Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - Forum - czy ktoś tego pilnuje?

Zysio - |18 Sty 2016|, 2016 07:03
Temat postu: Forum - czy ktoś tego pilnuje?
Czy w ogóle pilnuje tu ktokolwiek tego grajdołku, bo tak trzeba to nazwać?

Można:
- robić wycieczki osobiste, byle nie przeklinając - nikt nic z tym nie robi
- namawiać do jawnego łamania prawa (patrz - temat związany z wożeniem papieru niezgodniego z butlą w aucie) - posty skasowane po cichu, nikt konsekwencji nie poniósł. Można za to złapać ostrzeżenie za podanie komuś kodu do jego własnego radia... Paranoja. Specjalnie dokładnie przeczytałem kilka razy taryfikator w kontekście tej sytuacji.
- wszechobecny bałagan, offtopy.

Pewnie coś jeszcze więcej się znajdzie.

Nie dziwne, że słychać opinie od osób postronnych, że nie chcą się rejestrować, skoro tutaj są ludzie, którzy tylko się kłócą i obrażają nawzajem.

Adminów i Moderatorów nie ma, włączają się w dyskusję tylko wtedy kiedy automat powiadomi o wulgaryzmach.

Staczamy się po równi pochyłej szybciutko w dół... Szkoda.

Ostatnio jedynym plusem tego wszystkiego jest fakt, że z pewną grupą ludzi można się przynajmniej zdzwonić, spotkać i pogadać osobiście.

Jankes - |18 Sty 2016|, 2016 07:26

Zysio, szkoda czegokolwiek, forum spadło z tej rowni i juz sie raczej nie podniesie, wszystko ma swój początek i koniec, a koniec forum już następuje.

Ważne ze mamy swoje numery telefonów i to nam wystarczy.

Jestem chyba nawet za wyłączeniem forum na stałe, skoro ma to tak dalej wyglądać.

Zysio - |18 Sty 2016|, 2016 07:30

Jankes - "Bo trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść..."?
bednarowski - |18 Sty 2016|, 2016 07:30

Chyba któryś z adminów ostatnio pisał że czytają wszystkie posty, jeśli to prawda to mógł się nie przyznawać do tego.
Zysio - |18 Sty 2016|, 2016 07:33

Czytać, a weryfikować i reagować to dwie różne sprawy.
Jankes - |18 Sty 2016|, 2016 07:33

Zysio napisał/a:
Jankes - "Bo trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść..."?

Tez a może poczucie władzy...

WieSiu - |18 Sty 2016|, 2016 07:34

Jankes, nic z tych rzeczy. Należy działać a nie biernie czekać jak jest teraz i jestem przekonany że będzie lepiej. Gorsze przypadki widziałem i nigdy nie jest nic straconego. Najwyższa pora działac, najlepiej dratycznie. Tylko oddajcie aktywnym użytkownikom to forum!
Jankes - |18 Sty 2016|, 2016 07:35

Pamietam jakie forum było super i jacy super byli Admini i Modzi, te 7-8 lat temu. Forum uczylo, wychowywało, bawiło, a teraz czasem kasuje co napisze bo stwierdzam ze nie warto cokolwiek zamieszczać.
Zysio - |18 Sty 2016|, 2016 07:37

WieSiu napisał/a:
Tylko oddajcie aktywnym użytkownikom to forum!

Jak na razie w tej kwestii widzę tzw. "niedasizm" - czyli nie da się, nie bo nie i kropka.

Przejrzałem listy administratorów i moderatorów. Zajrzy tylko Speedo raz na ruski rok, Zomo jak dostanie powiadomienia o wulgaryzmach i Adam, któremu de facto też nie bardzo się chce angażować w ten bajzel.

Reszta to martwe dusze.

YaKuZ - |18 Sty 2016|, 2016 09:27

https://www.youtube.com/watch?v=-XT9EgZl-X0

to jedziemy :P

Zysio - |18 Sty 2016|, 2016 09:34

Pozostaje jedynie określić na jakim etapie jesteśmy.

Czy w "błocie" po pas - i da radę coś z tym zrobić, czy już po uszy...

Jankes - |18 Sty 2016|, 2016 09:52

i czy w ogóle jest sens coś z tym robic...
pablo19 - |18 Sty 2016|, 2016 10:02

Jankes napisał/a:
i czy w ogóle jest sens coś z tym robic...
Myślę, że jest.
Zysio - |18 Sty 2016|, 2016 10:42

Pewnie się nie da.

Ciekaw jestem, jak się odpowiednie osoby odniosą:
1) czy skasują temat cichaczem,
2) czy zamkną za "bezsensowną" dyskuję,
3) czy dostanę informację, że jak nie pasuje, to istnieje przycisk "Wyloguj".

Bo z reguły tak się tego typu sprawy kończą.

Może ankieta? ;)

Maross - |18 Sty 2016|, 2016 12:39

Jankes napisał/a:
Pamietam jakie forum było super i jacy super byli Admini i Modzi, te 7-8 lat temu. Forum uczylo, wychowywało, bawiło, a teraz czasem kasuje co napisze bo stwierdzam ze nie warto cokolwiek zamieszczać.

