| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Spotkania i Zloty - Poznań 09.04.2006r. Otwarcie Sezonu Tuningowego
Szuler - |6 Kwi 2006|, 2006 18:43 Temat postu: Poznań 09.04.2006r. Otwarcie Sezonu Tuningowego Jak co roku będzie otwarcie sezonu tuningowego. Jak co roku na parkingu przed stadionem Lecha. Ja tam będę pewnie większość dnia razem z ekipą Cosmy. Jakby ktoś od naszych się wybierał to zapraszam. Pewnie jak rok temu wjazd na sam parking będzie płatny ale zawsze można zostawić samochód przed parkingiem i wejść pieszo i pooglądać całkiem ładne furki. W zeszłym roku parę rodzynek było... Jakby ktoś chciał mnie tam namierzyć to najlepiej na komórkę: 604609454. Jak będę wiedział o której konkretnie godzinie tam będę to dam znać
Pozdrawiam
Szuler
Cosma - |22 Kwi 2006|, 2006 23:49
jedna fota z imprezy, ale lepsze to niż nic:) :
postawiliśmy scorupę z vectrami, poszliśmy oglądac fury na lechu (a było co) a jak wróciliśmy to zastaliśmy oflagowane już auto - kurde dobrze wyklapana ta viki
Rafał A.(antek) - |23 Kwi 2006|, 2006 01:50
zasłonili co by nie przyciagał wzroku i nie odciagał oczu od tych opli ubogich w wyposarzenie
Cosma - |23 Kwi 2006|, 2006 12:32
| Rafał A.(antek) napisał/a: | zasłonili co by nie przyciagał wzroku i nie odciagał oczu od tych opli ubogich w wyposarzenie |
no ja nie pojechałam na otwarcie swoim skarbem więc rzeczywiście mogły tam być jakieś ubogo wyposażone ople
Matth - |23 Kwi 2006|, 2006 12:34
heh widze ze nie pojechalas na bednary na drift cup.. szkoda ze tak daleko
Rafał A.(antek) - |23 Kwi 2006|, 2006 13:32
| Cytat: | | no ja nie pojechałam na otwarcie swoim skarbem więc rzeczywiście mogły tam być jakieś ubogo wyposażone ople |
no twoja Viki to wyjątek (masz klime??) ale wśrod starszych ai nawet nowszych opli na polske wyposarzenie to taki luksus jak by, nie wiem czemu, a i nawet jak juz duzo maja, to jeszcze dalego im do scorpiacza, szczegolnie kol Szulera
Np czemu w Vectra B rocznik bodaj 97 2.0 CDX nie ma el szyb z tyłu i klimy?
Matth - |23 Kwi 2006|, 2006 14:06
a czemu cossi BC_Leszcza nie ma elektryki z tylu? tez conajmniej dziwne..
Cosma - |23 Kwi 2006|, 2006 19:44
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | Cytat: | | no ja nie pojechałam na otwarcie swoim skarbem więc rzeczywiście mogły tam być jakieś ubogo wyposażone ople |
no twoja Viki to wyjątek (masz klime??) ale wśrod starszych ai nawet nowszych opli na polske wyposarzenie to taki luksus jak by, nie wiem czemu, a i nawet jak juz duzo maja, to jeszcze dalego im do scorpiacza, szczegolnie kol Szulera
Np czemu w Vectra B rocznik bodaj 97 2.0 CDX nie ma el szyb z tyłu i klimy? |
no masz racje jeśli chodzi o wyposażenie VB, co do zasady marne, ja we VA mam klimę (nawet schowek mam klimatyzowany ), elektrykę z tyłu, jednak scorupa jest o klasę wyższym autem od vectry i jej wyposażenie należy porównywać z omegą
a co do wyjątków to nie taki aż wyjątek z mojej bo CDX jest sporo, a klima w CD jest już wstawiana, jednak trzeba przyznać że jeśli chodzi o elektrykę z tyłu to ciężko trafić
moim następnym autem będzie omesia b po lifcie więc wtedy chętnie porównam wszelkie wyposażenie i osiągi rzecz jasna (MV6)
[ Dodano: 2006-04-23, 19:46 ]
| Matth napisał/a: | heh widze ze nie pojechalas na bednary na drift cup.. szkoda ze tak daleko |
kurde, miałam jechać i totalnie zapomniałam że to już przepadło
Matth - |23 Kwi 2006|, 2006 19:49
ja tez mialem jechac.. ale z racji ze impreza okazala sie byc wyjazdowa dosc dalko nie mialem czym
Rafał A.(antek) - |24 Kwi 2006|, 2006 00:08
no ale omesia B po lifcie jest jak by nieco młodsza niz scorpiak wiec wypada z konkursu
Cosma - |24 Kwi 2006|, 2006 09:57
| Rafał A.(antek) napisał/a: | no ale omesia B po lifcie jest jak by nieco młodsza niz scorpiak wiec wypada z konkursu |
no dobra to niech poliftowa odpadnie, ale i tak porównywać z wielorybem należy omegę a nie vectrę, czyli omesie b przedliftówkę niech już będzie
michalkrak - |24 Kwi 2006|, 2006 19:51 Temat postu: poznan witam wlaśnie wczoraj bylem w poznaniu na gieldzie autek masa ale nie bylo zbytniego wyboru jak przyszlo co do czego szukalismy vectry b byla 1 warta uwagi za 15.500 z 97 .... inne to paście szok 400 km w 1 strone no cóż, ale za to kupiliśmy omegę b sedan 97na pelnym wypasie 2,5 tds klima fotele tempomat 4 el szybki 2 jaski drewniane wyk. szyber ele.ale co mnie rozwalilo to skladana elektrycznie roleta tylnej szyby i nawiewy na tylne boczne szybki ,itd... tego w scorpio niestety nie ma.....za te same pieniądze także podróż powrotna byla komfortowa silniczek ladnie cyka klima robila swoje a bylo gorąco. także mam kolejnego dylemata... hm....
