| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Oszustwo Romka F2f...
KubusWariat - |4 Kwi 2011|, 2011 00:20 Temat postu: Oszustwo Romka F2f... Zaczęło się od wymiany zdaniem Romka "sprawnych" EZ ASB mkII... Mięliśmy dokonać wymiany na tarcze hamulcowe z kosy mkII i sprężyny tylne z sedana kosy mkII (za springi dodatkowo 50,- dla mnie). Dostarczył mnie EZ, zaś tarcze i sprężyny miał odebrać dokonując nawrotki na A4 jak jechałem stradą do Kielc. Nie mogłem zawracać, ponieważ wówczas jechałem mkII kombi z pękniętą głowicą – po wyjęciu termostatu. Wziąłem do auta karton z tarczami i sprężynami. W czasie jazdy zadzwonił do mnie, że już na A4 nawalił mu samochód… także z uwagi na moją obstawę i silnik w kombi nie mogłem zmienić toru jazdy… Także się minęliśmy… Karton pozostał u Rafała w Kielcach… Jak wynika z pw od Romka.. za przesłanie kartonu zapłacić powinienem ja, tylko niech sensownie wytłumaczy dlaczego ja…
Ale nie o tym sprawa.
Kolejna transakcja, jaką niestety z Nim zawarłem polegała na przesłaniu do Romka kompletu skrzynek bezpieczników do regeneracji. Każda przesyłka stanowi dla mnie koszt rzędu 20,- Odebrałem skrzynki, zmontowałem i okazało się że coś nie gra, ponieważ nie mogłem odpalić auta. Zgrzałem się co nie miara.. Zdemontowałem je z powrotem, lecz już nie odesłałem do Romka, a do Kat-a Andrzeja z Katowic. Andrzej je rozebrał i akurat w dużej skrzynce, o jednej ze ścieżek nie można było powiedzieć, że została właściwie oczyszczona. Romkowi zapłaciłem za tą robotę 150 + przesyłka.
Przy okazji Andrzejowi podrzuciłem drugi komplet skrzynek, zregenerował drugi, poprawił ten od Romka. Andrzejowi za regenerację małej, dużej i poprawę tej od Romka zapłaciłem 180 + dwie przesyłki (do Kat-a i potem do mnie = 40,-). Czemu najpierw zdecydowałem się powierzyć skrzynki Romkowi??? Miał do tego jakiś środek chemiczny, więc to wydawało mi się bardziej fachowym rozwiązaniem niż prace ręczne… a dwa, byłem pewien, że wie co robi, jednak jakże się myliłem Potem napisał mi tylko, że mogłem je przesłać do niego.
Aha, bo wreszcie zapomnę opisać, jak mnie jak się okazało w ubiegłym tygodniu oszukał z dwururką do 2,9… Ofiarował się z rurką jeszcze przed skrzynkami, na moje ogłoszenie że szukam takowej… Stanęło, że ma taką w bdb stanie, po tym jak telefonicznie dokładnie opisałem co stało się z moją… Mianowicie, jeszcze w Niemczech powstała dziura za lambdą od strony pasażera, którą Niemcy usiłowali zaspawać… ale się to niestety nie udało. Dwururka trafiła do mnie w czarnej folii, ale nawet jej nie otwierałem, z uwagi na fakt że auto trafiło na zimę do Rafała do Kielc. W tamtym tygodniu po przywiezieniu auta z Kielc zdemontowałem tą dziurawą, rozpakowuję tą od Romka… i normalnie doznałem szoku. Szpara na łączeniu rur od pary trójek cylindrów, pełno odchodzącej rdzy – rozwarstwienia rury i kilka przepaleń… Za dwururkę (zanim Romek ją wysłał) dokonałem przelewu rzędu 70 (50 za rurę i 20 przesyłka). Napisałem do niego pw z opissem całej sytuacji, że mnie wyrolował… zaraz dzowni do mnie, pyskując… z tekstem że zachowuję się jak (tak to ujął) „gówniarz”. Dokładnie wiedział co z moją było nie halo. Postanowił zatem sprzedać mi jeszcze gorszą Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że mnie oszukał, okłamał. Kiedy naprawdę sądziłem, że mam w nim dobrego Kolegę. W końcu pisze do mnie, abym przesłał dwururkę, a on mi za nią odda pieniądze. To ja na to zwracam się z pytaniem, czy za obie przesyłki dwururki też mi odda? Na to otrzymałem taką odpowiedź: „Za dwururkę zwrócę , nie słyszałem aby ktokolwiek zwracał koszty transportu , kpisz sobie ?” Czyli zwróci mi 50 złotych, podczas gdy ja za przesyłki zapłacę ostatecznie 40…normalnie super