Zgadzam się , popieram w 100% , z jednym tylko "ale" , mianowicie , bez względu na brak scorupy , inne pasje , czy zajętości w życiu pamiętam jak po zlocie ktoś dostał pewną rangę zupełnie bez przyczyny , bo drugi KTOŚ nie wygrał konkursów i wtedy można było , a teraz nie ma czasu by przynajmniej prewencyjnie przeciwdziałać ? :/

[ Dodano: |18 Sty 2016|, 2016 14:39 ]
Ps . tak sobie teraz przeczytałem Darossowi dwa posty Julka i Boniego z tematu "czy FST to Ford Scorpio Team?" , które noszę w sercu i odnoszę wrażenie , że lekcja , której za friko udzielili poszła na marne :/
Generalnie potrzeba było jednego zlotu , aby Daross zrozumiał dlaczego ja tak strasznie chciałem Scorpio i je prawie 10 lat mam i pakuję każdą "zarobioną" złotówkę w te strychninę z lepszym i gorszym efektem , dopiero wtedy kiedy poznał ludzi , więc może mimo ogólnej niechęci zaprosimy jednak kolegę z jego żoną i synkiem na zlot , aby i on mógł zrozumieć i doświadczyć tego czego nie widzi na forum , bo jak słyszę , że on zajedzie na paderozlot "wyjmować" Trzypiona celem "wymierzenia sprawiedliwości " i sygnał , że zamiast żony i synka pojawi się dwóch kolegów możemy traktować jako niepokojącą grożbę , PW mam zapisane - do wglądu . Dziękuje bardzo EOT

DANEK1403 - |18 Sty 2016|, 2016 16:21

Wybory i tyle ,a nie których trzeba by było trochę pohamować emocjonalnie
bednarowski - |18 Sty 2016|, 2016 16:35

Speedo napisał/a:
ja wyszedłem z założenia, że jest nas mało a wszelkie sankcje doprowadzą do tego, że będzie mniej więc ograniczam do minimum

Póki co to wasze nic nie robienie prowadzi do tego, że jest nas coraz mniej.

aviator - |18 Sty 2016|, 2016 17:15

Wszystko moze i prawda ale jak widac nie jest to zdanie i wola jednostki tylko jakiejs tam wiekszosci....
Nie liczy sie ilosc a jakosc, albo?

DANEK1403 - |18 Sty 2016|, 2016 18:59

Speedo napisał/a:

aha, byłbym zapomniał, jak komuś nie pasuje, to u góry, zlekka ku prawej, sami wiecie co jest ;)

Ja roko czasu nie mogę odnależć tego magicznego przycisku czy jak go tam zwał

Jacek12 - |18 Sty 2016|, 2016 20:07

Zysio napisał/a:
Ostatnio jedynym plusem tego wszystkiego jest fakt, że z pewną grupą ludzi można się przynajmniej zdzwonić, spotkać i pogadać osobiście.

Może się mylę ale chyba zawsze tak było.
Jestem na tym forum od 6 lat,pamiętam jak na początku byłem "zielony" w temacie scorpio,różne sytuacje były,i głupie i mądre,dużo się nauczyłem z mechaniki,elektroniki samochodowej i mam tego świadomość że pomogły mi często rady forumowiczów.Niestety uważam podobnie jak speedo że scorpiów jest coraz mniej a co za tym idzie użytkowników też,nie wyjaśnia to jednak głupich,chamskich postów które niestety piszą i młodzi i starsi.
Referendum w tej sprawie jest dobrym pomysłem.

bednarowski - |18 Sty 2016|, 2016 20:27

Jakie referendum, forum jest własnością admina nie użytkowników i on powinien podejmować decyzje, wyznaczyć ludzi którzy będą pilnować porządku. Jaki problem zmienić obecnych adminów dla których te forum jest już skreślone i zostawiają je żeby same się wykończyło? Czy go to coś kosztuje? Wyznaczyć nowe osoby którym jeszcze zależy, to taki problem?
Gruber - |18 Sty 2016|, 2016 20:50

Miałem dosyć długą przerwę od forum ze względu na brak tytułowego auta, a nie zaglądałem tu z żadnego innego powodu bo nie jara mnie ciągnięcie tematów zaczętych kilka ładnych lat temu.
Myślę, że grono przyjaciół forumowych jest dosyć wąskie, reszta użytkowników zagląda tu po proste porady związane z użytkowaniem na co dzień scorupy, a że scorup jest jak na lekarstwo to i użytkowników mniej.
Przewagą tego forum nad innymi była fachowość, rzetelność i duża kultura techniczna użytkowników. Zawsze znalazł się ktoś kto konkretnie i ze sporym zapasem wiedzy odpowie na najbardziej zagadkowe pytanie. Jeśli ktoś nie wiedział, nie znał się na danym temacie to milczał. Teraz? Rady tu udzielane bywają na żenującym poziomie. Debilizm niszczy ten kraj i nie omija również tego forum. Cwaniactwo, zaściankowe kompleksy, najniższego sortu przycinki osobiste.... Tak to można dojść do ciemnej dziury odbytniczej a nie w świetlaną przyszłość.
Szansę widzę jedynie w tym, że powoli scorpio wchodzi w kolejną fazę życia produktu - niszowe użytkowanie przez wąską grupę zapaleńców, którzy z reguły potrafią odnieść się konkretnie i bez zbędnych dopowiedzeń do problemów. A jeżeli dopowiedzenia występują to mają one charakter opowieści, legend i mitów związanych z daną marką. A to jest piękne.
Wedle wróżbity Grubera - forum przetrwa, ale największy dołek ma jeszcze przed sobą.
A admini...? Każda robota się z czasem nudzi.