ps szuler dzięki za dokladna rospiske jak dojechać , przydala sie niestety za dlugo nam tam zeszo i już nie dzwonilem...pozdr
Matth - |24 Kwi 2006|, 2006 19:58
2.5tds w omesi to troche oslabiona jednostka bmw R6 jezdzilem bardzo ladnie sie zbiera przynajmniej w bmkach a zapytam ile wam wypila po drodze?
Rafał A.(antek) - |24 Kwi 2006|, 2006 20:10
noo ok a one dopiero w CDX i najlepiej 2,5 V6 jako tako wygladaja. I pewnie lampku w srodku dalej sie nie da wyłaczyc
Cosma - |24 Kwi 2006|, 2006 21:05
michalkrak - gratuluję zakupu, niech się spisuje dobrze!
| Rafał A.(antek) napisał/a: | noo ok a one dopiero w CDX i najlepiej 2,5 V6 jako tako wygladaja. I pewnie lampku w srodku dalej sie nie da wyłaczyc |
prawdziwy miłośnik opli
michalkrak - |24 Kwi 2006|, 2006 21:28 Temat postu: poznan cosma niestety to nie moj nabytek tylko kolegi .........
ps spalanie śr w trasie do 130-140 km 7.5l
troszke na1,2 biegu slaba ale jak sie bujnie to juz ladnie idzie
rafal jaka lampka w środku? u nas wszystko chodzilo ok i nic sie nie świecilo niepotrzebnie
pozdr......
Rafał A.(antek) - |24 Kwi 2006|, 2006 21:30
aa no i wspaniała kontrolke check engine ma napewno ktora napewno uwielbia sie świecic.
Jedno co ma fajne to wyswietlacz od radia wysoko, i moze rolete na tylna szybe (jak miala) bo dalej to nie wiem co ma fajnego (ksenony?)
SirTrojan - |24 Kwi 2006|, 2006 22:07
B po lifcie? a w których latkach takie robili?.
Dla mnie zmieniała się powoli aż wkońcu stała się " C" ( ijuż nie była sobą).
Ktoś mnie wprowadzi w temat. wiem że w 95 poprawiły się tapicerki w środeczku, zaczęli montować reflektory soczewkowa itp. Ale czy to lift ?
Cosma - |24 Kwi 2006|, 2006 22:14
| SirTrojan napisał/a: | B po lifcie? a w których latkach takie robili?.
Dla mnie zmieniała się powoli aż wkońcu stała się " C" ( ijuż nie była sobą).
Ktoś mnie wprowadzi w temat. wiem że w 95 poprawiły się tapicerki w środeczku, zaczęli montować reflektory soczewkowa itp. Ale czy to lift ? |
ale o omegę się pytasz? czy vectre?
nie ma jeszcze czegoś takiego jak omega C - wszyscy na poliftową B mówią C omesie B poliftowe wychodziły albo od 99 albo od 2000
michalkrak - |24 Kwi 2006|, 2006 22:17 Temat postu: poznan check engine sie nie palilo..... podobno byl lift w 97 i 99,
Cosma - |24 Kwi 2006|, 2006 22:30
w omesi B były 2 lifty w zasadzie, pierwszy w `99 kolejny w 2001 i na tą już większosć mówi omega C
zajebczy OT się zrobił, 3 posty na temat
Szuler - |24 Kwi 2006|, 2006 22:52 Temat postu: Re: poznan
| michalkrak napisał/a: | | ps szuler dzięki za dokladna rospiske jak dojechać , przydala sie niestety za dlugo nam tam zeszo i już nie dzwonilem...pozdr |
Spoko, ja w niedzielę byłem zajęty pucowaniem wieloryba na działce . Ciesze się, że mój opis się przydał. A powiedz, były jakieś skorupy na giełdzie? Przeważnie ze 2 wieloryby się trafiały, jak tym razem?
