Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Spotkania i Zloty - Poznań 09.04.2006r. Otwarcie Sezonu Tuningowego

Szuler - |6 Kwi 2006|, 2006 18:43
Temat postu: Poznań 09.04.2006r. Otwarcie Sezonu Tuningowego
Jak co roku będzie otwarcie sezonu tuningowego. Jak co roku na parkingu przed stadionem Lecha. Ja tam będę pewnie większość dnia razem z ekipą Cosmy. Jakby ktoś od naszych się wybierał to zapraszam. Pewnie jak rok temu wjazd na sam parking będzie płatny ale zawsze można zostawić samochód przed parkingiem i wejść pieszo i pooglądać całkiem ładne furki. W zeszłym roku parę rodzynek było... Jakby ktoś chciał mnie tam namierzyć to najlepiej na komórkę: 604609454. Jak będę wiedział o której konkretnie godzinie tam będę to dam znać

Pozdrawiam
Szuler

Cosma - |22 Kwi 2006|, 2006 23:49

jedna fota z imprezy, ale lepsze to niż nic:) :

postawiliśmy scorupę z vectrami, poszliśmy oglądac fury na lechu (a było co) a jak wróciliśmy to zastaliśmy oflagowane już auto - kurde dobrze wyklapana ta viki ;) :690:

Rafał A.(antek) - |23 Kwi 2006|, 2006 01:50

zasłonili co by nie przyciagał wzroku i nie odciagał oczu od tych opli ubogich w wyposarzenie :)
Cosma - |23 Kwi 2006|, 2006 12:32

Rafał A.(antek) napisał/a:
zasłonili co by nie przyciagał wzroku i nie odciagał oczu od tych opli ubogich w wyposarzenie :)

no ja nie pojechałam na otwarcie swoim skarbem więc rzeczywiście mogły tam być jakieś ubogo wyposażone ople ;) :mrgreen:

Matth - |23 Kwi 2006|, 2006 12:34

heh :) widze ze nie pojechalas na bednary na drift cup.. szkoda ze tak daleko :/
Rafał A.(antek) - |23 Kwi 2006|, 2006 13:32

Cytat:
no ja nie pojechałam na otwarcie swoim skarbem więc rzeczywiście mogły tam być jakieś ubogo wyposażone ople

no twoja Viki to wyjątek (masz klime??) ale wśrod starszych ai nawet nowszych opli na polske wyposarzenie to taki luksus jak by, nie wiem czemu, a i nawet jak juz duzo maja, to jeszcze dalego im do scorpiacza, szczegolnie kol Szulera :)

Np czemu w Vectra B rocznik bodaj 97 2.0 CDX nie ma el szyb z tyłu i klimy?

Matth - |23 Kwi 2006|, 2006 14:06

a czemu cossi BC_Leszcza nie ma elektryki z tylu? tez conajmniej dziwne..
Cosma - |23 Kwi 2006|, 2006 19:44

Cytat:
no ja nie pojechałam na otwarcie swoim skarbem więc rzeczywiście mogły tam być jakieś ubogo wyposażone ople

no twoja Viki to wyjątek (masz klime??) ale wśrod starszych ai nawet nowszych opli na polske wyposarzenie to taki luksus jak by, nie wiem czemu, a i nawet jak juz duzo maja, to jeszcze dalego im do scorpiacza, szczegolnie kol Szulera :)

Np czemu w Vectra B rocznik bodaj 97 2.0 CDX nie ma el szyb z tyłu i klimy?

no masz racje jeśli chodzi o wyposażenie VB, co do zasady marne, ja we VA mam klimę (nawet schowek mam klimatyzowany :) ), elektrykę z tyłu, jednak scorupa jest o klasę wyższym autem od vectry i jej wyposażenie należy porównywać z omegą :D

a co do wyjątków to nie taki aż wyjątek z mojej bo CDX jest sporo, a klima w CD jest już wstawiana, jednak trzeba przyznać że jeśli chodzi o elektrykę z tyłu to ciężko trafić

moim następnym autem będzie omesia b po lifcie więc wtedy chętnie porównam wszelkie wyposażenie i osiągi rzecz jasna (MV6) :D :cool:

