna"
 
 
 
WieSiu 


Auto: Thunderbird MN12 4.6 V8
Pomógł: 20 razy
Wiek: 40
Dołączył: 24 Lip 2009
Skąd: Wrocław
Wysłany: |2 Cze 2023|, 2023 19:55   

bo działa nawet na 10 ale musi byc 32bit. Ale skoro Aro ma zainstalowane 7,to w czym problem ? Warto mieć taki stary system. Ja mam odpalone na 98 :P
_________________
Thunderbird MN12 4.6 V8
Escort MK5 2.0 RS2000 LPG
 
 
ford2fast 
603911630



Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy
Dołączył: 28 Lip 2008
Skąd: Zabrze Maciejów
Wysłany: |3 Cze 2023|, 2023 21:33   

Aro napisał/a:
Może mam jakąś starszą wersję, ale jak dobrze pamiętam pisało, że nie jest zgodna z systemem (...) i przerywało instalację.

A nie masz przypadkiem ode mnie ? :D
_________________
Przegiąłem, więc prostuję
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Copyright © by Ford Scorpio Team

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group