Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Spotkania i Zloty - Potrzebne nowe miejsce na zlot Wiosenno- Letni!!!!!!!!!!!!!!

Rafał A.(antek) - |12 Maj 2005|, 2005 13:25
Temat postu: Potrzebne nowe miejsce na zlot Wiosenno- Letni!!!!!!!!!!!!!!
Niestety, w naszym termoinie w Borkach nie ma miejsca wogole :( w zwiazku z czym rozpoczynam intensywne poszukiwania nowego osrodka w okolicach centrum polski. Wszelkie pomysły mile widziane!
wegus - |12 Maj 2005|, 2005 13:31

rzuce pomyslem:
Konin a raczej okolice : Ślesin, Mikorzyn itp.
Polozone nad jeziorem itp, masa osrodkow bedacych w posiadaniu kopalni wegla brunatnego.
Polozenie prawie centralne :-)

IBOL - |12 Maj 2005|, 2005 17:33

Ok, to zacznijmy od poczatku.
Wiem, ze jestem nie doswiadczonym zlotowiczem, poniewaz na zadnym zlocie Scorpiofanow jeszcze nie bylem ale, ze podchodze to sprawy z rozumem i z pasja, to pozwolcie, ze sie wypowiem na swoj sposob.

Jaki tak na prawde bedzie cel tego spotkania?
Wydaje mi sie, ze wlasnie SPOTKANIE samo w sobie a im piekniejsza okolica, tym bardziej sprzyjajace warunki do wykazania sie pomyslowoscia na miejscu. Mysle, ze wszelkie atrakcje w postaci silowni, kortow tenisowych, saun i basenow nie sa wogole potrzebne. Jak rozumiem bylyby to 2 noce, poczawszy od piatku (wieczorem jak juz wszyscy zdarza dojechac) do niedzieli po poludnia kiedy nastapi wyjazd.

W piatek malo co da sie zrobic ale na pewno cos sie da :) . Sobote mamy calutka a niedziela to juz jak sadze resztki sil i pozegnania. Czasu wcale nie jest duzo i spotkanie nalezaloby potraktowac czysto integracyjnie - pod warunkiem oczywiscie ze bedzie na nim z 15 - 20 - ... osob, bo jesli bedzie 5, to nie ma sensu wszystjko co tu wypisuje.

Istotne i moze najistotniejsze jest aby dla wiekszosci osob odleglosc do przebycia raczej nie przekraczala 200km.

Chcialbym jednak wiedziec jakie warunki zakwaterowania sa w stanie zniesc grupowicze - czy musi to byc hotel, a w najgorszym wypadku domek camping, czy tez moze byc namiot, lub stara szopa? ( :mrgreen: z tym ostatnim oczywiscie zartowalem).

Ogolnie zaproponowac moge tylko to co jest mi znane osobiscie albo rowniez z rekomendacji.

Z rekomendacji, to wiem ze warte zachodu jest przyjechanie pod Zalew Sulejowski:
http://www.ptozz.cad.pl/zalew.html
... i w cale nie musza to byc Borki, poniewaz jest tam kilka innych ciekawych miejscwosci i osrodkow - nad sama woda.

Druga propozycja: Przyjedzmy wszyscy do mnie na dzialke :)

Brzmi to groteskowo ale zaznaczam, ze okolice sa piekne - dwa domki sa na skraju nie malego lasu. W okolicach nie ma zywej duszy (no moze poza paroma wyjatkami), ale jest na prawde malowniczo. Znam tam kazdy zakatek i doskonale wiem co mozna tam robic ciekawego.
1. 5km tego miejsca sa Lipce Reymontowskie - jest tam kilka ciekawych miejsc do zwiedzenia
2. okolo 8km od tego miejsca jest piekna okolica z zalanymi zwirowniami, gdzie wydobywano zwir duzymi ilosciami lecz pewnego dnia dotarli do jakiejs zyly wodnej, ktora tak szybko to zalala, ze nawet nie zdazyli zabrac maszyn. Jest tam przeczysta woda a wszystko jest polozone posrod lasu (jest bardzo gleboko, takze nie najlepsze miejsce na nauke plywania). - Rownie dobrze w tym miejscu mozna rozbic biwak i ... namioty o ile odpowiada Wam taki stan rzeczy.
3. Las naprzeciwko domkow ma sporo ciekawych zakamarkow, ktore warto zobaczyc ... jest tam bardzo przyjemnie.