Pershing - |18 Sty 2016|, 2016 21:16

Jako jedna z osób które mają pilnować porządku na forum czuję sie wezwany do odpowiedzi. Żeby się zbytnio nie rozwodzić powiem, ze mam dość podobne zdanie co kol. Speedo. Jeszcze się taki nie urodzi,ł co by wszystkim dogodził, poza tym mam inne ważniejsze sprawy na głowie niż użeranie się z kilkoma jegomościami i kopanie się z koniem. Priorytety się w życiu trochę pozmieniały, a i ręce troche opadają patrząc na to wszystko, bo za godziny spędzone na ogarnianiu tego bajzlu nikt nawet pocaluj mnie w dupę nie powie nie mówiąc o dziękuję.
Niniejszym ja podziękuję za bycie moderatorem :) Chętnie przekaże pałeczkę odsobie która ogarnie tą kuwetę

zibi8556 - |18 Sty 2016|, 2016 21:23

DANEK1403 napisał/a:
a nie których trzeba by było trochę pohamować emocjonalnie

To wprowadziło by trochę spokoju, bo
Gruber napisał/a:
zaściankowe kompleksy, najniższego sortu przycinki osobiste....

Choć nie jestem zbyt długo na FST to nudzi mnie już czytanie tych bzdetów i dogadywania na najniższym poziomie.

masa300789 - |18 Sty 2016|, 2016 21:32

Myślę ze to forum mozna jeszcze uratować ,wystarczy parę osób odpowiednio docenić i wroci normalność .
jaroz - |18 Sty 2016|, 2016 22:02

A ja powiem tak - admini mają rację.
Teraz każdy robi rachunek sumienia, jest początek roku, więc czas na noworoczne postanowienia poprawy. Chcesz lepiej - zacznij od siebie :)

Vaux - |19 Sty 2016|, 2016 00:11

Pablo19 na Moda! :) kto za?
Maross - |19 Sty 2016|, 2016 00:14

Ja :)
Pablo jest bezstronny i dobrze zna istotę problemu :)
Macie mój podpis pod petycją ;)
Z imienia i nazwiska :

Co dla mnie oznacza ,że traktuję te sprawę całkiem poważnie i zależy mi na dobru tego forum ,gdyż to dzięki niemu poznałem wspaniałych ludzi i chciałbym w spokoju dotrwać dziesiątej rocznicy jestestwa tutaj :)
Pod petycją skierowaną do jego ekscelencji Wąskiego w sprawie narzędzia KM dla prowokatorów kłótni też się podpiszę ,tylko wystosujcie taką

YaKuZ - |19 Sty 2016|, 2016 00:45

wąski złaź z rowera!
WieSiu - |19 Sty 2016|, 2016 09:31

Również za a nawet bardziej,Pablo na admina albo chociaż junior admina (profile użytkowników i inne ważne dla porządku na forum funkcje)
Zysio - |19 Sty 2016|, 2016 09:44

Speedo napisał/a:
offtop i wycieczki osobiste to jakby nie patrzeć nie administracja robi tylko Wy sami

Speedo, ale pewne rzeczy można w zarodku gasić, nie jest fajnie, jak przez pryzmat 3-4 osób, które sieją ferment we wszystkich możliwych tematów, całe Forum jest postrzegane na wejściu jako banda pieniaczy kłócących się wszędzie i o wszystko.

Gruber napisał/a:
Cwaniactwo, zaściankowe kompleksy, najniższego sortu przycinki osobiste.... Tak to można dojść do ciemnej dziury odbytniczej a nie w świetlaną przyszłość.

I w tym kierunku ostatnio to brnie. I poniekąd to jest powodem, że sporo osób jest po prostu zniesmaczonych i zniechęconych do rejestracji i zapoznania się z Forum. To, że auta idą na żyletki, to inna sprawa i w tej kwestii się zgadzam.

Gruber napisał/a:
Wedle wróżbity Grubera - forum przetrwa

Raczej Forum jako grupa ludzi, którzy trzymają ze sobą kontakt w rzeczywistym świecie, a nie w Internecie.

Gruber napisał/a:
Szansę widzę jedynie w tym, że powoli scorpio wchodzi w kolejną fazę życia produktu - niszowe użytkowanie przez wąską grupę zapaleńców, którzy z reguły potrafią odnieść się konkretnie i bez zbędnych dopowiedzeń do problemów.

Taka grupa ludzi tutaj jest.

Gruber napisał/a:
A admini...? Każda robota się z czasem nudzi.

Ale to nie robota przypadająca dożywotnio przez zasiedzenie. Można kogoś aktywnego wyznaczyć.

Cytat:
aha, byłbym zapomniał, jak komuś nie pasuje, to u góry, zlekka ku prawej, sami wiecie co jest

CBDP:
Cytat:
3) czy dostanę informację, że jak nie pasuje, to istnieje przycisk "Wyloguj".