Tym samym przestrzegam Wszystkich Forumowiczów, przed transakcjami z Oszustem F2f
Aha, czemu w pierwszym wersie w cudzysłów ująłem słowo sprawnych... ostatecznie darowałem sobie wymianę ich w mojej asb, ale śmiem domniemywać że stałoby się tak, iż po ich zamontowaniu okazałoby się że któryś z nich nie działa, a może oba nie działają. Nie wierzę w żadne ze słów Romka, a podstawy ku temu mam takie, jak powyżej opisałem
WieSiu - |4 Kwi 2011|, 2011 08:15
KubusWariat, to ja mam "farta" i dostalem sprawna czesci konwerter ASB... Ale ogolnie przykra sprawa, tylko znajac zycie kazda ze stron bedzie miala swoje zdanie, bedzie bronic sie jak lew i dobrze sie to nie skonczy.
KubusWariat - |4 Kwi 2011|, 2011 08:19
dlatego zamieszczę zdjęcia tego "bardzo dobrego" elementu... Tylko piszę co mnie z Jego strony spotkało, naprawdę bez powodu nie marnowałbym w nocy czasu na pisanie posta tej wielkości co ten pierwszy powyżej
[ Dodano: |4 Kwi 2011|, 2011 08:21 ]
doskonale zdawał sobie sprawę z tego, co mi sprzedaje/wysyła bo zna się na rzeczy... Ze skrzynkami zaś odstawił fuszerkę i tyle
ford2fast - |4 Kwi 2011|, 2011 09:02
W przeciwieństwie do Kubuś Wariat nie posługuję się pomówieniami tylko faktami , których odszukanie zajmuje trochę czasu
Zapraszam do lektury wątku :
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=32856
bingo - |4 Kwi 2011|, 2011 09:27
kilka razy kupowałem od f2f i nigdy nie było problemów - towar zawsze zgodny z umową, dobrze spakowany i w pełni sprawny.
co do waszych rozliczeń, nie znam szczegółó, wię c nie bedę sie wypowaiadał, ale w dwóch sprawach należy powiedzieć:
1. | KubusWariat napisał/a: | | Potem napisał mi tylko, że mogłem je przesłać do niego | - nie tylko powinneś, ale musisz, by mówić o jakiejkolwiek gwarancji, lub oczywiście oddać do rzeczoznawcy. w innym przypadku ty sam zrezygnowałeś z jakich kolwiek roszczeń względem F2F, niezależnie, czy był faktem, czy też nie.
2. | KubusWariat napisał/a: | | aby ktokolwiek zwracał koszty transportu | - jest to nawet określone w przepisach przy zakupie na odległość
KubusWariat - |4 Kwi 2011|, 2011 09:33
jeśli tylko będę miał czas, do każdego ogłoszenia w którym weźmie udział Romek, będę dodawał komentarz o weryfikację stanu klamotów przesłanych Komukolwiek przez Romka
[ Dodano: |4 Kwi 2011|, 2011 09:47 ]
dodatkowo z linkiem do tego posta
ford2fast - |4 Kwi 2011|, 2011 09:51
Ten temat powstał TYLKO I WYŁĄCZNIE aby zemścić się na mnie , że nie udało się KubusWariat wymusić na mnie groźbami i szantażem zwrotu kosztów przesyłki
KubusWariat - |4 Kwi 2011|, 2011 09:57
| ford2fast napisał/a: | Ten temat powstał TYLKO I WYŁĄCZNIE aby zemścić się na mnie , że nie udało się KubusWariat wymusić na mnie groźbami i szantażem zwrotu kosztów przesyłki |
to wyłącznie Twoje pomówienie Cwaniaku
Darek_Police - |4 Kwi 2011|, 2011 10:11
KubusWariat, nie tak ostro, bo to i niesmaczne. Handlowałem z f2f nie raz, nie dwa, zero problemów. Konkretny, terminowy, wszystkie graty mi działają do dzisiaj.