Najwazeniejsze jest to, ze jest tam bardzo malowniczo, zielono, cicho i spokojnie, do tego stopnia ze w tygodniu spokojnie mozna biegac nago po polu :mrgreen:

Zagroda spokojnie pomiesci 20 samochodow, jest gdzie zrobic ognisko.
Jesli chodzi o spanie to warunki bojowe ale jesli ktos nie spi jak krolewna na ziarnku grochu, to bedzie OK (poddasze).

To tyle z moich propozycji na teraz - jak na cos wpadne to dam znac.
Jesli jestescie zainteresowani opcja nr 2, to mam na prawde sporo zdjec, ktore moge wrzucic na www.

maup - |12 Maj 2005|, 2005 20:44

Piekna perspektywa z tą dziczą ale trzeba wziąć pod uwagą, że niektórzy z nas oprócz Scorpio dorobili się jeszcze żon, dzieci (w tym małych) i warunki polowe niestety mogą ich wykluczyć :( Poza tym kaprysy pogody mogą skutecznie zchrzanić najpiękniejsze plenerowe nasiadówki i to też musimy przewidzieć.
Skoro faktycznie nastawialiśmy się na pępek RP to może gdzieś w okolicach Zalewu Sulejowskiego znajdzie się jakaś inna meta? Mamy tam jakiegoś agenta na miejscu??

IBOL - |12 Maj 2005|, 2005 21:13

Wlasnie - wazna jest tez chociaz mala niezaleznosc od czynnikow pogodowych. Jesli spadnie deszcz u mnie na dzialce czy w innym miejscu bez duzego pomieszczenia z pinpongiem, bilardem, trambambula i spora jadalnia, to pies pogrzebany.

U mnie spac jest gdzie ale to tylko 6 lozek :)

Znam piekne miejsce z cudownymi widokami i niesamowitymi warunkami w razie deszczu ... a gdyby jeszcze cudem nie padalo to juz wogole bomba ... tylko jest jeden problem - to jest w gorach na szczycie Gubalowki :D
Noclegi niedrogie a na prawde - bajka.
No niestety chyba niewielu jest to po drodze. W razie czego tez mam stamtad zdjecia :)

hmm, to jak z tym agentem przy sulejowskim? ... chyba bedzie ciezko

Pershing - |12 Maj 2005|, 2005 23:04

Ktos zdaje sie jest z Piotrkowa a to rzut beretem :roll:
Zdaje sie Kamillo

Rafał A.(antek) - |12 Maj 2005|, 2005 23:54

rzut to ja mam i widze ze tel niewiele załatwi, :) czeka mne wypad w tygodniu do tomaszowa :)
Asia - |12 Maj 2005|, 2005 23:56

Dawaj dawaj, za gaz zwrócimy na zlocie :D

Za benzynę nie :mrgreen: :twisted:

Rafał A.(antek) - |13 Maj 2005|, 2005 00:19

wezcie podzrzuciie pare pomyslow to moze po okolicy sie przejade
IBOL - |13 Maj 2005|, 2005 02:05

To moze razem pojedziemy moim scorpiakiem? Co dwie glowy to nie jedna :)
leo - |13 Maj 2005|, 2005 09:30

Jeśli o mnie chodzi, to zadowolę się warunkami harcerskimi (namiot, karimata, śpiwór, ognisko), więc wystarczy jedynie kawałek ziemi nad wodą (zamiast łazienki-poranna kąpiel). Jednak coby od deszczu ewentualnego się uniezależnić, wskazane byloby, żeby w pobliżu była knajpa i to otwarta do ostatniego klienta ;-)
Prawda że niewielkie wymagania ;-) ?

Aro - |13 Maj 2005|, 2005 10:14

Jeśli towarzystwu nie za daleko, mogę sie rozejrzeć na starych śmieciach tzn. na MAZURACH!
Struna - |13 Maj 2005|, 2005 10:30

byle w miarę blisko środka :) żeby mniej więcej porówywalne odległości były do pokonania
Rafał A.(antek) - |13 Maj 2005|, 2005 11:29

ibol propozycja przyjeta :) pojezdze sobie z tyłu :)
IBOL - |13 Maj 2005|, 2005 11:36

hehe, no to fajnie - bo ja rzadko kogos tam woze :)
Na kiedy sie umawiamy? W Weekend mam zajecia na studiach wiec odpada. Dzisiaj po 15:00 daloby moze rade ale na 100% to poniedzialek i wtorek - caly dzien. Co Ty na to?