[ Dodano: 2006-04-23, 19:46 ]
Matth napisał/a:
heh :) widze ze nie pojechalas na bednary na drift cup.. szkoda ze tak daleko :/

kurde, miałam jechać i totalnie zapomniałam że to już :/ przepadło :(

Matth - |23 Kwi 2006|, 2006 19:49

ja tez mialem jechac.. ale z racji ze impreza okazala sie byc wyjazdowa dosc dalko nie mialem czym :(
Rafał A.(antek) - |24 Kwi 2006|, 2006 00:08

no ale omesia B po lifcie jest jak by nieco młodsza niz scorpiak wiec wypada z konkursu :)
Cosma - |24 Kwi 2006|, 2006 09:57

no ale omesia B po lifcie jest jak by nieco młodsza niz scorpiak wiec wypada z konkursu :)

no dobra to niech poliftowa odpadnie, ale i tak porównywać z wielorybem należy omegę a nie vectrę, czyli omesie b przedliftówkę niech już będzie :P

michalkrak - |24 Kwi 2006|, 2006 19:51
Temat postu: poznan
witam wlaśnie wczoraj bylem w poznaniu na gieldzie autek masa ale nie bylo zbytniego wyboru jak przyszlo co do czego szukalismy vectry b byla 1 warta uwagi za 15.500 z 97 .... inne to paście szok 400 km w 1 strone no cóż, ale za to kupiliśmy omegę b sedan 97na pelnym wypasie 2,5 tds klima fotele tempomat 4 el szybki 2 jaski drewniane wyk. szyber ele.ale co mnie rozwalilo to skladana elektrycznie roleta tylnej szyby i nawiewy na tylne boczne szybki ,itd... tego w scorpio niestety nie ma.....za te same pieniądze także podróż powrotna byla komfortowa silniczek ladnie cyka klima robila swoje a bylo gorąco. także mam kolejnego dylemata... hm....

ps szuler dzięki za dokladna rospiske jak dojechać , przydala sie niestety za dlugo nam tam zeszo i już nie dzwonilem...pozdr

Matth - |24 Kwi 2006|, 2006 19:58

2.5tds w omesi to troche oslabiona jednostka bmw R6 :) jezdzilem bardzo ladnie sie zbiera przynajmniej w bmkach ;) a zapytam ile wam wypila po drodze?
Rafał A.(antek) - |24 Kwi 2006|, 2006 20:10

noo ok a one dopiero w CDX i najlepiej 2,5 V6 jako tako wygladaja. I pewnie lampku w srodku dalej sie nie da wyłaczyc :P
Cosma - |24 Kwi 2006|, 2006 21:05

michalkrak - gratuluję zakupu, niech się spisuje dobrze! :706:

noo ok a one dopiero w CDX i najlepiej 2,5 V6 jako tako wygladaja. I pewnie lampku w srodku dalej sie nie da wyłaczyc :P

prawdziwy miłośnik opli :mrgreen:

michalkrak - |24 Kwi 2006|, 2006 21:28
cosma niestety to nie moj nabytek tylko kolegi ......... :706:
ps spalanie śr w trasie do 130-140 km 7.5l
troszke na1,2 biegu slaba ale jak sie bujnie to juz ladnie idzie
rafal jaka lampka w środku? u nas wszystko chodzilo ok i nic sie nie świecilo niepotrzebnie
pozdr...... :706:

Rafał A.(antek) - |24 Kwi 2006|, 2006 21:30

aa no i wspaniała kontrolke check engine ma napewno :) ktora napewno uwielbia sie świecic.

Jedno co ma fajne to wyswietlacz od radia wysoko, i moze rolete na tylna szybe (jak miala) bo dalej to nie wiem co ma fajnego :( (ksenony?)

SirTrojan - |24 Kwi 2006|, 2006 22:07

B po lifcie? a w których latkach takie robili?.
Dla mnie zmieniała się powoli aż wkońcu stała się " C" ( ijuż nie była sobą).
Ktoś mnie wprowadzi w temat. wiem że w 95 poprawiły się tapicerki w środeczku, zaczęli montować reflektory soczewkowa itp. Ale czy to lift ?

Cosma - |24 Kwi 2006|, 2006 22:14

SirTrojan napisał/a:
B po lifcie? a w których latkach takie robili?.
Dla mnie zmieniała się powoli aż wkońcu stała się " C" ( ijuż nie była sobą).
Ktoś mnie wprowadzi w temat. wiem że w 95 poprawiły się tapicerki w środeczku, zaczęli montować reflektory soczewkowa itp. Ale czy to lift ?

ale o omegę się pytasz? czy vectre? :)
nie ma jeszcze czegoś takiego jak omega C - wszyscy na poliftową B mówią C :mrgreen: omesie B poliftowe wychodziły albo od 99 albo od 2000

michalkrak - |24 Kwi 2006|, 2006 22:17
check engine sie nie palilo..... :706: podobno byl lift w 97 i 99,
Cosma - |24 Kwi 2006|, 2006 22:30

w omesi B były 2 lifty w zasadzie, pierwszy w `99 kolejny w 2001 i na tą już większosć mówi omega C :)

zajebczy OT się zrobił, 3 posty na temat :690:

Szuler - |24 Kwi 2006|, 2006 22:52
Temat postu: Re: poznan
michalkrak napisał/a:
ps szuler dzięki za dokladna rospiske jak dojechać , przydala sie niestety za dlugo nam tam zeszo i już nie dzwonilem...pozdr

Spoko, ja w niedzielę byłem zajęty pucowaniem wieloryba na działce :) . Ciesze się, że mój opis się przydał. A powiedz, były jakieś skorupy na giełdzie? Przeważnie ze 2 wieloryby się trafiały, jak tym razem?