Odsyłając skrzynki do Kata zbyłeś się prawa reklamacji, więc ta sprawa odpada, nie możesz się o to "awanturować".
Co do przesyłek w przypadku reklamacji, no to trudno, kupując na necie powinieneś się z tym liczyć, że może zajść taka sytuacja.
A to, że f2f wyraził chęć spotkania się na trasie, to tylko świadczy na jego korzyść. Spsuło mu się auto, Ty też jechałeś z awarią, trudno, życie.
Jak Ci nie pasuje handlowanie używanymi tailami, których wysyłka to znaczny procent ceny, to kupuj sobie nowe. Ale i nowe mogą się zesrać, ktoś może wysłać nie takie itd. Więc o co cho?
Jankes - |4 Kwi 2011|, 2011 10:48
Zaczyna się...
radekgora - |4 Kwi 2011|, 2011 11:36
a ja po rozmowie z Romkiem przez telefon podjechałem i kupiłem
a koszty wysyłki ponosi kupujący kupując u kogoś
w razie reklamacji koszty ponosi reklamujący a nie ten od którego kupiłeś
Kevin Xy - |4 Kwi 2011|, 2011 12:20
kupowalem wielokrotnie u Romka i zawsze bylo oki, albo jeszcze lepiej
KubusWariat - |4 Kwi 2011|, 2011 12:45
ja tylko opisuje co mnie spotkało z jego strony
bingo - |4 Kwi 2011|, 2011 13:24
ale są pewne procedury, jak np. miesce zakupu, które jest zgodnie z miejscem sprzedawcy. wszelkie koszty związane z dostarczenie i odebraniem ponosi kupujacy, a nie sprzedawca. jak ustalą inaczej, o ich sprawa, ale to tylko dobra wola sprzedawcy, a nie jego obowiązek.
KubusWariat - |4 Kwi 2011|, 2011 13:34
Bingo... no dobrze, tylko sęk w tym że sprzedaje mi dziurawą dwururkę w bdb stanie i nawet po oddaniu jej kosztuje mnie to dychę... bo Romkowi uwidziało się zrobić mnie w konia
kondzio508 - |4 Kwi 2011|, 2011 13:55
kupowałem u Romka jakies 3-4 razy - zawsze bylem zadowolony , stan zawsze byl mi wiadomy i zawsze tak jak powiedział było .. także ,co ktoś przesadza tylko kto ?
ford2fast - |4 Kwi 2011|, 2011 14:00
| KubusWariat napisał/a: | | Romka |
Nie życzę sobie abyś używał mojego imienia na forum
Dla ciebie jestem tylko ford2fast
Usuń edycją moje imię z tytułu i wpisów
bingo - |4 Kwi 2011|, 2011 14:00
ja nie wiem co i w jakim stanie kupiłeś i nie będę tego nawet analizował, ale musisz zdawać sobie sprawę przy zakupach na odległość, że koszty transporu są po twojej stronie.
radekgora - |4 Kwi 2011|, 2011 14:07
nie będziemy wnikać w szczegóły
poczytaj to http://www.federacja-kons...y.php?story=395
WieSiu - |4 Kwi 2011|, 2011 20:31
wszystko ładnie pięknie,ale jeśli towar nie był zgodny z opisem przy sprzedaży,to dlaczego kupujący ma być na tym stratny ? Nie żeby ktoś myślał że coś sugeruje,bo tak nie jest,ale jeśli dostałbym inny stan niż ten o którym widziałem,to też byłbym wściekły i w takim przypadku to rzetelny sprzedający powinien wziąć całość na klate i pogodzić się ze strata kasy za wysyłkę,albo wysłać nowa sprawna część. Nie jest tak ?