Rafał A.(antek) - |13 Maj 2005|, 2005 11:41

pon i wt mam zajecia, wtorek moge sie urwac, czwartki i piątki mam wolne. Dzis po 15 to nie ma sensu, za pozno, trzeba jechac od rana co by wejsc gdzies i bylo otwarte, po południu to tylko moze sprzataczke spotkasz albo i nawet nie. w weekendy to samo wiec tez odpadaja. git był by najblizszy czwartek reszta na pw albo gg albo sie spotkac mozemy (nawet dzis) podeslij mi na pw nr tel bo sie zawieruszyl mi chyba
artin - |13 Maj 2005|, 2005 12:51

A co z pomysłem Wegusa? W Ślesinie i okolicach jest kupa ośrodków. Jednym z nich kieruje moja znajoma i mogę się od ręki dowiedzieć o warunki i ceny.

Już się dowiedziałem conieco.
Adresik tego ośrodka:
http://www.delfin.mtx.pl
Ceny (bez wyżywienia):
domek 2/os - 60pln
domek 3/os - 70pln
Są to ceny ZA DOMEK, tak więc można wpakować więcej osób :mrgreen: , co obniży koszty.
Ceny są cenami wyjściowymi. Z uwagi na to, że jest to znajoma będą niższe :mrgreen:
Jest też fajna knajpa z bilardem itp.
W poniedziałek będę wiedział jak jest z miejscami.

artin - |14 Maj 2005|, 2005 00:59

I nikty nie odpisuje na moją propozycję...
Cenkju wery macz...
A temat jest do zrobienia... Jak ktoś wszedł przynajmniej na stronkę ośrodka to wie że może być nieźle...
Dodam że od Poznania jest około 100km, od Łodzi ok. 120 km, od Wrocka ok. 200 km, od Warszawki ok. 200 km...

Rafał A.(antek) - |14 Maj 2005|, 2005 02:56

nop miejsce może byc, całkiem oki, dowiedz sie jak miejsca i jak np z wieksza sala coby mozna posiedziec w razie deszczu i jak ceny, mijsce w miare centralne
wegus - |14 Maj 2005|, 2005 11:39

artin, dzieki za pociągniecie tematu
dowiedz sie jak z rezrwacja na ten termin

a zobaczcie na stronie jkie sa atrakcje :-)

http://www.delfin.mtx.pl/hostessy.html

michalkrak - |14 Maj 2005|, 2005 11:53
Temat postu: zlot
witam całkiem całkiem tylko ta odległość ponad 350km z krakowa ........ a co reszta na to
wegus - |14 Maj 2005|, 2005 16:25
Temat postu: Re: zlot
michalkrak napisał/a:
... a co reszta na to

ale macie ładną drogę ..... :wink:

Rafał A.(antek) - |14 Maj 2005|, 2005 17:26

do borek niewiele masz mniej
Przemko - |14 Maj 2005|, 2005 23:30

Ja tam się piszę!
Dograj jakieś szczegóły i szepnij o rezerwacji i wielkich rabatach dla zorganizowanej i naprawde miłej grupy ludzi :)
Pozdrawiam

plastic - |15 Maj 2005|, 2005 00:10

Ja jako Ja czyli posiadacz cytryny :D zobowiązuje się zorganizować zlot jesienny....kto był w Sierakowie to myśle, że był zadowolony i "zareklamuje" następny........
A teraz czekam na propozycję......oczywiście , zwarty i gotowy na zlot letni :D

Waski - |15 Maj 2005|, 2005 00:33

Witam

Ja potwierdze swoaj obecnosc na dwa dni albo jeden przed zlotem ale napewno o ile niezalezne czynniki nie zadecyduja inaczej bedzie to potwierdzenie w sensie pozytywnym :P :P :P:P

Jestem na tak co do nowych [propozycji

edit -----------
podoba mi sie ten delfin
najlepiej jakby sie tam wybrac i sprawdzic organoleptycznie :P
RafAntek masz moej upowanienie do sprawdzania