PS. O której godzinie byliście na giełdzie? Tak jak mówiłem, największe okazje są do 9 góra 10 rano :)

Pozdrawiam
Szuler

Cosma - |24 Kwi 2006|, 2006 23:07

Speedo napisał/a:
michalkrak napisał/a:
check engine sie nie palilo.....

zarowka wyjeta ;)

a co macie do check engina to też nie wiem :P ;)

Rafał A.(antek) - |25 Kwi 2006|, 2006 00:22

Cosma napisał/a:
a co macie do check engina to też nie wiem

nic poza tym ze sie lubi palic :)

Struna - |26 Kwi 2006|, 2006 09:39

ja w calibrze ujarzmiłem gada i przestała świecić. Kilka węży do wymiany od recyrkulacji i po sprawie było - pewnie jakiś ewenement :D ale najlepsze jest to, że jak już zapalił się check engine to od razu autko w trybie awaryjnym śmigało, obroty zaczynało odcinać już w okolicy 4500 rpm i wogóle do dupy to jechało :D
Rafał A.(antek) - |26 Kwi 2006|, 2006 14:08

nooo to se wyobraz :) jak sie jeździ takim czyms

powymienialem EGRy szmery sondy lambda katalizatory swiece przrwody huje muje a t amenda i tak sieod czasu do czasu zapalała :P

Struna - |26 Kwi 2006|, 2006 14:09

od czasu do czasu zapalała :P
od czasu do czasu to pikuś - w calibrze od czasu do czasu to mi gasła :D
Rafał A.(antek) - |26 Kwi 2006|, 2006 14:22

nie okresliłem przecie interwału czasowego :)
pierwsze 1- 15min jazdy ok potem albo reset stacyjka albo...

Cosma - |27 Kwi 2006|, 2006 11:37

a mi tam się nie świeci czekuś ani żadna inna kontrolka, zato w scporupie u Szu ciągle miga dziadostwo od poduchy, chlory idzie dostać :P :cool:
Struna - |27 Kwi 2006|, 2006 16:10

Cosma napisał/a:
zato w scporupie u Szu ciągle miga dziadostwo od poduchy, chlory idzie dostać :P :cool:
odłączyć :D
COSSY - |27 Kwi 2006|, 2006 20:13

Albo czarne okulary założyć
Rafał A.(antek) - |28 Kwi 2006|, 2006 00:00

zamalowac markerem, albo naprawic :P
Cosma - |28 Kwi 2006|, 2006 11:39

zamalowac markerem

i to jest szybkie rozwiązanie problemu ;) w razie czego powiem Szulereowi jakby zauważył, że tak mi doradzili jego koledzy z forum ;) :690:

Rafał A.(antek) - |28 Kwi 2006|, 2006 16:07

spoko ja w cossim mialem tak zamalowana kontrolke ładowania :P powaznie :)

a ty jako kochana kobieta powinnas po cichu mu wymienic ten pierscien pod kierownica w czasie jak bedzie spal, a nie marudzic ze kontrolka pali. Nawet mozemy ci napisac jak :P

Cosma - |1 Maj 2006|, 2006 14:20

spoko ja w cossim mialem tak zamalowana kontrolke ładowania :P powaznie :)

a ty jako kochana kobieta powinnas po cichu mu wymienic ten pierscien pod kierownica w czasie jak bedzie spal, a nie marudzic ze kontrolka pali. Nawet mozemy ci napisac jak :P

a myślisz że niewymienię :711:
tylko prosze o szczegółowy opis jak się tam dostać i co dalej zrobić - wymienić na nowe to ustrojstwo czy wystarczy coś z nim zrobić itp. :) Bo jak wymienić to muszę jescze gdzieś to dostać a na to czasu już napewno nie bedzie - w pierwszej kolejności moje auto :mrgreen:
A łatwo przy okazji coś popsuć przy wymianie tego - najpier trzeba poduchę?

Rafał A.(antek) - |1 Maj 2006|, 2006 14:33

Cosma napisał/a:
w pierwszej kolejności moje auto

no wiesz co! jak mozesz!

a wymienia sie latwo, najpierw poducha na 2 torxy od tyłu, pozniej koło kierownicy na śróbe klucz 15 i masz dostep do pierścienia