jaroz - |4 Kwi 2011|, 2011 20:57
Eeee, ja też czekam od bodajże kwietnia lub maja na części, za które zapłaciłem, a które KTOŚ z forum mi usilnie nie przesyła i żyję Apeluję więc przy okazji do tej osoby by się "sprężyła" bo wkrótce auto będzie pod domem, a mija prawie rok i cisza....a wtedy ja zrobię hałas
pablo19 - |4 Kwi 2011|, 2011 21:01
| WieSiu napisał/a: | | ...w takim przypadku to rzetelny sprzedający powinien wziąć całość na klate i pogodzić się ze strata kasy za wysyłkę,albo wysłać nowa sprawna część. Nie jest tak ? | Też tak uważam.
slawektg - |4 Kwi 2011|, 2011 22:26
Az przykro to czytac.Osobiscie znam Obu i nie wierze w to co widze....
KubusWariat - |5 Kwi 2011|, 2011 00:36
też nie mogłem w to uwierzyć Sławku, jak mnie (myślałem że kolega) potraktował
Bingo... wyobraź sobie proszę, że upaliły Ci się silniczki od tylnych oparć, zamawiasz i płacisz za nie komuś z forum, a Ten Ktoś przesyła Tobie nie dość że upalone to jeszcze z pogiętymi 'gwintowanymi wysięgnikami'... tylko że w moim przypadku była to dwururka i F2f
ford2fast - |5 Kwi 2011|, 2011 02:13
Poznałem osobiście forumowicza Kubuś Wariat jakieś dwa lata temu bodajże przy okazji spota na Bielanach
Pomimo tego , że na dworze było zimno przetrzymał mnie na świeżym powietrzu ponad godziną opowiadając o problemach swojego samochodu i zasięgając rad odnośnie sposobów ich usunięcia
Nie on pierwszy
I nie ostatni
Jak przekonałem się później było to chyba jego hobby
Dzwonił do mnie wielokrotnie z różnymi problemami , jednak bardzo krótka rozmowa w jego wykonaniu to minimum 20 minut
Przeciętnie rozmowy trwały około godziny , lecz zdarzały się dłuższe , rekordowa trwała chyba prawie dwie godziny
Tę jego cechę znają chyba wszyscy znający go osobiście
O ile nie dzwoni codziennie da się to jakoś wytrzymać
Chociaż dowiedziałem się kiedyś , że niektóre osoby przestały odbierać od niego telefony , aby nie wysłuchiwać o
wyimaginowanych często problemach
Często również udzielałem odpowiedzi na problemy przestawione przez niego na forum , co każdy mógł przecież zauważyć
Nawet gdy śmiecił w dziale OGÓLNY , który nie jest przecież działem odpowiednim do umieszczania w nim wątków z problemami technicznymi
Za mój poświęcony czas poświęcony na pomoc otrzymałem od Kubuś Wariat wspaniałą nagrodę
Stek kłamstw i oszczerstw wyprodukowany na szybko tylko po to aby żółcią zalać forum
Zawsze uważałem , że to forum nie jest miejscem gdzie należy obrzucać się błotem i problemów z innymi forumowaczami nigdy nie wylewałem na publiczne widowisko
Jeżeli Kubuś Wariat uważa , iż go oszukałem powinien sprawę zgłosić na policję która powinna się zająć rozwiązaniem
Niestety nie zrobi tego nigdy , gdyż mógłby być tylko oskarżony o fałszywe zeznania i pomówienia
Poniżej zamieszczam kilka wyjaśnień , które moim zdaniem należą się forumowiczom
| KubusWariat napisał/a: | | Zaczęło się od wymiany zdaniem Romka "sprawnych" EZ ASB mkII... |
W chamski i bezczelny sposób zaczyna swoją opowieść od pomówień
Rzeczywiście umawiałem się na wymianę i dostarczyłem elektrozawory osobiście do Wrocławia
Brak części na wymianę Kubuś Wariat jakoś pokrętnie tłumaczył , przyznam szczerze że nie pamiętam już co wymyślił
Cóż , uwierzyłem mu na słowo że dostarczy je później
| KubusWariat napisał/a: | Mięliśmy dokonać wymiany na tarcze hamulcowe
z kosy mkII i sprężyny tylne z sedana kosy mkII (za springi dodatkowo 50,- dla mnie). Dostarczył mnie EZ, zaś tarcze i sprężyny miał odebrać dokonując nawrotki na A4 jak jechałem stradą do Kielc. Nie mogłem zawracać, ponieważ wówczas jechałem mkII kombi
z pękniętą głowicą – po wyjęciu termostatu. Wziąłem do auta karton z tarczami i sprężynami. W czasie jazdy zadzwonił do mnie, że już
na A4 nawalił mu samochód… także z uwagi na moją obstawę i silnik w kombi nie mogłem zmienić toru jazdy… |
Rzeczywiście nie mógł zmienić toru jazdy , jechał pojazdem szynowym
Jak przystało na zwykłego polaczka , na moją prośbę aby zatrzymał się na chwileczkę na pasie awaryjnym ( zaoferowałem że przejdę na drugą stronę autostrady , gdyż mój pojazd był unieruchomiony ) odpowiedział negatywnie.