Pozdrawiam
Wąski

COSSY - |15 Maj 2005|, 2005 08:42

Plastic, przerobiłeś cytrynę na zdjęciu na calibrę?
Gierap - |15 Maj 2005|, 2005 09:49

hhehe to jest cytryno-calibra :mrgreen:
ale faktycznie na avku jak Calibra wygląda :roll: :roll:

kamilllo - |15 Maj 2005|, 2005 12:23

no to ja proponuje :
lotnisko aeroklubu w piotrkowie tryb.
miejsca full na jakies 3 tys aut, jest pas startowy jakby ktos chcial sie zmierzyc na 1/4 mili,
w budynku aeroklubu jest hotel dla najbardziej potrzebujacych i wygodnych i jest niedrogi,do centrum niedaleko a lotnisko jest na uboczu miasta.jak bedzie potrzeba to moge zalatwic tel do biura lotniska itd, itp.odganizujemy tam od 3 lat "tuningomianię"- ogolnopolski zlot samochodow i miejsce jest naprawde super.........tylko wody nie ma :cry:

a duga propozycja to miejscowosc :Biała pare kilometrow od sulejowa.
standard podobny do borek , jest rzeczka i to spora tyle ze parking ciut mniejszy.domki kosztuja ok 40zł za dobe.rowniez tu moge zalatwic kontak
pozdr

leo - |15 Maj 2005|, 2005 22:49

Trochę nam się temat rozjeżdża - mam wrażenie. Ośrodek Delfin, na mnie zrobił największe wrażenie ;-) . proponuję zamknąć listę miejsc, w których moglibyśmy się spotkać i przegłosować czy ustalić jedno - konkretne, żeby można było szczegóły dogrywać. Jeśli Artin podtrzymuje swoją propozycję, co do organizacji w Delfinie, ja mówię TAK (pomimo ponad 200km). Przypominam, że czasu juz coraz mniej (6 tyg.) a my tu gadu, gadu i decyzji brak :-( . ...Coby nasza para w gwizdek nie poszła :mrgreen:
artin - |16 Maj 2005|, 2005 09:19

Temat jest otwarty.
Wstępnie zarezerwowałem miejsca (15), ale musimy się bardzo spieszyć ponieważ jak wiecie sezon się porządnie rozkręca.
Miejsca będą dla nas trzymane maksymalnie kilka dni - do końca tego tygodnia.
Musimy szybko działać :!:

leo - |16 Maj 2005|, 2005 10:08

tak jak wspomniałem powyżej, ja jestem za propozycją Artina!
Struna - |16 Maj 2005|, 2005 10:24

JA też jestem za tym środkiem Delfin - fajnie wygląda.
Rafał A.(antek) - |16 Maj 2005|, 2005 10:36

co potrzeba do rezerwacji miejsc ? wpłata zaliczki w jakiej wysokosci itp?
artin - |16 Maj 2005|, 2005 10:48

Na razie - do końca tygodnia - nic nie trzeba wpłacać.
Ale powtarzam - czas nagli.

Na razie swoją obecność zadeklarowali (oprócz mnie + żonka):
1. Przemko
2. Leo
3. Struna

Powiedzmy, że w czwartek zaczniemy zamykać listę i dogadamy szczegóły.

Rafał A.(antek) - |16 Maj 2005|, 2005 10:49

ja tez :) sie pisze

Czy mam rozumiec ze przez nie wiem co zapadła decyzja do do zlotu w osrodku delfin?

artin - |16 Maj 2005|, 2005 11:05

A jest inna konkretna propozycja?
A do tego terminu (1-3 lipiec) mamy mało czasu... a późniejsze terminy już zapełnione

Waski - |16 Maj 2005|, 2005 19:37

Witam

To ja sie etz zadeklaruje

No dobra do konca tygodnia nic nie trzeba wplacac a pozniej ???