PS. O której godzinie byliście na giełdzie? Tak jak mówiłem, największe okazje są do 9 góra 10 rano
Pozdrawiam
Szuler
Cosma - |24 Kwi 2006|, 2006 23:07
| Speedo napisał/a: | | michalkrak napisał/a: | | check engine sie nie palilo..... |
zarowka wyjeta |
a co macie do check engina to też nie wiem
Rafał A.(antek) - |25 Kwi 2006|, 2006 00:22
| Cosma napisał/a: | | a co macie do check engina to też nie wiem |
nic poza tym ze sie lubi palic
Struna - |26 Kwi 2006|, 2006 09:39
ja w calibrze ujarzmiłem gada i przestała świecić. Kilka węży do wymiany od recyrkulacji i po sprawie było - pewnie jakiś ewenement ale najlepsze jest to, że jak już zapalił się check engine to od razu autko w trybie awaryjnym śmigało, obroty zaczynało odcinać już w okolicy 4500 rpm i wogóle do dupy to jechało
Rafał A.(antek) - |26 Kwi 2006|, 2006 14:08
nooo to se wyobraz jak sie jeździ takim czyms
powymienialem EGRy szmery sondy lambda katalizatory swiece przrwody huje muje a t amenda i tak sieod czasu do czasu zapalała
Struna - |26 Kwi 2006|, 2006 14:09
| Rafał A.(antek) napisał/a: | od czasu do czasu zapalała | od czasu do czasu to pikuś - w calibrze od czasu do czasu to mi gasła
Rafał A.(antek) - |26 Kwi 2006|, 2006 14:22
nie okresliłem przecie interwału czasowego
pierwsze 1- 15min jazdy ok potem albo reset stacyjka albo...
Cosma - |27 Kwi 2006|, 2006 11:37
a mi tam się nie świeci czekuś ani żadna inna kontrolka, zato w scporupie u Szu ciągle miga dziadostwo od poduchy, chlory idzie dostać
Struna - |27 Kwi 2006|, 2006 16:10
| Cosma napisał/a: | zato w scporupie u Szu ciągle miga dziadostwo od poduchy, chlory idzie dostać | odłączyć
COSSY - |27 Kwi 2006|, 2006 20:13
Albo czarne okulary założyć
Rafał A.(antek) - |28 Kwi 2006|, 2006 00:00
zamalowac markerem, albo naprawic
Cosma - |28 Kwi 2006|, 2006 11:39
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | zamalowac markerem |
i to jest szybkie rozwiązanie problemu w razie czego powiem Szulereowi jakby zauważył, że tak mi doradzili jego koledzy z forum
Rafał A.(antek) - |28 Kwi 2006|, 2006 16:07
spoko ja w cossim mialem tak zamalowana kontrolke ładowania powaznie
a ty jako kochana kobieta powinnas po cichu mu wymienic ten pierscien pod kierownica w czasie jak bedzie spal, a nie marudzic ze kontrolka pali. Nawet mozemy ci napisac jak
Cosma - |1 Maj 2006|, 2006 14:20
| Rafał A.(antek) napisał/a: | spoko ja w cossim mialem tak zamalowana kontrolke ładowania powaznie
a ty jako kochana kobieta powinnas po cichu mu wymienic ten pierscien pod kierownica w czasie jak bedzie spal, a nie marudzic ze kontrolka pali. Nawet mozemy ci napisac jak |
a myślisz że niewymienię :711:
tylko prosze o szczegółowy opis jak się tam dostać i co dalej zrobić - wymienić na nowe to ustrojstwo czy wystarczy coś z nim zrobić itp. Bo jak wymienić to muszę jescze gdzieś to dostać a na to czasu już napewno nie bedzie - w pierwszej kolejności moje auto
A łatwo przy okazji coś popsuć przy wymianie tego - najpier trzeba poduchę?
Rafał A.(antek) - |1 Maj 2006|, 2006 14:33
| Cosma napisał/a: | | w pierwszej kolejności moje auto |
no wiesz co! jak mozesz!
a wymienia sie latwo, najpierw poducha na 2 torxy od tyłu, pozniej koło kierownicy na śróbe klucz 15 i masz dostep do pierścienia
|
|