I coraz częściej się nad tym poważnie zastanawiam.

ford2fast - |19 Sty 2016|, 2016 10:36

Speedo napisał/a:

tematy techniczne zostały wyczerpane w 99%, można sobie podywagować jak przerobić BOBa na sputnik albo się powyzywać nawzajem

Ponieważ żenująco niski poziom wiedzy administracji i administratora nie ogarnia tego :):
Do Warsztatu wrzucane są tematu z błędnymi lub niepełnymi infprmacjami nikomu nie przydatne i często wprowadzające w błąd :):

Speedo napisał/a:

aha, byłbym zapomniał, jak komuś nie pasuje, to u góry, zlekka ku prawej, sami wiecie co jest ;)

Skoro masz do tego uprawnienia to skasuj najlepiej swój profil i najlepiej przy okazji Adama
Jak widać jesteście zbędni :)
Tylko przeszkadzacie i niszczycie forum

Adam_2000 - |19 Sty 2016|, 2016 12:20

ford2fast napisał/a:

Tak jest.
Ty za to jesteś trzonem tej społeczności i bezdenną bazą wiedzy, co każdy widzi.

ford2fast - |19 Sty 2016|, 2016 12:37

Adam_2000 napisał/a:
ford2fast napisał/a:

Tak jest.
Ty za to jesteś trzonem tej społeczności i bezdenną bazą wiedzy, co każdy widzi.

Przyjmuję twoją samokrytykę
Pochwały nie są niezbędne
Teraz możesz już pozbyć się balastu moderacji :)

Zysio - |19 Sty 2016|, 2016 13:21

Nawet w tym temacie grajdoł się robi...
gt500 - |19 Sty 2016|, 2016 15:59

Szkoda marudzenia. Ci co robią cokolwiek przy scorpio za wiele nie piszą. Została drobna grupka wszechwiedzących ludzi którzy krytykują dosłownie wszystko.
Wszyscy szczają na niego ale może sobie odreagować na forum.

Zysio - |19 Sty 2016|, 2016 16:03

gt500 napisał/a:
Szkoda marudzenia. Ci co robią cokolwiek przy scorpio za wiele nie piszą.

Bo nie warto. Podobnie, jak ostatnio było widać - nie warto podejmować jakichkolwiek inicjatyw, żeby pomóc w załatwieniu części itp - bo zaraz temat zostanie uwalony.

gt500 - |19 Sty 2016|, 2016 16:30

Zysio napisał/a:
gt500 napisał/a:
Szkoda marudzenia. Ci co robią cokolwiek przy scorpio za wiele nie piszą.

Bo nie warto. Podobnie, jak ostatnio było widać - nie warto podejmować jakichkolwiek inicjatyw, żeby pomóc w załatwieniu części itp - bo zaraz temat zostanie uwalony.

Dokładnie, ja nie mam zarzutu że nie piszą... bo nie warto.

Reader - |19 Sty 2016|, 2016 17:48

Zysio napisał/a:
Nawet w tym temacie grajdoł się robi...
Nie robi się sam.
pablo19 - |19 Sty 2016|, 2016 22:47

Zysio napisał/a:
...

Tego do końca nie rozumiem. To że zgłaszają się niepoważni ludzie, którzy potem się wycofują to jest normalne w dzisiejszym świecie. Nie trzeba się na to zgadzać, ale wystarczy trzymać się układu, że najpierw kasa, a potem realizacja zamówienia i nikt nie będzie miał potem pretensji. Było trochę inicjatyw na forum i jedne wychodziły, a drugie nie. Powód jest przedstawiony powyżej.
Jeśli podejmowałem tu jakiekolwiek ryzyko finansowe organizując cokolwiek co trzeba było opłacić to liczyłem się ze skuchą. Nie rozumiem takiego podejścia Zysiu.
Dlatego nadal stoję na stanowisku, że warto, bo jak uznam, że nie warto to będę kolejnym kamieniem ciągnącym to na dno, a tego nie chcę i o :)

gt500 - |19 Sty 2016|, 2016 23:02

Pablo czyli jak ktoś organizuje zamówienie na gumy Poli czy reperaturki progów to temat jest wywalany bo komercyjnie, albo że zarobić chce. To prawidłowe jest wywalanie takich tematów?? Bo ja rozumiem że o to chodziło Zysiowi.
pablo19 - |19 Sty 2016|, 2016 23:20

To ja chyba nie wiem o co chodzi, może czegoś nie przeczytałem :shock:
wojtekrobert - |19 Sty 2016|, 2016 23:55

Pozwole sobie powiedziec, w kwestii "wywalania w kosmos", ze temat w dziale sprzedam samochod ktory zalozylem zostal wywalony do kosza bez jakiegokolwiek wyjasnienia i chce zauwazyc, ze przeczytalem regulamin parokrotnie po tym zdarzeniu lecz wyjasnienia sie nie doszukalem, dopiero proszenie sie o wyjasnienie poprzez zalozenie kolejnego tematu przynioslo skutki, uwazam to jako zwykly szary bolek za niedopuszczalne. Z reszta to nie pierwszy raz, moj temat dotyczacy zakupu scorpio rowniez zostal usuniety, mimo ze o to nie prosilem, ba nawet nie napisalem ze kupilem. A nieraz wisialy na forum tematy ktore dawno prosily sie o zamkniecie, wiec cos jest tu nie tak.
jaroz - |20 Sty 2016|, 2016 02:02