A co za ile tam jest ???
Za ile sa domki ???
A sale sobie chyba podarujemy - zrobimy nasiadowe w ktoryms domku i juz jakby padalo

Pozdrawiam
Wąski

Ps. mam nadzieje ze RafAntek dalej jest orghanizatorem tylko ze teraz pomaga mu w zwiazku z zmiana osrodka Artin

leo - |16 Maj 2005|, 2005 20:17

Zawsze w Ciebie wierzyłem Wąski!!! ;-)
Jestem pewien, że w ślad za Tobą pójdą rzesze innych scorpioużytkowników, skupionych wokół naszego forum.
A tak swoją drogą, jeśli już miejscówka z grubsza wybrana, termin też ustalony, proponuję adminom rozpocząć nowy wątek i powiadomić o nim wszystkich poprzez PW.
No chyba że jeszcze nad miejscem się zastanawiamy.... :-(
Swoją drogą, wydaje mi się że demokracja też ma swoje granice i wszystkiego nie można przedyskutowywać i przegłosowywać. Antek (Rafał), Artin, Speedo, Wąski weźcie sprawy w swoje ręce i zadecydujcie za resztę... przy ustalonych już założeniach oczywiście (czyli termin i środkowa Polska) - zapewniam że jak będzie konkretne info - to ludziska nie zawiodą.
bo czas ucieka.... ucieka......

Rafał A.(antek) - |16 Maj 2005|, 2005 21:14

jasne ze jestem
i skoro zlot tam to postaram sie tam osobiscie uderzyc.

monter - |16 Maj 2005|, 2005 23:29

Cholera to na dobra sprawe zamknalbym sie w kwocie 200 zl. Coraz atrakcyjniej sie robi i 230 km ode mnie to nie taki szok. Musze ponegocjowac z zonka i ze sponsorem (rodzice). Dam znac niebawem. A termin pozostaje ten co od poczatku ustalony ??

Aha i rozumiem ze jesli bym sie zdecydowal to zonka i synek nie beda problemem ??

wegus - |17 Maj 2005|, 2005 09:11

monter napisał/a:
Aha i rozumiem ze jesli bym sie zdecydowal to zonka i synek nie beda problemem ??

przestan, napisz ile ma lat to bede wiedzial czy moj bedzie mial z kim grzebac przy skorupach :-)

Struna - |17 Maj 2005|, 2005 10:27

Na kazdym zlocie na jakim byłem nie było żadnych obostrzeńco do dzieci i żon czy osób towarzyszących :) w końcu FST pro-rodzinny jest :D
IBOL - |17 Maj 2005|, 2005 10:37

Ja tez sie pisze, jednak zeby potwierdzic na pewno, to musze znac sprawe kosztow :(
monter - |17 Maj 2005|, 2005 12:03

Moj synek ma 10 miesiecy wiec raczej Wegus nie pogrzebia sobie razem nigdzie :)
Zonka wczoraj zaakceptowala moja propozycje z entuzjazmem (raz byla na mini spocie w Legnicy i jej sie podobalo). Teraz wszystko zalezy od kasy...

artin - |17 Maj 2005|, 2005 13:05

OK. Teraz po kolei.
Ceny domków już pisałem:
2os - 60pln
3os - 70pln
Bez wyżywienia.
Co do sali, to jest Tawerna - fotki na stronie ośrodka.
Czwartkowy termin podałem po to by wiedzieć czy klubowiczom odpowiada Delfin. Widzę że tak. Do końca tygodnia muszę znać liczbę osób żeby potwierdzić rezerwację na domki.
Jutro będę wiedział ile trzeba będzie wpłacić za rezerwację.
Trzeba się jeszcze zastanowić czy chcemy jakieś dodatkowe atrakcje... info na stronce Delfina...
Aha jeszcze bardzo ważna informacja: można wjechać furkami na ośrodek :mrgreen:

IBOL - |17 Maj 2005|, 2005 15:19

artin a nie przewiduja znizki przy np 20 osobach?
W gorach gdzie bylem (warunki 1 klasa) cena za osobe to 25zl a przy 10os juz byloby taniej.

