| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Inne - Ford Focus 1 rodzicowóz
gt500 - |2 Lip 2017|, 2017 11:43 Temat postu: Ford Focus 1 rodzicowóz Miało być scorpio ale nieoszukujmy się to nie jest już auto typu kup, ogarnij ciut i jeździj. Byliśmy oglądać jednego bez podłogi.
2 auta czekają na rzebranie, a w scorpiaku wiązki skrzynki to jak amen w pacierzu więc zapadła decyzja o Focusie. Miał być 2.0 bena ale trafiło się ładne 1.8 mega blisko bo 50 km więc jest
Ford Focus 1.8 115 koni bena blacktop po lifcie 2004r w kombiaczu, zielona perła
Pojechaliśmy odpaliliśmy, ładnie chodzi, nie klepał, wnętrze nie zniszczone wszystko sprawne, cisza w środku nic nie puka nic nie stuka nic nie trzeszczy
1 właściciel przez cały czas.
Wypas całkiem fajny
Grzane szybki przód tył, spryski też
lusterka el
klima manualna sprawna
kontrola trakcji abs
centralny z pilotem
Roleta w bagażniku jest wszystko ładne nie zajechane.
Co najważniejsze bez rdzy. Mikro nalocik na rantach przednich błotników nadole, na rantach progów tyl z tyłu ktoś lewarek podstawiał i pokiereszował. Zero dziur zgnilizny itp itd
Auto tak jak kupione tak foty porobione, oprócz nowej bateryjki w pilocie nic nie robiłem.
Wlecą pewnie alusy ogólna polerka i czyszczenie oraz malowanie przedniego zderzaka i podstawowy serwis
Olej filtry rozrząd.
Aaa klocki z tyłu się skończyły
pablo19 - |2 Lip 2017|, 2017 15:43
Prosto od Niemca
gt500 - |2 Lip 2017|, 2017 17:31
no tak można powiedzieć, fakt że w De był jeden właściciel dopiero po zakupie zauważyłem. Auto nic nie picowane tak jak na plac było odstawione tak przywieźli i tyle.
Liście pod maską ,nie umyty zakurzony. Na zderzaku przednim było wielkie przetarcie a okazało się że to większość farby z czegoś co zostało przytarte. Ryska tylko drobna została po zmyciu
Chyba nawet za wiele nie oglądali bo jeszcze udało się utargować troche na wymianę wydechu końcowego który mocno w środku było słychać a wyszło że to osłona luźna a wydech git.
Autko zrobiło narazie nie dużo bo z 2000km i naprawdę przyjemnie się śmiga.
Gucław - |2 Lip 2017|, 2017 17:34
Myślę że to już czas właśnie rozglądać się za focusem/mondeo czymkolwiek innym jeśli ma na codzień dzieci wozić . A nie ciągła loteria ... zajadę ... a czy wrócę ?
gt500 - |2 Lip 2017|, 2017 17:52
Ja do scorpio mam zaufanie jak jest zrobione to co ma być. A to niestety w przypadku scorpio nie forumowego doinwestowanego równa się całość do roboty. A że kolejny rok przez wydarzenia losowe przekładam temat" poszukiwania mocy" w scorpiaku to udało mi się namówić na focusa ojca.
rafalski - |5 Lip 2017|, 2017 21:07
Fajny kolorek i stan patrząc po fotkach. W ogóle polifty lepiej wyglądają. Mam srzed i zastanawiam się czy nie zmienić przodu. Pomyślcie nad przyciemnieniem szyb z tyłu. Wygląda to dobrze i daje dyskrecje. Ja mam tak u siebie. Jedyny minus to utrudnione cofanie w nocy. Niech dobrze służy.
Gucław - |5 Lip 2017|, 2017 22:00
Kierunki z przodu w zderzaku były lepsze . Lepiej widoczne . Potem przeszły do lamp i to średni pomysł był .
rafalski - |6 Lip 2017|, 2017 13:01
Co do widoczności nie zastanawiałem się, ale polift wygląda o niebo lepiej bez tych doklejonych kierunków.
gt500 - |11 Mar 2018|, 2018 10:54
Teraz tak patrzę że za 2 miechy rok jeżdżenia i w sumie opróćz filtrów oleju, cewki i klocków z tyłu nic nie było zrobione. Teraz się ciut nazbierało
Poleciały nowe tarcze i klocki na tył
A dzisiaj zamontowałem kamoke na przód. Cena bardzo fajna za tarcze i klocki a wykonane to wszystko na oko bardzo fajnie. No i tarcza malowana co w pułapie 180 zł za kpl klocki tarcze się nie uświadczy.