Speedo napisał/a:
jest omijaniem §5.10 regulaminu
Czyli Speedo jednak działa i zna się :D Jest nadzieja, że będzie jednak porządek :)
pepi - |20 Sty 2016|, 2016 09:22

ale się drapiecie się jak kobiety
spotkać się na żywo pogadać dać sobie po mordzie potem wypić co trzeba ;)

A tak na poważnie ja proponuję traktować ludzi tak jak oni was traktują i więcej luzu do siebie i innych

gt500 - |20 Sty 2016|, 2016 12:19

pepi napisał/a:

Tylko tutaj nie chodzi o 2 osoby tylko o całe forum w którym kierunki to idzie.
Parcia na to nie mam bo mam własne forum ale jest tu sporo osób z wiedzą, potencjałem i chęciami. Te się odwróciły albo powoli odwracają a zostają klakiery które z wszystkim mają problem. Jak to dobrze speedo określił "forumowy znawca tematów wszelkich i bożyszcze tłumów"

Dlatego faktycznie muszę sobie zrobić jak Jankes napisał , zapisać sobie nr, maila itp itd do osób niektórych żeby być w kontakcie.

Sporo osób tutaj sobie znalazło odskocznie od stresu codziennego chyba i wlewają tony jadu swojego albo to są osoby takiego typu co siedzą cały dzień szukają problemu.

Rozumiem jakieś tarcia bo to zawsze jest ale niektórzi to normalnie jak w modzie na sukces... przez 3500 odcinków wiecznie przy każdej okazji się przylepiają.

levy - |20 Sty 2016|, 2016 12:35

gt500 napisał/a:
Rozumiem jakieś tarcia bo to zawsze jest ale niektórzi to normalnie jak w modzie na sukces... przez 3500 odcinków wiecznie przy każdej okazji się przylepiają

Faceebook-a nie maja jak ja? ;)

gt500 - |20 Sty 2016|, 2016 13:18

levy napisał/a:
gt500 napisał/a:
Rozumiem jakieś tarcia bo to zawsze jest ale niektórzi to normalnie jak w modzie na sukces... przez 3500 odcinków wiecznie przy każdej okazji się przylepiają

Faceebook-a nie maja jak ja? ;)

hehe a co ma facebook do tego :-d że ktoś przez kilka lat przy każdym poście osoby X jest aktywny?? :-d Mi to wskazuję na psychopatę :)

Bo ja tutaj też z wieloma osobami miałem spinki, niektóre według mnie słuszne a niektóre nie. Ale bez przesady że patrzę o ten coś napisał zaraz coś kąśliwego napiszę.

Z pepim z tegoo co kojarzę też mieliśmy wycieczki mocne ale prawdę mówiąc już nie pamiętam w jakich tematach. A i piwo bym wypił z nim jakby była okazja.
A tak to niektórzi coś komuś wyrzygują po takim czasie że głowa mała. Zachowują się jak baleriny obrażone... Często wiele tematów idzie do kibla przez to że trafi się takich 2.

Ogólnie za duzo nerwów złości i jadu. Proponuje każdemu dobry reset i zaczynamy wszystko od nowa :) :)

levy - |20 Sty 2016|, 2016 13:29

czasy się zmieniają ludzie tez , może faktycznie niektórzy przesadzają i wprowadzają tendencje pogadam bo JA chcę .
tematy forda scorpio i ich wad się skonczyly bowiem jest to kompendium tego forum ale to nie znaczy ze z braku tematow możemy się podgryzać
dopóki jest warto, te strone nie likwidujmy bzdurami az ktoś się wkur

pepi - |20 Sty 2016|, 2016 13:47

przesadzacie i tyle
więcej luzu i będzie dobrze i niech każdy dwa razy się zastanowi czy zawsze trzeba się odzywać
i wkładać kija w mrowisko a potem zdziwionym być że mrówki gryzą

[ Dodano: |20 Sty 2016|, 2016 13:51 ]
podgryzanie też jest dość fajne tylko z głową i po ludzku

levy - |20 Sty 2016|, 2016 14:16

dodatkowo : wszyscy powinni mieć trochę umiaru. Ktos zakłada forum żeby żeby można było porozmawiać na temat scorpio ,wyleczyć je z dolegliwości , wpisując co można zrobić aby jeździły i następcom to co można przekazać
dbamy o wypowiedzi i cóż my to mamy ? mamy wszystko prawie wszystko i co zjebiem__ to wszystko przez gawędziarzy ?
użytkowników którzy nie potrafią sobie poradzić.
- czytać raczej panowie , naprawiać raczej PANOWIE cieszyć się ,że można coś tu znaleźć i podratować fury , cieszyć się ze może ktoś pomóc , że jest te FORUM
i nie nękać ludzi odpowiedzialnych za ową stronę. dajmy sobie na wstrzymanie nie doprowadzajmy do upadku i nie dręczmy a raczej postępujmy tak jak nie należy , może wtedy wróci do normy
strona jest czyjaś ,pomagali mu , starali się a teraz najlepiej zlikwidować?
TEGO CHCEMY?