Moze dla niektorych to male kwoty ale coponiektorzy probuja tu uzbierac na wesele i kombinuja jak kon pod gore ;)

michalkrak - |17 Maj 2005|, 2005 15:32
Temat postu: zlot
witam czyżbym o czymś nie wiedział :lol: :lol: kto zbiera na wesele bo ja też składam do skarpetki :roll: ale jakoś nie wychodzi, co do zlociku to wstepnie sie piszę ale raczej wezmę swój namiocik i gdzieś sie rozbiję pozdr.
Adam_2000 - |17 Maj 2005|, 2005 15:33

Też wezmę małżonkę, kilka granatów i się trochę rozerwiemy :))
Jestem zdecydowany na 90% (1+1).
Oczywiście domek :))

IBOL - |17 Maj 2005|, 2005 15:35

Cytat:
witam czyżbym o czymś nie wiedział kto zbiera na wesele bo ja też składam do skarpetki ale jakoś nie wychodzi, co do zlociku to wstepnie sie piszę ale raczej wezmę swój namiocik i gdzieś sie rozbiję pozdr.

... no wlasnie ja.

Slub 1-go pazdziernika, a wesele troche kosztuje. Mam juz wszystko uzgodnione, teraz tylko $ i niestety poki co ciezko to idzie a wydatek nie maly :(

Bycmoze nie bedziesz sam z namiotem :) - bedzie nam razniej.

monter - |17 Maj 2005|, 2005 20:06

Podajcie porosze konkretny termin spotkania.
wegus - |18 Maj 2005|, 2005 00:09

jest pewna sprawa...
w poblizu jest lotnisko Aeroklubu Konińskiego, może poza akceptowaną przez wszystkich integracja, zrobilibysmy jakies proby "zrecznościowe" itp... no wiadomo o co chodzi

mniemam, ze wiekszośc z nas nie zapiszczała jeszcze kołami na zakrecie, a tutaj byłaby okazja :-) , zapewniam, ze to niesamowita frajda poznawac mozliwosci własnego auta....

z tego co pisza uzytkownicy ROVER-ów to koszt wynajecia na cały dzień to jedyne 500 zł !!! mieli tam zlot:
http://www.roverki.pl/article.php?sid=380

a tutaj link do strony aeroklubu:
http://www.aeroklub.konin.xx.pl/

Rafał A.(antek) - |18 Maj 2005|, 2005 00:26

MAła delikatna info, zamieszczam (za moment) dodatkowy wątek z ankietą, bo jesli delfin niewypali z jakichkolwiek przyczyn, jest alternatywa w samej ŁODZI

Mamy w północnej czesci miasta duży kompleks leśny z 3 sztucznymi stawami (niby mozna sie kąpac jak woda czysta) są łodki , kajaki rowery wodne, jest baza noclegowa w postaci osrodka z domkami, i pokoi w pawilonie, wjazd na teren osrodka, miejsce na ognisko itp itd. szczegóły w nowym wątku.

!!!!

PS czy ktoś był/może podjechać do tego ślesina? jakie to sa domki, z woda, bez coś wiecej obejzec pyknać fotki?

artin - |18 Maj 2005|, 2005 09:17

No to Panowie i Panie, poproszę o zadeklarowanie się: ilość osób, jaki domek itp.
Termin 1-3 lipiec.
Co do zniżek, jak już wcześniej pisałem, będą. Nie wiem dokładnie jakie ale będą.
Później dopiszę jeszcze kilka szczegółów.

PS. Odnośnie obejrzenia ośrodka.
Mogę się wybrać w piątek sobotę lub niedzielę. Jak ktoś chce się dołączyć to zapraszam.

Przemko - |18 Maj 2005|, 2005 09:23

Dal nas rezerwuj domek 2 osobowy.
Na 90% będe ja z żoną i córką.
Pozdrowienia

KOREK - |18 Maj 2005|, 2005 18:54

Witam

Dla mnie też rezerwuj domek 2 osobowy
ja+żonka (będziemy na 99%)

irek - |19 Maj 2005|, 2005 08:16

Hej

Ja też się piszę. Proszę o rezerwację dla 2 osób.
Mam daleko ale napewno przyjadę

Pozdrawiam
Irek

BC_Leszcz - |19 Maj 2005|, 2005 22:04

Proszę o rezerwację dla dwóch osób ja + moja druga połowa.

przybędziemy na 100%

Pozdrawiam,
BC

abukuba - |20 Maj 2005|, 2005 10:04

ok my bedziemy na 100% ( Ja +Marta + nasz mały 2 miesięczny Iwo )
Zarezerwuj dla nas domek prosze. NIe wiem czy za Iwa tez wezma kase.
To nasz pierwszy zlocik :)

Pzdr :mrgreen: