Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - OC

pepi - |8 Sty 2013|, 2013 22:10
Temat postu: OC
Więc tak wypowiedziałem polisę na auto już dawno prawie rok temu
nawet dzwonili do mnie z pytaniem dlaczego to zrobiłem bo wypowiedziałem wtedy 3 auta
Zawarłem oc gdzie indziej

a oni mi na pocztę przysłali abym sobie wdrukował nową polisę czyli mam 2 chyba
odpisałem że wypowiedziałem polisę
to oni robią ze mnie jelenia i piszą mi abym dokładny dzień mojego wypowiedzenia podał :-d
i nawet godzinę
to odpisałem niech poszukają rozmowy mojej bo podobno są nagrywane
bo dnia i godziny nie znam bo to dawno było

Kasy szukają czy jak lub taki ład mają tam
a jak wspomniana polisa wyżej według ich jest nie wypowiedziana bo wywalili do kosza ??

Kasia - |9 Sty 2013|, 2013 08:44

A brałeś dla siebie oryginał wypowiedzenia z ich podpisem, że przyjęli?
Zresztą, konowały jedne, wcześniej powinni wysłać na meila informację, że taka i taka polisa na taką i taką kwotę ubezpieczenia wchodzi w życie w dniu X . A nie tak od razu gotowiec już do wydruku. Śmieszne :D . Można wiedzieć co to za firma?

Vikinger - |9 Sty 2013|, 2013 08:47

U mnie przy obu samochodach było to samo z różnymi ubezpieczycielami. Wysyłałem rezygnację tydzień przed terminem końca ubezpieczenia i po miesiącu przychodziły druczki na przelew. Wysyłałem faxem i mailem ponownie pismo o rezygnacji i czasem pomagało, czasem po miesiącu przychodziło kolejne pismo z informacją o wstrzymaniu ubezpieczenia z powodu nieopłacenia składek i wysyłałem kolejnego maila lub fax i wtedy była cisza.
trzypion - |9 Sty 2013|, 2013 09:37

Dlatego zawsze wysyłam wypowiedzenia poleconym za potwierdzeniem odbioru ;) I niech sie gonia ;)
Shogun - |9 Sty 2013|, 2013 09:51

pepi napisał/a:
to oni robią ze mnie jelenia i piszą mi abym dokładny dzień mojego wypowiedzenia podał
i nawet godzinę
to odpisałem niech poszukają rozmowy mojej bo podobno są nagrywane
bo dnia i godziny nie znam bo to dawno było

To jak Ty wypodziedziałeś tę polisę. Ustnie??

pablo19 - |9 Sty 2013|, 2013 11:00

Ja preferuję wizytę w oddziale firmy ubezp. jeżeli jest to możliwe. Jak mam papierek z pieczątką i podpisem to jestem spokojny o dalszy rozwój wydarzeń.
Vikinger - |9 Sty 2013|, 2013 11:16

Ja też wypowiadam u tzw. pośrednika. Czyli siedzi pani, która ma większość ubezpieczycieli na rynku i tam zawieram co roku nową polisę, wypowiadając w tym samym miejscu i przez tą samą panią polisę. Oczywiście dostaję od tejże pani xsero pisma, które ona wysyła z jej pieczątką i podpisem.
Struna - |9 Sty 2013|, 2013 11:20

ja mailowo wysyłałem za potwierdzeniem i nigdy nie było problemu.
pepi - |9 Sty 2013|, 2013 11:57

ja wysłałem też poleconym za potwierdzeniem odbioru tylko gdzieś baba to potwierdzenie posiała :/
ale zastanawia mnie fakt że
na 2 pozostałe auta wypowiedzenie doszło
i nawet dzwonili do mnie to może potwierdzenie wywaliłem sam
najwyżej napiszę że sprzedałem 25 w tamtym roku wtedy polisa wygasa z automatu

:-d

artur.k - |9 Sty 2013|, 2013 12:18

i bądź uczciwy w tym kraju :/
lukas2 - |9 Sty 2013|, 2013 13:17

Musisz mieć papier że wypowiedziałeś i mogą cię w trąbke cmoknąć. W tym roku dwie polisy wypowiadałem i za każdym razem papuer w dwóch egzemplarzach dawałem i żądałem jednego dla siebie z wraz z pieczątką daty że przyjęli
pepi - |11 Sty 2013|, 2013 12:29

dostałem dzisiaj druk polisy OC z axa
czyli że mam 2 polisy
pisze że sprzedałem bo jak widać polska kraj dziwny i każdy każdego dyma

znalazłem druk potwierdzenia nadania tylko ze w kopercie było 3 wypowiedzenia a jak powiedzą ze 2
np -to co ?

[ Dodano: |10 Maj 2013|, 2013 21:43 ]
ok tamto się udało :)
teraz trafiłem w pętlę podwójnego OC :neutral:
WIĘC TAK
po kupnie auta sprawdziłem i dowiedziałem się co i jak
zadzwoniłem do inter risk czy akoś tak do rzeszowa i tam pani poinformowała mnie że mam polisę od 13-02 2012 czyli na nowych zasadach
i że sama ulegnie rozwiązaniu a ja frajer się dałem złapać :-D
Wykupiłem oc tam gdzie taniej i dzisiaj mi przyszła polisa i jak wyszło nie wygasła
i teraz mam 2
bo polisa jest od 13 ale zawarta była 10 lutego i twierdzą że jeszcze mnie stare zasady dotyczą
liczy się dzień wykupu czy okres ktoś wie ?
A ta baba co mnie zrobiła sugerowała się datą wystawienia polisy czyli 13 lutego ale jak wiadomo już podobna ta pani nie pracuje tam
czyli , co mnie dziwi auto kupione było w wrześniu a polisa mi przyszła 10 maja i wcześniej ani widu ani słychu wiadomo o co chodzi o kasę
a powinna 13/02/2013 czyli 3 miechy do zapłaty
Dziwny ten świat w którym żyjemy każdy każdego chciał by wydymać za parę złoty
mogę zrobić to legalnie lub nie legalnie
zawsze mogłem auto sprzedać ruskowi itp co nie :P
legalnie wypowiadam z ustawy o 2 polisach oc i liczy się data nadania tylko płacę jak jeleń za te 3 miechy przyszło 800 pln
ja zapłaciłem 300 :-D za cały rok
dołączyć moje zniżki bo polecieli z automatu jak tamten poprzedni miał może zejdzie niżej
ale doją nas jak tylko mogą
oc paliwo opłaty za uśmiech za kierownicą bo człek przekroczył te 20 km i trza 200 zapłacić aby żyło się lepiej
niedługo nas wydoją 2 razy szybciej /przeglądy co pół roku po nasze auta to takie stare
fajnie i tyle a ty zawalaj i płać tu i tam

playandwin24 - |24 Cze 2013|, 2013 15:43

Jest kotosik na forum co się zajmuję sprzedażą polis OC? :)
Maross - |24 Cze 2013|, 2013 15:51

pepi napisał/a:
Wykupiłem oc tam gdzie taniej i dzisiaj mi przyszła polisa i jak wyszło nie wygasła
i teraz mam 2
bo polisa jest od 13 ale zawarta była 10 lutego i twierdzą że jeszcze mnie stare zasady dotyczą
liczy się dzień wykupu czy okres ktoś wie ?
A ta baba co mnie zrobiła sugerowała się datą wystawienia polisy czyli 13 lutego ale jak wiadomo już podobna ta pani nie pracuje tam
czyli , co mnie dziwi auto kupione było w wrześniu a polisa mi przyszła 10 maja i wcześniej ani widu ani słychu wiadomo o co chodzi o kasę
a powinna 13/02/2013 czyli 3 miechy do zapłaty
Dziwny ten świat w którym żyjemy każdy każdego chciał by wydymać za parę złoty
mogę zrobić to legalnie lub nie legalnie
zawsze mogłem auto sprzedać ruskowi itp co nie :P
legalnie wypowiadam z ustawy o 2 polisach oc i liczy się data nadania tylko płacę jak jeleń za te 3 miechy przyszło 800 pln
ja zapłaciłem 300 :-D za cały rok
dołączyć moje zniżki bo polecieli z automatu jak tamten poprzedni miał może zejdzie niżej
ale doją nas jak tylko mogą

Pepi , niestety z przykrością przyznaję Ci rację , mnie też chcą naciąć w podobny sposób (tyle że nie mam podwójnej polisy) a przedłużaną z automatu z której odpadły zniżki współwłaściciela
zero informacji o tym że tak było , jeszcze błąd w systemie powodujący że pewnie nawet nie wysłali powiadomienia ...Chory system i tyle :(
Zapłacę bo co mam zrobić i spadam czym prędzej do Axa bo złodziei na następny rok utuczał nie będę ...

pepi - |24 Cze 2013|, 2013 16:52

teraz możesz wypowiedzieć kiedy tylko ci się podoba
a moja sprawa jest w toku to znaczy jeszcze się nie odezwali

Maross - |24 Cze 2013|, 2013 16:55

pepi napisał/a:
eraz możesz wypowiedzieć kiedy tylko ci się podoba

no ok , niby tak ale jak wypowiem to i tak będę musiał zapłacić im za czas/okres ochrony ubezpieczenia...
Co przy tym ich wyliczeniu stawki stanowi spory % sporej kwoty ...
u mnie też ZERO odzewu , całą sprawę z własnej inicjatywy wyjaśniałem przez tel i osobiście w oddziale