Struna - |20 Sty 2016|, 2016 14:36

kilka osób wspomniało o
gt500 napisał/a:
"forumowy znawca tematów wszelkich i bożyszcze tłumów"

generalnie analizując "bytność" tegoż znawcy można by się pokusić, że prócz fermentu za wiele nie wnosi, co poniekąd( jak dla mnie ) nasuwa jeden wniosek, który może wykonać tylko ktoś z nickiem koloru zielonego lub czerwonego :)

Maross - |20 Sty 2016|, 2016 14:49

mnie tam bardziej od znawcy przeszkadzał pewien fajter , no ale co tam , ja głupi jestem , lubię tych "złych" ;) i cały ten temat to zapewne wina gościny u mnie... to już wiecie kogo ścigać :P
WieSiu - |20 Sty 2016|, 2016 14:50

A ja dalej nie widzę w tych wypowiedziach odpowiedzi na pierwszy post tego tematu. Wydaje się że miał on na celu ustalenie jakiegoś sprawnego zespołu który będzie bardziej dbał o to forum alby jazdy które stąd nie znikną chociaż stlumic w zarodku i sprawić że reakcja moderatorów będzie dużo szybsza i uczciwsza niż ma to miejsce teraz.
gt500 - |20 Sty 2016|, 2016 15:01

No na to pytanie musi się ktoś kompetentny wypowiedzieć że chcą aby ktoś to moderował dodatkowo.
Jacek12 - |20 Sty 2016|, 2016 15:17

http://ford-scorpio.pl/forum/staff.php?g=mod
Jest pięciu moderatorów,
wystarczy dwóch by utrzymać porządek na forum,
dwóch nowych,aktywnych,bezstronnych.
Starych moderatorów odesłać na emeryturę.
Speedo,jesteś administratorem,sam musisz często sprawdzać posty,czy moja propozycja jest złym wyjściem?Miałbyś spokój,z resztą Sam wspominałeś chyba z rok temu że przydały by się zmiany.(może to Wąski pisał)

levy - |20 Sty 2016|, 2016 15:33

forum fajne , za starych czasów ok , a teraz zachowujemy się jak stare dziady patrzących się z okna co nie pozwalają się bawić dzieciakom
bo Oni wychowali i teraz nie musza bo nie :tabliczka bo psy tabliczka nie karmic golebi(wróble tak) tabliczka bo się przewrocilem sami nowobogaccy
jeszcze trochę a będzie tablizka no FST

[ Dodano: |20 Sty 2016|, 2016 15:39 ]
straszne larum
chyba trzeba zrobić porządek
chyba trzeba uspokoić ludzi
"ale czy trzeba" sami się zastanówmy

gufer-posepny - |20 Sty 2016|, 2016 15:50

większość nadzoruje automat bo i tak nikt nie siedzi 24h/dobę żeby czytać każdego posta . są dość duże fora i tam tego jest sporo . Temat się sam rozwiąże za 2-3 lata max bo chyba ostatnie scorpio złamie się w pół i tyle .
Adam_2000 - |20 Sty 2016|, 2016 15:55

Od dawna mamy już nowego "zielonego" i jakoś też nic nie robi ;)
levy - |20 Sty 2016|, 2016 16:04

a jak by zapiski forum zostawil?
nowa rejestracja
zostaną tylko Ci co maja scorpio lub Ci co związanie ze scorpio
zostaną osoby c chcą
nowe przybędą co maja
zostnie pare osob
ktoś to dopilnuje
czy taka opcjia wchodzi w gre

[ Dodano: |20 Sty 2016|, 2016 16:05 ]
zostaną przypuszczam zainteresowani

WieSiu - |20 Sty 2016|, 2016 16:12

levy, w mojej opini takie rozwiązanie nie ma sensu i raczej jest niewykonalne, rozwalilo by forum już do końca
Struna - |20 Sty 2016|, 2016 16:12

Maross napisał/a:
mnie tam bardziej od znawcy przeszkadzał pewien fajter
ups, a ja myślałem, że to ta sama osoba :)
ford2fast - |20 Sty 2016|, 2016 16:37

WieSiu napisał/a:
A ja dalej nie widzę w tych wypowiedziach odpowiedzi na pierwszy post tego tematu. Wydaje się że miał on na celu ustalenie jakiegoś sprawnego zespołu który będzie bardziej dbał o to forum alby jazdy które stąd nie znikną chociaż stlumic w zarodku i sprawić że reakcja moderatorów będzie dużo szybsza i uczciwsza niż ma to miejsce teraz.

Nie widzisz ? :)
Pablo19 został moderatorem
Czyli jest dwóch moderatorów na forum :)

Adam_2000 napisał/a:
Od dawna mamy już nowego "zielonego" i jakoś też nic nie robi ;)

Jeżeli masz na myśli Tofika to jest to drugie wcielenie Wąskiego :):
ZOMO to drugie wcielenie Speedo
Teoretycznie w rolę ZOMO miały się przebierać różne osoby
Przynajmniej tak to było ustalone
W rzeczywistości z ZOMO korzysta tylko Speedo :)

Jacek12 napisał/a:
wystarczy dwóch by utrzymać porządek na forum,
dwóch nowych,aktywnych,bezstronnych.
Starych moderatorów odesłać na emeryturę.