Nie spodziewałem się z jego strony żadnej pomocy w sytuacji awaryjnej , przecież to Kubuś Wariat , chciałem tylko dokonać wymiany drobiazgów
| KubusWariat napisał/a: | Także się minęliśmy… Karton pozostał u Rafała w Kielcach…
Jak wynika z pw od Romka.. za przesłanie kartonu zapłacić powinienem ja, tylko niech sensownie wytłumaczy dlaczego ja… |
Może dlatego , że Kubuś Wariat nie chciał się zatrzymać nawet na moment na pasie awaryjnym ?
Zdarzenie miało miejsce rok temu
Do tej pory obiecanych części nie otrzymałem
Podobno tarcze wylądowały na śmietniku bez wiedzy ich właściciela
Dopiero tydzień temu gdy zacząłem nalegać na dokończenie transakcji Kubuś Wariat zaczął się wykręcać od realizacji tłumacząc , że tarcze które ma ze swojego auta są cienkie jak żyletki i nie ma sensu ich wysyłać i przebąkiwał o chęci zwrotu elektrozaworów
otrzymanych ode mnie rok wcześniej
| KubusWariat napisał/a: | Kolejna transakcja, jaką niestety z Nim zawarłem polegała na przesłaniu do Romka kompletu skrzynek bezpieczników
do regeneracji. Odebrałem skrzynki, zmontowałem i okazało się że coś nie gra, ponieważ nie mogłem odpalić auta. Zgrzałem się co nie miara.. |
Dokładnie w temacie :
http://ford-scorpio.pl/fo...er=asc&start=90
opisał jak to na siłę wpinał wtyczki do skrzynki bezpiecznikowej i jakiego narobił bałaganu
Po nieudanych próbach podłączenia skrzynek dzwonił do mnie , zaproponowałem aby przesłał mi skrzynki do sprawdzenia co w nich narozrabiał
W tej sprawie więcej się nie odezwał
| KubusWariat napisał/a: | | Potem napisał mi tylko, że mogłem je przesłać do niego. |
Nie pisałem tylko udzieliłem takiej odpowiedzi w rozmowie telefonicznej
| KubusWariat napisał/a: | | Zdemontowałem je z powrotem, lecz już nie odesłałem do Romka, a do Kat-a Andrzeja z Katowic. |
I tu powstaje pytanie dlaczego nie odesłał skrzynki do mnie w ramach reklamacji ?
Jeżeli była to rzeczywiście skrzynka , którą regenerowałem
Dysponował przynajmniej trzema kompletami skrzynek , więc tak naprawdę trudno sprawdzić , które wysłał koledze kat
| KubusWariat napisał/a: | | Aha, bo wreszcie zapomnę opisać, jak mnie jak się okazało w ubiegłym tygodniu oszukał z dwururką do 2,9… Ofiarował się z rurką jeszcze przed skrzynkami, na moje ogłoszenie że szukam takowej… Stanęło, że ma taką w bdb stanie |
Ponieważ przez dłuższy czas nikt nie odpowiadał na zamieszczone ogłoszenie zaproponowałem za drobną kwotę SPRAWNĄ , a nie jak to przedstawił Kubuś Wariat dwururkę w bardzo dobrym stanie
Sprawna w moim rozumieniu oznacza , że nie ma żadnych nieszczelności , jak również nie była obsmarkana spawami przez jakiegoś domorosłego spawacza
Dwururka w bardzo dobrym stanie kosztowałaby u mnie minimum 100 - 120 zł
Zresztą za mniej więcej taką kwotę sprzedałem komuś z forum taką ładną dwururkę kilka miesięcy wcześniej ( o ile mnie pamięć nie myli nabywca mieszka w Warszawie lub okolicach )
Dwururkę wysłałem przynajmniej sześć miesięcy temu i nagle TERAZ okazało się , że nie spełnia wymagań ?