Jeszcze do ruszanie pozostało tylne zawieszenie bo już ma luzy i łącznik elastyczny wydechu jeszcze nie furczy ale wygląda już słabo.
gufer-posepny - |12 Mar 2018|, 2018 21:26
biorąc pod uwagę że mi tarcze po 5 tyś km średnio padają to opłaca się montować najtańszy szajs , opcjonalnie dam teraz do mechanika z 2 lata gwarancji to chociaż z raz wymieni krążki na nowe . więc się opłaca .
gt500 - |12 Mar 2018|, 2018 22:51
z najtańszych nie są bo można kupić sporo firm od 140 zł za kpl, ale mega wysoka półka w opiniach to nie jest, chociaż podejrzewam że bedzie kamoka coraz droższa.
A co do tarcz to ja w scorpio 300mm z mondka mk3 tak przerabiałem.
Girling 3000 km reklamacja zwrot kasy
trw 1200 km krzywe - zwrot kasy ,chociaż były najbardziej krzywe przy pomiarach z tej całej trójki to pierw trw odpisał na reklamację krzywych tarcz- piszczenie spowodowane jest zbyt długim staniem auta
tekxtar 2000 km krzywe zwrot kasy
Od kilku lat i jakiś 20 tyś km tarcze A.B.S zero problemów, dostały nawet na lotnisku już kilka razy.
kat - |12 Mar 2018|, 2018 23:41
ABS robi przyzwoite tarcze i kloce.Holenderska firma zajmujaca sie tylko ukladami hamulcowymi.
pablo19 - |12 Mar 2018|, 2018 23:45
gt500, jak i komu zgłaszałeś reklamacje, które Ci uznawali?
gt500 - |13 Mar 2018|, 2018 09:28
w sklepie którym kupuje a sprzedawca w hurtowni. Tylko ja zaraz do tarcz dołączam z firmy pomiar bicia tych tarcz z pieczątką. Czy to hurtownia miała na klate czy producent nie wiem. Efekt finalny mnie interesował jedynie.
Chociaż z kuzyna tarczami to miałem teraz takie jaja, że wysłali do hurtowni, hurtownia do producenta. po miesiącu cisza, 2 miesiać nic. No to pisemko o czasie jaki to trwa i że zostaje uznane z automatu. odpowiedź że tarcze są dobre.
Pomimo dołączonego pomiaru bicia. Dobrze proszę o odesłanie tarcz, kolejny miesiąc i tarcz nie ma. Narazie sprawa się ciągnie.
gufer-posepny - |13 Mar 2018|, 2018 16:33
brembo - 5 kkm trup , textar to samo , oryginały więcej wytrzymały . wniosek kupić mikode albo używane oryginały i tyle . o tego nie badałem , używek
kat - |13 Mar 2018|, 2018 16:39
Na sibener koles jakis co ma warsztat montuje tarcze Max gear.Stwierdzil ,ze na kazde ma reklamacje,ale nie na te budzetówki
zibi8556 - |13 Mar 2018|, 2018 21:45
Bo z Maxgirem bywa różnie, kupowałem kiedyś wysprzęglik do galaxa Maxgirowy, w pudełku siedział ori Ford. Tarcze też mogą być robione przez niezłą firmę.
Rafał A.(antek) - |17 Mar 2018|, 2018 20:52
Jak wam tak padają tarcze to chyba macie coś nie tak
sobolaqe - |18 Mar 2018|, 2018 01:09
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | Jak wam tak padają tarcze to chyba macie coś nie tak |
Troche sie zgodze bo ja nie pamietam zebym mial problem z bijacymi tarczami.
Ok klocki ze piszcza, bywalo.
Ze sie tarcza skonzczyla po jednym komplecie klockow, tez bylo.
Ale taki problemow jak niektorzy pisza ze mieli x reklamacji, to jeszcze nie mialem:)
gt500 - |18 Mar 2018|, 2018 08:32
no ja 3 przerobiłem i od tego czasu spokój. Reklamacje uznane a teraz te tarcze smigaja dlugo a nic nie bylo zmienianie poprawiane bo zaciski był zrobione i są perfekt. A tarcze siadały.
Ale jak komuś wszystko się krzywi to do zastanowienia.
|
|