Popieram w całej rozciągłości :roll:
Zysio na drugie miejsce i już jest komplet :)

WieSiu - |20 Sty 2016|, 2016 16:44

A to przepraszam. Nie przyglądał się grupom, ale mógł chociaż ktoś napisać że go dodano :p

Gratuluję Pablo :D

ford2fast - |20 Sty 2016|, 2016 16:46

Powiadomienie o tym samo przyszło do mojego komputra :):
jaroz - |20 Sty 2016|, 2016 21:52

gufer-posepny napisał/a:
za 2-3 lata max bo chyba ostatnie scorpio złamie się w pół i tyle .
Marek, trochę więcej optymizmu. Ja chcę aby jeszcze Scorpio pojeździło z 10 lat, aby mój Syn mógł sam nim jeździć, żeby wiedział co to porządne fury były. Myślisz, że dlaczego robię ten remont?
ford2fast - |20 Sty 2016|, 2016 22:16

gufer-posepny napisał/a:
Temat się sam rozwiąże za 2-3 lata max bo chyba ostatnie scorpio złamie się w pół i tyle

Za wyjątkiem moich :)

WieSiu napisał/a:
Gratuluję Pablo :D

Nie wiem czy jest czego gratulować :roll:
Aby być dobrym moderatorem trzeba się sporo napocić i raczej dobrego słowa za to w podziękowaniu nie usłyszysz :)

Jankes - |20 Sty 2016|, 2016 22:35

No i dobra, zobaczymy co Paweł zdziała, ale kurcze jest jeden, czy da rade, jest masa zaległości na forum.

Może warto zapytac reszte starych modów czy maja ochote pomagac, bo loguja sie raz na kilka miesiecy, a raczej pomoc liczy sie codzienna niz taka na kilka miesięcy.

ford2fast - |20 Sty 2016|, 2016 22:47

Jankes napisał/a:
No i dobra, zobaczymy co Paweł zdziała, ale kurcze jest jeden, czy da rade, jest masa zaległości na forum.

Może warto zapytac reszte starych modów czy maja ochote pomagac, bo loguja sie raz na kilka miesiecy, a raczej pomoc liczy sie codzienna niz taka na kilka miesięcy.

Teoretycznie nie ma już starych moderatorów za wyjątkiem Anety :)

Jacek12 - |20 Sty 2016|, 2016 23:41

Jankes napisał/a:

Po pierwsze to pisz po polsku bo mam masę czerwonych podkreśleń w twojej wypowiedzi,po drugie to b.narzekałeś na starych moderatorów że nie robią roboty,teraz szybko zaczynasz za nimi tęsknić.
Jak Pablo nie da rady to liczę że sam poprosi odpowiednich ludzi o pomoc.

Jankes - |21 Sty 2016|, 2016 07:16

Jacek12 napisał/a:
Jankes napisał/a:

Po pierwsze to pisz po polsku bo mam masę czerwonych podkreśleń w twojej wypowiedzi,po drugie to b.narzekałeś na starych moderatorów że nie robią roboty,teraz szybko zaczynasz za nimi tęsknić.
Jak Pablo nie da rady to liczę że sam poprosi odpowiednich ludzi o pomoc.

Dziękuje za cenne uwagi.

Proponuje kol. Jacek 12 na juniora moda, albo pomoc w moderacji, będzie sprawdzał poprawność ortograficzna każdego postu.

Nie sądzę ze zacznę tęsknic, a jak się stęsknię, to wezmę telefon i pogadam z Pawłem czy Aneta, albo wpadnę do nich na kawę.

Pershing - |24 Sty 2016|, 2016 10:33

Jankes napisał/a:
a jak się stęsknię, to wezmę telefon i pogadam z Pawłem czy Aneta, albo wpadnę do nich na kawę.

Oczywiscie zapraszam :)

bingo - |24 Sty 2016|, 2016 13:39

jak będz
Jankes napisał/a:
czy Aneta, albo wpadnę do nich na kawę
- jak już będziesz u Anety, to i do mnie zajrzyj :-d
gufer-posepny - |24 Sty 2016|, 2016 15:26

Jest 4 modów , 12 stałych userów . i zawsze awantura .
Jacek12 - |24 Sty 2016|, 2016 16:45

Tofik Ostatnia wizyta: |8 Paź 2012|, 2012 10:37
Praktycznie jest dwóch moderatorów aktywnych.

Rafał A.(antek) - |24 Sty 2016|, 2016 20:50

Jankes napisał/a:
Może warto zapytac reszte starych modów czy maja ochote pomagac, bo loguja sie raz na kilka miesiecy, a raczej pomoc liczy sie codzienna niz taka na kilka miesięcy

wiesz... kiedyś właściciel forum podziękował mi z dnia na dzień wyłączając funkcje... bez słowa uprzedzenia, ani "dziękuje" a potem oficjalnie napisał że zrezygnowałem... mimo iż praktycznie współtworzyłem to forum, byłem codziennie i czytałem wszystkie posty, niejednokrotnie siedząc ze Speedo po nocach, porządkując i pomagając. Nawet teraz jak spojrzycie w statystyki, mimo już kilkuletniej "nieobecności" na forum jestem na wysokiej pozycji ilości postów i "pomógł" to chyba świadczy o czasie i wiedzy poświęconej tu na forum...
Więc jak tu wspierać taki "prywatny" grajdołek? A kiedyś było fajnie...
Wiedzy i znajomych tu poznanych jednak nikt nie odbierze. A czy powstanie to forum... myślę że w dużej mierze zależy też od jego właściciela i jego polityki.