Dla świętego spokoju zgodziłem się na zwrot dwururki i zwrot kwoty 50 zł jaką podobno Kubuś Wariat za nią zapłacił
| KubusWariat napisał/a: | | Za dwururkę (zanim Romek ją wysłał) dokonałem przelewu rzędu 70 (50 za rurę i 20 przesyłka). |
Jak każdy oszust i kłamca myli się w zeznaniach
Zadałem sobie troszkę trudu i sprawdziłem historię mojego konta i znalazłem tylko jedną wpłatę zatytułowaną "ZAPŁATA ZA 2-RURKĘ " na kwotę 55 zł z 3 września 2010
Kwota ta obejmowała również przesyłkę pocztową priorytetową GABARYT B
Po raz kolejny uwierzyłem oszustowi na słowo , jak się okazuje na własne życzenie znowu zostałem oszukany
| KubusWariat napisał/a: | W końcu pisze do mnie, abym przesłał dwururkę,
a on mi za nią odda pieniądze. To ja na to zwracam się z pytaniem, czy za obie przesyłki dwururki też mi odda?
Na to otrzymałem taką odpowiedź: „Za dwururkę zwrócę , nie słyszałem aby ktokolwiek zwracał koszty transportu , kpisz sobie ?”
Czyli zwróci mi 50 złotych, podczas gdy ja za przesyłki zapłacę ostatecznie 40…normalnie super ? |
Co więcej wiedziałem o tym , że w ubiegłą sobotę 2 kwietnia 2011 r. będę przejeżdżał A4 obok Wrocławia
Zaproponowałem dokończenie transakcji wymiany , zwrot dwururki (za kwotę 50 zł) przy zjeździe z A4 na Bielanach Wrocławskich
Na tę propozycję Kubuś Wariat odpowiedział , że mu się nie chce podjechać na Bielany , a jeżeli nie zwrócę mu za dwururkę 90 zł obsmaruje mnie na forum
Jak widać tylko tego zobowiązania dotrzymał
Spisanie powyższej historii zajęło mi sporo czasu , tym bardziej , że chciałem być w jej przedstawieniu rzetelny i opierać się na faktach i dokumentach a nie na pomówieniach i kłamstwach jak Kubuś Wariat
Reasumując - za przekazane temu osobnikowi rok temu elektrozawory do chwili obecnej nie otrzymałem obiecanych części , próbował szantażem i groźbami wymusić na mnie zwrot zawyżonej kwoty , robi z forum szambo aby tylko się wyżyć i zemścić
Forumowiczom pozostawiam ocenę historii naszej znajomości oraz "kokosowych" interesów z tym osobnikiem
KubusWariat - |5 Kwi 2011|, 2011 02:31
| ford2fast napisał/a: | ...robi z forum szambo aby tylko się wyżyć i zemścić ... |
jaaaaasne, bo nie mam co robić jak tylko wysłuchiwać Twych oszczerstw... (ze skakaniem po A4 włącznie).
Na Policję nie zgłosiłem tylko z tego powodu, że do 200,00 czy 200 z hakiem nie można mówić o przestępstwie, także daruj sobie...
bogdan99 - |5 Kwi 2011|, 2011 06:32
KubusWariat, foto dwururki dawaj. Ocenimy.
Ja też chyba miałem przyjemność robić jakieś interesy z ford2fast. Chyba nawet mu po marudziłem trochę, a mimo wszystko było w pełni okej. Oczywiście sorry za marudzenie.
bingo - |5 Kwi 2011|, 2011 08:38
| jaroz napisał/a: | | ja też czekam od bodajże kwietnia lub maja na części, za które zapłaciłem, a które KTOŚ z forum mi usilnie nie przesyła i żyję Apeluję więc przy okazji do tej osoby by się "sprężyła" bo wkrótce auto będzie pod domem, a mija prawie rok i cisza. | - jezeli to do mnie, to moge ci wysłac, ale z tego co pamietam, to mam ci je zamontować ....
ford2fast - |5 Kwi 2011|, 2011 09:06
| KubusWariat napisał/a: | | Na Policję nie zgłosiłem tylko z tego powodu, że do 200,00 czy 200 z hakiem nie można mówić o przestępstwie |
Oszustwo jest ścigane z urzędu nawet jeśli zostało popełnione na kwotę tylko 1 zł
Bardzo proszę zgłoś sprawę na policję , bardzo mi na tym zależy
Jeżeli nie zgłosisz sprawy będzie to równoznaczne z tym , że sam jesteś oszustem i krętaczem
Przez noc przypomniały mi się jeszcze pewne fakty , o których zapomniałem napisać
Podczas spotkania we Wrocławiu , gdy przywiozłem osobiście elektrozawory prosiłeś mnie abym o tym fakcie twojej bytności (we Wrocławiu) nie wspominał koledze kat
Ciekawe dlaczego ?
Napisz też jak to usiłowałeś wpakować kolegów i koleżanki z forum FST na minę próbując sprzedać trefne Scorpio:
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=32719
KubusWariat - |5 Kwi 2011|, 2011 10:16
jeśli nie masz co robić to lataj po policji... ciągle się zastanawiam skąd u Ciebie tak bujna wyobraźnia może jeszcze wyślij mnie na księżyc, bo kosmita ze mnie... żal mi Ciebie F2f, odbijaj piłeczkę dalej, ja wysiadam, a temat puściłem tylko po to aby uświadomić innych jaki z Ciebie kolega...
[ Dodano: |6 Kwi 2011|, 2011 01:52 ]
oto dwururka w 'bardzo dobrym' stanie...
http://kubacosworth.fotosik.pl/albumy/827489.html
może za 50 zeta Ktoś chce??? Oczywiście dodatkowo koszt przesyłki rzędu 20,- czekam na propozycje
WieSiu - |6 Kwi 2011|, 2011 09:54
| ford2fast napisał/a: | | Zadałem sobie troszkę trudu i sprawdziłem historię mojego konta i znalazłem tylko jedną wpłatę zatytułowaną "ZAPŁATA ZA 2-RURKĘ " na kwotę 55 zł z 3 września 2010 |
| KubusWariat napisał/a: | | dokonałem przelewu rzędu 70 (50 za rurę i 20 przesyłka) |
i kto ma racje ? sa to procentowo duze roznice ? Racje chyba ma ten kto ma to jako wydruk w zaksiegowanych wplatach na konto.m Bardzo mnie ciekawi ta rozbierznosc, ktora wg mnie tez jest instotna w tej sprawie
A na zdjeciach dwururka ladnie nie wyglada,ale ja umiem oceniac tylko czy mi sie podoba czy nie,ta mi sie nie podoba, co nie znaczy ze na pewno jest niesprawna (nie znam sie az tak zeby moje zdanie mialo cos do "Werdyktu")
jaroz - |6 Kwi 2011|, 2011 10:47
| bingo napisał/a: | | jezeli to do mnie | Bingo, broń Boże nie do Ciebie Osoba, o której mowa już się sama "odnalazła" i zgłosiła
A z Tobą niedługo się widzimy, bo trza skończyć temat klimy. Lato się zbliża
Rafał A.(antek) - |6 Kwi 2011|, 2011 10:47
i co ty chcesz od tej 2 rurki? czepić sie można tego rozwarstwienia spawu, ale widać ze nie puszczało raczej tamtędy. Reszta cała, przekorodowane blaszane osłony jedynie
jaroz - |6 Kwi 2011|, 2011 10:49
Rafał A.(antek) - |6 Kwi 2011|, 2011 10:55
allle o co chodzi z tym Scorpio?
jaroz - |7 Kwi 2011|, 2011 12:08
Ano o to, że jak mógł sprzedać, to chciał dużo, a później się opamiętał, że to za dużo jak na ...stan kosa
|
|