ford2fast - |25 Sty 2016|, 2016 00:32

Tak zwany "właściciel forum " nie jest na szczęście właścicielem jego użytkowników i własności intelektualnej zgromadzonej na tym forum
To że opłaca serwer nie daje mu do tego prawa
Zawsze możemy go od tego uciążliwego obowiązku uwolnić , proponowałem mu to już dawno
A to że postępuje tak a nie inaczej to jego sprawa
Już od dawna jest uświadomiony o konsekwencjach jakie niesie za sobą nierozsądne postępowanie :)

Struna - |25 Sty 2016|, 2016 16:25

ford2fast napisał/a:
Już od dawna jest uświadomiony o konsekwencjach jakie niesie za sobą nierozsądne postępowanie
taaa, możesz mu na hebel wskoczyć co najwyżej :)
Jacek12 - |25 Sty 2016|, 2016 19:27

ford2fast napisał/a:
Tak zwany "właściciel forum " nie jest na szczęście właścicielem jego użytkowników i własności intelektualnej zgromadzonej na tym forum

Czyli forum należy traktować jak nośnik danych,podobnie jak pendrive,
nośników danych może być dużo,wystarczy skopiować zawartość forum i przerzucić na inny nośnik.Jednak zgodę na to wyrazić muszą chyba wszyscy użytkownicy,zgadza się?

Pawel - |25 Sty 2016|, 2016 19:50

pablo19 - |25 Sty 2016|, 2016 21:14

Jak zafundujesz to chętnie zwiedzę tamte strony Pawle.
Maross - |25 Sty 2016|, 2016 21:22

pablo19, jak jedziesz jedynką to ja się pisze na takie trophy ,z Tobą i Kevinem nie zginę ;)
kuba - |25 Sty 2016|, 2016 21:42

W zasadzie to o co chryja?
Przeczytałem temat od początku, ale nie jarzę.
Bo ktoś komuś coś skasował???

ford2fast - |25 Sty 2016|, 2016 23:05

Speedo napisał/a:
każdy rejestrujący się na forum klika ptaszek pod klauzulą w której m.in.

Kod:
Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz). Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów. Przyjmujesz do wiadomości, że webmaster, administrator i moderatorzy tego forum mają prawo do usuwania, zmiany lub zamykania każdego wątku w każdej chwili jeśli zajdzie taka potrzeba. Jako użytkownik zgadzasz się, że wszystkie informacje, które wpiszesz będą przechowywane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże webmaster, administrator i moderatorzy nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hackerskie prowadzące do pozyskania tych danych.

a że niektórzy nie czytali, no cóż...

Smarować takie do ptaszkowania to se można do oporu i byle co :)
Jeżeli pozostaje w niezgodzie z prawem obowiązującym w Polsce , nie ma żadnej mocy prawnej

Czyli tak w naszym ojczystym języku : wszelkie zgody wymagane przy rejestracji są spuszczane z wodą klozetową w przypadku sprzeczności z obowiązującą wykładnią prawa :)

jaroz - |26 Sty 2016|, 2016 08:27

ford2fast napisał/a:
wszelkie zgody wymagane przy rejestracji są spuszczane z wodą klozetową w przypadku sprzeczności z obowiązującą wykładnią prawa
to się akurat zgadza. Nadrzędnymi są przepisy prawa obowiązującego w Polsce. To tak samo jak ze znakiem zakaz wjazdu pojazdów z LPG - mogą mi wskoczyć. Wjeżdżam i już. I to zawsze :)
kat - |26 Sty 2016|, 2016 08:44

zawsze mozna powiedziec,nie zgadzam sie i nie rejestruje
Kamil_Scorpio_ - |26 Sty 2016|, 2016 09:30

kat napisał/a:
zawsze mozna powiedziec,nie zgadzam sie i nie rejestruje

Tu Andrzej ma racje, nikt nie ma obowiązku się tu zarejestrować, druga sprawa że się rejestrują bo to dobry bank pamięci wielo letniej. Cały czas myślałem że ten temat jest prze zemnie ale patrzę że jednak nie, sami się gryziecie na wzajem, ja ochłonąłem, wypadłem z nałogu forum, może warto spróbować klikając "wyloguj" i się zresetować? Po tym można nawet fajną rangę dostać.

Pablo 95Krk - |26 Sty 2016|, 2016 09:41

pepi napisał/a:

A tak na poważnie ja proponuję traktować ludzi tak jak oni was traktują i więcej luzu do siebie i innych

Bingo

pepi napisał/a:
przesadzacie i tyle
więcej luzu i będzie dobrze i niech każdy dwa razy się zastanowi czy zawsze trzeba się odzywać
i wkładać kija w mrowisko a potem zdziwionym być że mrówki gryzą

[ Dodano: |20 Sty 2016|, 2016 13:51 ]
podgryzanie też jest dość fajne tylko z głową i po ludzku

Bingo 2 :-))